r
Nosalty Logó

Képviselőfánk dombinori konyhájából

dombinori
Képviselőfánk dombinori konyhájából
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

1055
Kalória
22.8g
Fehérje
95.7g
Szénhidrát
63.2g
Zsír
173g
Víz
263.3g
Koleszterin
1.4g
Élelmi rost
40g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 1055 kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 4219 kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 209 kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.8 g

Zsír

  • Összesen
    63.2 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    263 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    791.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    262 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    201 mg
  • Nátrium
    257 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    95.7 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    173 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    287 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    57 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    160 mg
  • Retinol - A vitamin:
    283 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    252 micro
Összesen 1055 kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    91.1 g

Zsír

  • Összesen
    252.8 g
  • Telített zsírsav
    87 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    93 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    54 g
  • Koleszterin
    1053 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3166.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    165 mg
  • Kálcium
    1048 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    110 mg
  • Foszfor
    802 mg
  • Nátrium
    1028 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    382.7 g
  • Cukor
    160 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    691.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1147 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    57 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    228 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    158 micro
  • Kolin:
    640 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1132 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    180 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1006 micro
Összesen 4219 kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    12.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    158.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    40 mg
  • Nátrium
    51 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    19.1 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    34.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    57 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 209 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Azzal kezdjük, hogy bekapcsoljuk a sütőt, gáz esetében a maximumra. Amíg felmelegszik, addig előkészítjük a tésztát.
  2. Odatesszük egy fazékban a vizet, olajat, sót, vaníliás cukrot. Amikor forr, beleöntjük a lisztet, lehúzzuk a tűzről, jól elkeverjük, majd vissza a tűzre, és kb. 1 percig kevergetjük. Kicsit le fog tapadni, de majd feláztatható.
  3. Kicsit félretesszük, hogy hűljön, kevergetjük 1-2 percig mindössze.
  4. Belekeverjük az első tojást. Azután a másodikat, harmadikat, negyediket, mindet külön-külön jól elkeverjük addig, amíg sima nem lesz.
  5. Sütőpapírral kibélelt tepsibe csillagcsőrös habzsákkal kupacokat nyomunk.
  6. Előmelegített 230 fokon 5 percig sütjük, majd levesszük a hőfokot 200 fokra, és 10-15 perc sütjük. Ha szép aranyszínűek lettek, a sütőt lezárjuk, és az ajtaját résnyire kitámasztjuk 15 percig, hogy a fánkok lassan hűljenek ki, így nem fognak összeesni.
  7. A sárga krém elkészítéséhez összekeverjük a pudingport, az aromát, zselatint, cukrot, lisztet, vaníliás cukorot 2 dl tejjel.
  8. Föltesszük melegedni a 4 dl tejet, majd kavargatás közben hozzáöntjük a pudingporos krémet, sűrűre főzzük. Ha kicsit kihűlt, a keményre vert tojásfehérjét hozzáadjuk.
  9. A fehér krémhez a tejszínt kemény habbá verjük, és hozzáadjuk a habfixálót.
  10. A kihűlt fánkokat ⅔-nál elvágjuk, majd beletöltjük a sárga krémet, utána a fehéret.
  11. Ha kész, a tetejüket visszatesszük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 15 p
  • Sütés hőfoka: 230 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

A párom nagy édességrajongó, főleg a krémes és a csokis sütiket szereti, én pedig próbálok mindig a kedvében járni. :-) A munkája miatt sokat utazik, de szerencsére hétvégékre hazajön, ilyenkor mindig a kedvenc sütijeivel várom őt. :-) Hasznos tanácsok: Nem szabad hirtelen kinyitni a sütő ajtaját, mert összesnek a fánkok. Én sütés után kitamásztom egy fakanállal, és így várok 15 percet, ezután kinyitom félig a sütőajtót, és így is várok még 15 percet a biztonság kedvéért. Csak ezután veszem ki a fánkokat a sütőből. Ha cukrozatlan tejszínt vettünk, akkor érdemes egy evőkanál cukrot a keveréskor hozzáadni. Nekem 11 db lett belőle.

Nosalty stories

További receptek

Házi citromos mignon

Ha már egyszer nekivágunk a házi mignon elkészítésének, jobb, ha eszközölünk pár változtatást. Hiszen a klasszikus, retró sütemény émelygős fondant-ja és fullasztó vajkrémje ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek