r
Nosalty Logó

Kentucky csirke

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
NS
Kentucky csirke
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
rántott ételek
  • 12% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A csirkéhez

A fűszerezéshez

Összesen 741 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A csirkéhez

A fűszerezéshez

Összesen 2958 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A csirkéhez

A fűszerezéshez

Összesen 270 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.4 g

Zsír

  • Összesen
    54.9 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    186 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1242.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    265 mg
  • Nátrium
    854 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    100.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    105 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    131 mg
  • Retinol - A vitamin:
    101 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    252 micro
Összesen 741 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    105.5 g

Zsír

  • Összesen
    219.6 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    98 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    73 g
  • Koleszterin
    745 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4970.2 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    167 mg
  • Kálcium
    169 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    136 mg
  • Foszfor
    1060 mg
  • Nátrium
    3414 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    137.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    400.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    422 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    72 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    145 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    245 micro
  • Kolin:
    523 mg
  • Retinol - A vitamin:
    406 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    114 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1007 micro
Összesen 2958 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    20.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    454.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    312 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.6 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    92 micro
Összesen 270 Kcal

Hozzávalók

A csirkéhez

A fűszerezéshez

Elkészítés

A csirkéhez

  1. A csirkecombokat a csont mellett mindkét oldalon bevágjuk, enyhén sózzuk, majd hűtőben állni hagyjuk fél óráig.
  2. A liszthez hozzákaverjük a fűszereket.
  3. A kukoricapelyhet mozsárban (vagy konyharuha között húsklopfolóval) apróra törjük.
  4. A következőképpen panírozzuk: liszt, tojás, liszt, tojás, kukoricapehely. (Opció a panírozásra: liszt, tojás, liszt. Így kevésbé lesz vastag a bundája, illetve azoknak ajánlom, akik nem szeretik a kukoricapelyhet.)
  5. Bő zsiradékban lassan megsütjük.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 65
  • 7 napos nézettség: 346
  • Össznézettség: 323938
  • Feltöltés dátuma: 2010. július 01.

Ajánló

Sok szeretettel ajánlom Boginak. :)

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A KFC úgy hirdeti a csirkecombját, mint "11 secret herbs and spices", vagyis 11 tikos fűszer- és gyógynövény. Az interneten se szeri, se száma, a "titkos receptet" ígérő receptúráknak. Holott William Poundstone Nagy titkok című könyvében kitálalt a Kentucky Fried Chicken laboratóriumi elemzéséről. (A könyvben többek között a Coca Coláról is lerántja a leplet) " A panírmintában mindössze négy összetevőt találtak: lisztet, sót, nátrium-glutamátot és feketeborsot;  semmiféle gyógynövényt, illetve különleges fűszert nem sikerült kimutatni. Ennyit a titokról." (HVG.hu) A minap Bogi kért tőlem tanácsot, hogyan készítse. Ez adott ötletet ahhoz, hogy az én változatomat megosszam Veletek.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Húú ez a kedvenc csirkeelkészítési módom=)) A KFC-s pedig nem is jó annyira :/

P.

Tuti! :-))) Miért is lettem vega....! :-p

Törölt felhasználó

Még visszatáncikálhatsz.... :):)

Törölt felhasználó

húúúú...ez de jó lehet...:D én még KFC-set sem ettem, de erre a receptre biztos sort kerítek!!:D

Törölt felhasználó

Szia Juci!Végre itt a recept.Én is így fogom kipróbálni.Nagyon köszönöm.Puszi.Bogi

Törölt felhasználó

De édes vagy most látom hogy nekem ajánlod!Köszi!Köszi!Köszi!

Törölt felhasználó

Jucikám ma elkészítem a kentucky csirkédet,igaz egy kicsit csalok csirkemellb?l lesz.Puszi.Bogi

Törölt felhasználó

Fincsi lett!!!!!!!!!:)

Törölt felhasználó

Szia Bogi, na éppen most akartam írni, hogy milyen lett (napközben olvastam az el?z? hsz-edet, de nem volt id?m válaszolni) illetve, hogy a csirkemellért "nem vállalom a felel?sséget" mert - tekintve, hogy azt b?re nélkül panírozzuk - teljesen más lesz az eredmény. Egyszer azért próbáld ki csirkecombból is. S?t, csirkszárnnyal is.

