r
Nosalty Logó

Képviselőfánk ahogy Linne készíti

Linne22
Képviselőfánk ahogy Linne készíti
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A sárga krémhez

A tejszínes habhoz

A tetejére

567
Kalória
14.6g
Fehérje
59.8g
Szénhidrátok
28.8g
Zsír
90.1g
Víz
240.7g
Koleszterin
1g
Rost
24g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A sárga krémhez

A tejszínes habhoz

A tetejére

Összesen 567 kcal
  • 8% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A sárga krémhez

A tejszínes habhoz

A tetejére

Összesen 3387 kcal
  • 8% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A sárga krémhez

A tejszínes habhoz

A tetejére

Összesen 203 kcal
  • 8% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.6 g

Zsír

  • Összesen
    28.8 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    241 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    474.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    110 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    168 mg
  • Nátrium
    144 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.8 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    90.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    240 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    195 mg
  • Retinol - A vitamin:
    231 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    102 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    331 micro
Összesen 567 kcal
  • 8% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    87.6 g

Zsír

  • Összesen
    172.7 g
  • Telített zsírsav
    75 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    33 g
  • Koleszterin
    1444 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2845.5 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    194 mg
  • Kálcium
    659 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    100 mg
  • Foszfor
    1010 mg
  • Nátrium
    864 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    358.6 g
  • Cukor
    144 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    540.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1439 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    318 micro
  • K vitamin:
    95 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    239 micro
  • Kolin:
    1173 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1388 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    610 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1986 micro
Összesen 3387 kcal
  • 8% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    10.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    86 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    170.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    60 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.5 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    32.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    86 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    70 mg
  • Retinol - A vitamin:
    83 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    119 micro
Összesen 203 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Tészta elkészítése: Egy nagyobb fazékban felforraljuk a vizet egy csipet sóval.
  2. Hozzáadjuk a zsírt vagy margarint. Ha elolvadt, a liszt kerül bele, addig kell keverni a fakanállal, míg a massza összeáll.
  3. Tűzről levéve -még forrón-, egyenként adjuk hozzá a tojásokat, mindegyikkel jól elkeverjük külön-külön, míg az edény falától elválik.
  4. Kikent, lisztezett tepsibe dió nagyságú halmokat rakunk, kb. 5 cm távolságra.
  5. 1 órát pihentetjük.
  6. 180 fokos sütőben sütjük. 15-20 perc után csökkentett hővel még 10 percig sütjük ropogósra.
  7. Sütés után a fánk tetejét levágjuk, kiszedjük a benne levő hártyás részt, és a krémmel megtöltjük.
  8. A krémhez a tojássárgáját, pudingot, lisztet, cukrot habosra keverjük, a végén adjuk hozzá a tejet. Folyamatos keverés mellett keményre főzzük, még forrón hozzáadjuk a tojásfehérjéből felvert kemény habot, de óvatosan, ne törjön!
  9. Ezzel töltjük meg a fánkocskákat.
  10. A Hulala habtejszínt felverjük, ízlés szerint porcukorral ízesítjük, és a krém tetejére habzsák segítségével rányomjuk.
  11. A „kalapot” a tejszínre tesszük, porcukorral meghintjük, és azonnal tálalható!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Nehezen vettem rá magam, hogy elkészítsem az első Képviselőfánkomat! Elsőre nagyon bonyolultnak tűnt, meg nehéznek, de hát itt van :) elkészült, és még finom is :) Csak egy jó recept kellett hozzá!

További receptek

Címlapról ajánljuk

5 étel, amit ne otthon készíts el – Van, amit...

Vannak ételek, amelyeket jobb, ha a profi séfekre bízunk – ezek elkészítése ugyanis olyan szaktudást és összetett technikákat igényelhet, ami túlmutat az otthoni főzés határain. Persze a bevállalósak tehetnek egy próbát, de sokszor nem éri meg a befektetett energia.

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...