A vajat a vízzel, sóval, cukorral felforraljuk, és akkor beleöntjük a lisztet. Addig keverjük, míg elválik az edény falától. Ha ezt az állapotot elértük, még kb. 2 percig kis lángon tovább sütjük folyamatos keverés mellett.
Levesszük a tűzről, és robotgép táljába borítjuk. Hagyjuk hűlni, majd amikor már csak langyos, bekapcsoljuk a gépet, és egyenként a tésztába keverjük a tojásokat. Csak akkor szabad a következő tojást hozzáadni, amikor már az előző teljesen elkeveredett a tésztában.
A tésztát habzsákba töltjük, és sütőpapírral bélelt tepsibe kis halmokat nyomunk egymástól távol, mert növekedni fognak. Ha szeretjük, a tészta tetejére szórhatunk kevés egész mákot.
160 fokra előmelegített sütőben hőlégkeverésen 20 perc alatt megsütjük a sütit. Ezt követően a sütőt kikapcsoljuk, de a tésztát még benn hagyjuk 5 percig, hogy ott hűljön, száradjon egy kicsit, akkor nem fog összeesni.
Megvárjuk, míg teljesen kihűl, majd a tetejét éles késsel levágjuk, és az aljába töltjük a krémeket, majd a tetejével fedjük.
Vaníliakrém
A görög joghurtot a főzés nélküli vaníliapudinggal és a vaníliás cukorral 2 perc alatt sűrű krémmé keverjük robotgéppel.
A krémet habzsákba töltjük, és a sütemény talpát megtöltjük vele.
Citromkrém
A tejszínt a cukorral felverjük habbá, majd hozzáadjuk a habfixálót, avval is összeforgatjuk, majd robotgéppel a lemon curdot is hozzákeverjük.
A habot zsákba töltjük, és a vaníliakrém tetejére nyomjuk.
A tornyot lefedjük a tészta levágott kalapjával.
*hirdetés/ajánlat
elkészítés
Profiterol
A vajat a vízzel, sóval, cukorral felforraljuk, és akkor beleöntjük a lisztet. Addig keverjük, míg elválik az edény falától. Ha ezt az állapotot elértük, még kb. 2 percig kis lángon tovább sütjük folyamatos keverés mellett.
Levesszük a tűzről, és robotgép táljába borítjuk. Hagyjuk hűlni, majd amikor már csak langyos, bekapcsoljuk a gépet, és egyenként a tésztába keverjük a tojásokat. Csak akkor szabad a következő tojást hozzáadni, amikor már az előző teljesen elkeveredett a tésztában.
A tésztát habzsákba töltjük, és sütőpapírral bélelt tepsibe kis halmokat nyomunk egymástól távol, mert növekedni fognak. Ha szeretjük, a tészta tetejére szórhatunk kevés egész mákot.
160 fokra előmelegített sütőben hőlégkeverésen 20 perc alatt megsütjük a sütit. Ezt követően a sütőt kikapcsoljuk, de a tésztát még benn hagyjuk 5 percig, hogy ott hűljön, száradjon egy kicsit, akkor nem fog összeesni.
Megvárjuk, míg teljesen kihűl, majd a tetejét éles késsel levágjuk, és az aljába töltjük a krémeket, majd a tetejével fedjük.
Vaníliakrém
A görög joghurtot a főzés nélküli vaníliapudinggal és a vaníliás cukorral 2 perc alatt sűrű krémmé keverjük robotgéppel.
A krémet habzsákba töltjük, és a sütemény talpát megtöltjük vele.
Citromkrém
A tejszínt a cukorral felverjük habbá, majd hozzáadjuk a habfixálót, avval is összeforgatjuk, majd robotgéppel a lemon curdot is hozzákeverjük.
A habot zsákba töltjük, és a vaníliakrém tetejére nyomjuk.
Hozzászólások
A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!
Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!