Törölt felhasználó

Tudom tudom.De nálunk nem lehet hirtelen bevezetni egy újdonságot.Ma csirkemellet rántottam és egy pár szeletet a te recepted szerint készítettem hogy megkóstolja a család milyen is ez a f?szeres finomság.Mondanom sem kell elég kapós volt.Legközelebb kipróbálhatom csirkecombbal és szárnnyal is.Érted?Nekem nagyon fáj az ha a válogatós családomnak valami nem ízlik,mert talán még nem kóstolta.Na irgum-burgum mindemegenni!!!!!Szóval csak óvatosan az újdonságokkal.Ha recepteimet megnézed nálunk sok hagyományos étel készül.Szóval köszi.Puszi.Bogi

Törölt felhasználó

Bogikám! Nem azért írtam! :) A mi családunkban a felmen?k (f?leg Apa :)))szintén zenész. Apósjelöltr?l nem is beszélve. A rántott hús az neki karaj és punktum. Anyósjelölt istenien f?z, igazi hagyományos ételeket. Pl. a székelykáposztája....áááááááááááá (nem is szerettem igazán, de az övé...:) ) Vagy pl. vagy egy isteni köret receptje: a héjában f?tt burgonyát kettévágod, kissé kikaparod a belét, azt összekevered juhtúróval és pici tejföllel, visszakanalazod, majd a fél krumpikat betekered baconnel és tepsiben megsütöd.:))) Anyám! H?, tényleg, fel kellene tölteni ide :))))))) na, most ihletet kaptam. És minderre Apósjelölt reakciója:krumpipüré nincs ??:)))))) Szóval totál megértelek:) Puszi

Törölt felhasználó

Ja, és a következ? reci, amit fel akarok tenni: bbq csirkeszárnyak zellerszárral, márványsajtos és chilis mártogatóval, grillezett kukoricával. Valami isteni (f?leg a vendégeket veszi le a lábukról) és tök egyszer?+gyors. :)

Törölt felhasználó

Várom!:)

Törölt felhasználó

Hát nem vagyunk egyformák,én pl minden újdonságot szeretek kipróbálni.Nagy élmény volt ez a mai is.Ez a juhtúrós krumplis dolog tetszik nekem.Megint egy újabb ötlet?Szerintem te álmodban is f?zöl.:)

László Marietta

Valami istenire sikeredett, köszönöm a receptet :) a kisfiam kedvence amúgy is, és most már itthon is meg tudom csinálni neki :)

Törölt felhasználó

Kedves Marietta, nagyon örülök! :)

Törölt felhasználó

Ma próbáltam ki ezt a receptet. Délután hazaérve nem volt semmi ötletem ebédre/ vacsorára, így el kezdtem böngészni az oldalt, ahol megtaláltam ezt a csodát. Nem szeretem a nagyon f?szeres, csíp?s dolgokat, még KFC-ben sem ettem. Ez azonban valami isteni. Én levettem a csirkecomb b?rét (mert mi anélkül szeretjük) és egy kicsit több curry-t, cayenne borsot tettem bele. Szüleimnek készítettem el, imádták! Legközelebb a barátaimat is vendégül látom majd! Dori

Törölt felhasználó

Szia Dori, örülök, hogy ízlett! Üdv, Juci

TIBIAPU

A KFC kuktában nyomás alatt süti.

Törölt felhasználó

Szia Tibiapu, sajna nincs kuktám, félek t?le:))) lehet, hogy a KFC-s finomabb, de sajna csak ízfokozók vannak benne (ld, story-rész) Üdv, Juci

