Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Képviselőfánk ahogy Linne készíti

Képviselőfánk ahogy Linne készíti
Képviselőfánk ahogy Linne készíti
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nehezen vettem rá magam, hogy elkészítsem az első Képviselőfánkomat! Elsőre nagyon bonyolultnak tűnt, meg nehéznek, de hát itt van :) elkészült, és még finom is :) Csak egy jó recept kellett hozzá!

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A sárga krémhez

A tejszínes habhoz

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Tészta elkészítése: Egy nagyobb fazékban felforraljuk a vizet egy csipet sóval.
  2. Hozzáadjuk a zsírt vagy margarint. Ha elolvadt, a liszt kerül bele, addig kell keverni a fakanállal, míg a massza összeáll.
  3. Tűzről levéve -még forrón-, egyenként adjuk hozzá a tojásokat, mindegyikkel jól elkeverjük külön-külön, míg az edény falától elválik.
  4. Kikent, lisztezett tepsibe dió nagyságú halmokat rakunk, kb. 5 cm távolságra.
  5. 1 órát pihentetjük.
  6. 180 fokos sütőben sütjük. 15-20 perc után csökkentett hővel még 10 percig sütjük ropogósra.
  7. Sütés után a fánk tetejét levágjuk, kiszedjük a benne levő hártyás részt, és a krémmel megtöltjük.
  8. A krémhez a tojássárgáját, pudingot, lisztet, cukrot habosra keverjük, a végén adjuk hozzá a tejet. Folyamatos keverés mellett keményre főzzük, még forrón hozzáadjuk a tojásfehérjéből felvert kemény habot, de óvatosan, ne törjön!
  9. Ezzel töltjük meg a fánkocskákat.
  10. A Hulala habtejszínt felverjük, ízlés szerint porcukorral ízesítjük, és a krém tetejére habzsák segítségével rányomjuk.
  11. A „kalapot” a tejszínre tesszük, porcukorral meghintjük, és azonnal tálalható!
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 203
elküldve: 1
receptkönyvben: 25
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Linne22

Mióta szakács: 2013.10.30.
4 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

égetett fánk, töltött fánk, tejszínes vaníliás fánk égetett tésztából

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

ren1016
Zsivike / ren1016 Wed, 2014-01-01 13:00

Szia! Bocsanat ha nem a recept miatt erdeklodom, igazabol a kepen lathato tanyer erdekel. Sajnos nem talaltam elado megmaradt vagy teljes keszletet. Tietek elado vagy elcserelned egy komplett keszletre dobozaban van. Ha erdekel kerlek irj nekem. koszonom Reni

567
finomliszt 20 dkg
margarin 10 dkg
tojás 5 db
víz 2 dl
1 csipet
vaníliás pudingpor 1 tasak
tojás 3 db
finomliszt 1 evőkanál
cukor 10 dkg
tej 3.5 dl
növényi habtejszín 200 ml
porcukor 1 púpozott ek