r
Nosalty Logó

Kentucky csirke

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
NS
Kentucky csirke
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
rántott ételek
  • 12% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A csirkéhez

A fűszerezéshez

Összesen 741 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A csirkéhez

A fűszerezéshez

Összesen 2958 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A csirkéhez

A fűszerezéshez

Összesen 270 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.4 g

Zsír

  • Összesen
    54.9 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    186 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1242.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    265 mg
  • Nátrium
    854 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    100.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    105 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    131 mg
  • Retinol - A vitamin:
    101 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    252 micro
Összesen 741 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    105.5 g

Zsír

  • Összesen
    219.6 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    98 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    73 g
  • Koleszterin
    745 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4970.2 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    167 mg
  • Kálcium
    169 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    136 mg
  • Foszfor
    1060 mg
  • Nátrium
    3414 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    137.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    400.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    422 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    72 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    145 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    245 micro
  • Kolin:
    523 mg
  • Retinol - A vitamin:
    406 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    114 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1007 micro
Összesen 2958 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    20.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    454.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    312 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.6 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    92 micro
Összesen 270 Kcal

Hozzávalók

A csirkéhez

A fűszerezéshez

Elkészítés

A csirkéhez

  1. A csirkecombokat a csont mellett mindkét oldalon bevágjuk, enyhén sózzuk, majd hűtőben állni hagyjuk fél óráig.
  2. A liszthez hozzákaverjük a fűszereket.
  3. A kukoricapelyhet mozsárban (vagy konyharuha között húsklopfolóval) apróra törjük.
  4. A következőképpen panírozzuk: liszt, tojás, liszt, tojás, kukoricapehely. (Opció a panírozásra: liszt, tojás, liszt. Így kevésbé lesz vastag a bundája, illetve azoknak ajánlom, akik nem szeretik a kukoricapelyhet.)
  5. Bő zsiradékban lassan megsütjük.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 2239
  • Tegnapi nézettség: 40
  • 7 napos nézettség: 261
  • Össznézettség: 340232
  • Feltöltés dátuma: 2010. július 01.

Ajánló

Sok szeretettel ajánlom Boginak. :)

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A KFC úgy hirdeti a csirkecombját, mint "11 secret herbs and spices", vagyis 11 tikos fűszer- és gyógynövény. Az interneten se szeri, se száma, a "titkos receptet" ígérő receptúráknak. Holott William Poundstone Nagy titkok című könyvében kitálalt a Kentucky Fried Chicken laboratóriumi elemzéséről. (A könyvben többek között a Coca Coláról is lerántja a leplet) " A panírmintában mindössze négy összetevőt találtak: lisztet, sót, nátrium-glutamátot és feketeborsot;  semmiféle gyógynövényt, illetve különleges fűszert nem sikerült kimutatni. Ennyit a titokról." (HVG.hu) A minap Bogi kért tőlem tanácsot, hogyan készítse. Ez adott ötletet ahhoz, hogy az én változatomat megosszam Veletek.

Hozzávalók

A csirkéhez

A fűszerezéshez

Címlapról ajánljuk

A legjobb borjú bécsik nyomában – 7 budapesti étterem, ahol...

A köznyelvi rántott hús készülhet gyakorlatilag bármiből a sertéskarajtól a szűzpecsenyén át a soványabb csirkemellig. Bécsi szelet alatt azonban hagyományosan a bundázott borjút értjük, ami méretes szeletként, citromcikkellyel érkezik a vendéglői tányérokra, és a hétvégi trakták megkophatatlan fényű szimbóluma. Nem mindennapi csemege a borjúhús, és évtizedeken át bevett éttermi szokás volt csalni vele. Tejbe áztatott pulykával vagy sertéssel verték át a vendégeket, hiszen az omlós borjú drágább, és nehezebben beszerezhető.

Nosalty

További cikkek