TIBIAPU

A kuktától nem kell félni csak ha alumínium mert okkor alcheimert okoz :-))) Én saválló olasz Lagostina kuktát használok azok szuper biztonságosak nem úgy mint az öreg Magyar aluminium. A modern kuktáknak nem kiolvadó biztosítékjuk van hanem egy nagy gumi gomb ami kipattan túlnyomásnál. egyébbként olyan mint a biciklizés ha az ember egyszer megtanulja, nem szabad nagyon magasra tölteni, és csak lassú t?zon szabad használni. lecsökkenti felére a fözésid?t mert nem 100 hanem 130 Celsiuson f?zöl vele, és bent tartja az aromákat. Pörkölteknek, csülöknek, kocsonyának, babételeknek rizsnek, rizottónak és minden bográcsos étlenek elkészítéséhez jó a kukta. Az külömben érdekes hogy a 90 es évek elején ahogy nyíltak úgy csuktak be Magyarországon a KFC-k mert senki nem akart akkor 400ft ot fizetni egy kis papírpohár krumplipüréért ;-)

Mankapanka

Tudom, hogy ez már régi hozzászólás, de talán jön válasz. Nagyon érdekelne a kuktában sült rántott hús. Ilyen magas h?fokon nem ég meg gyorsan?

TIBIAPU

Kuktával els?sorban f?zni jó, ha zsírba sütést akarsz csinálni azt is lehet, de óvarosan kell nekiállni, és a tanulási görbe SOKKAL hosszabb, mivel a sül? étel nem látható, így nem tudjuk ellen?rizni csak dekompresszió után, hogy kész van-e, és az elkészülés sok mindent?l függ, olajh?, a sutend? termék h?mérséklete, nyomás elérés id?tartama, stb. A KFC azért tud kuktában sütni mert mindíg ugyan azt a terméket (többnyire fagyasztott mirelit állapotban) ugyan azon a beállított h?fokon azonos id?tartamig sütik.

Törölt felhasználó

Hello! Ha nincs cayenne-i bors, akkor helyettesithetem fekete borssal?

P.

A cayenne bors ?rölt chili paprika, nem bors. Jobban jársz, ha piros csíp?s paprikával próbálod meg.

nemnagykunszt

Szia! Tuti az ötlet, már csirkemellet sütöttem normál bundában süt?ben, és az is nagyon finom lett. A lényeg, hogy nem tocsogott a zsírban. Ezen a recepten kcsit változtattam, mert nem volt itthon kukoricapehely, ezért összetörtem a gyerk?c maradék csipszét és összekevertem zabpehellyel, plusz még a csirkét is enyhén megsóztam. Nagggyon fogyott :) Üdv Nemnagykunszt

Törölt felhasználó

Sziasztok! Nemrég megcsináltam a csirkét - bár nem volt minden összetev?m meg, úgyhogy a borsikaf?, a cayenne-i bors valamint a snidling kimaradt. Egyébként mindent leszámítva valóban nagyon ízletes ételt készíthettem el. Köszönöm a receptet, remélem, hogy ha majd egyszer meglesz hozzá minden, akkor is hasonló élményekben lesz részem, és legalább ennyire fog ízleni! Üdv Zsanett

Ági988

Szia Juci, a hétvégén elkészítettem a csirkét, bár borsikaf?, meg cayenne bors nem volt épp otthon, így a cayenne borsot végül apróra vágott chili paprikával helyettesítettem. Így is nagyon finom lett, mindenkinek ízlett, imádom, és a jöv?ben is nagyon sokszor megfogom csinálni!!! Köszi a receptet!!!

Hozzávalók

A csirkéhez

A fűszerezéshez

Címlapról ajánljuk

Így szerepelt Veres István és csapata a Bocuse d'Or döntőjén...

Lezajlott a világ egyik legnívósabb gasztronómiai versenyének döntője. A magyar csapat, Veres István vezetésével kiváló munkát végzett Lyonban, és emberpróbáló helytállásukkal megmutatták a zsűrinek, hogy mi mindenre képesek, még ilyen nagy nyomás alatt is. Fantasztikus tálak és ételek kerültek ki a kezük alól, szívből gratulálunk nekik!

Nosalty

További cikkek

Heti menü: melengető és sűrű ragulevesek hete

A ragulevesekben az a jó, hogy készülhet csirkével, borjúval, sertéssel, de akár a zöldségeknél is maradhatsz. Kerüljön bele tárkony, petrezselyem vagy kapor, esetleg mustár, tejföl, és persze a levesbetéttel is variálhatsz! Minden raguleves mellé ajánlunk egy-egy pompás főfogást, és a desszert sem marad el.