r
Nosalty Logó

Citromkrémes képviselőfánk gyermeknapra

Évi néni
Citromkrémes képviselőfánk gyermeknapra
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Profiterol

Vaníliakrém

Citromkrém

237
Kalória
4.7g
Fehérje
22.1g
Szénhidrát
15.2g
Zsír
38.9g
Víz
79.9g
Koleszterin
1.1g
Élelmi rost
10.3g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Profiterol

Vaníliakrém

Citromkrém

Összesen 237 kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Profiterol

Vaníliakrém

Citromkrém

Összesen 2858 kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Profiterol

Vaníliakrém

Citromkrém

Összesen 210 kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    15.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    80 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    148.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    22.1 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    38.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    111 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    110 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    78 micro
Összesen 237 kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    56.9 g

Zsír

  • Összesen
    182.5 g
  • Telített zsírsav
    84 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    959 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1781.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    62 mg
  • Kálcium
    278 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    200 mg
  • Foszfor
    916 mg
  • Nátrium
    307 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    265.7 g
  • Cukor
    124 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

Víz

  • Összesen
    467.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1338 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    165 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    133 micro
  • Kolin:
    475 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1317 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    252 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    933 micro
Összesen 2858 kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    13.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    130.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    19.5 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    34.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    98 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    97 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 210 kcal

Elkészítés

Profiterol

  1. A vajat a vízzel, sóval, cukorral felforraljuk, és akkor beleöntjük a lisztet. Addig keverjük, míg elválik az edény falától. Ha ezt az állapotot elértük, még kb. 2 percig kis lángon tovább sütjük folyamatos keverés mellett.
  2. Levesszük a tűzről, és robotgép táljába borítjuk. Hagyjuk hűlni, majd amikor már csak langyos, bekapcsoljuk a gépet, és egyenként a tésztába keverjük a tojásokat. Csak akkor szabad a következő tojást hozzáadni, amikor már az előző teljesen elkeveredett a tésztában.
  3. A tésztát habzsákba töltjük, és sütőpapírral bélelt tepsibe kis halmokat nyomunk egymástól távol, mert növekedni fognak. Ha szeretjük, a tészta tetejére szórhatunk kevés egész mákot.
  4. 160 fokra előmelegített sütőben hőlégkeverésen 20 perc alatt megsütjük a sütit. Ezt követően a sütőt kikapcsoljuk, de a tésztát még benn hagyjuk 5 percig, hogy ott hűljön, száradjon egy kicsit, akkor nem fog összeesni.
  5. Megvárjuk, míg teljesen kihűl, majd a tetejét éles késsel levágjuk, és az aljába töltjük a krémeket, majd a tetejével fedjük.

Vaníliakrém

  1. A görög joghurtot a főzés nélküli vaníliapudinggal és a vaníliás cukorral 2 perc alatt sűrű krémmé keverjük robotgéppel.
  2. A krémet habzsákba töltjük, és a sütemény talpát megtöltjük vele.

Citromkrém

  1. A tejszínt a cukorral felverjük habbá, majd hozzáadjuk a habfixálót, avval is összeforgatjuk, majd robotgéppel a lemon curdot is hozzákeverjük.
  2. A habot zsákba töltjük, és a vaníliakrém tetejére nyomjuk.
  3. A tornyot lefedjük a tészta levágott kalapjával.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 39x40

Ezt készítettem a fiamnak gyermeknapra. Ebből a mennyiségből 25 sütemény lett.

Nosalty stories

További receptek

Karácsonyi fatörzs

A karácsonyi ünnepkör talán legillusztrisabb süteménye garantáltan a fatörzs: rönkre emlékeztető, feldíszített külseje minden ünnepi asztalt leural. Baj legtöbbször a krémmel akad: ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek