r
Nosalty Logó

Darált rántott hús

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Csiki Piroska
Darált rántott hús
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
rántott ételek
  • 12% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 35% Zsír

Húshoz

Panírhoz

Összesen 1473 kcal
  • 12% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 35% Zsír

Húshoz

Panírhoz

Összesen 5898 kcal
  • 12% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 35% Zsír

Húshoz

Panírhoz

Összesen 394 kcal
  • 12% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 35% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    45.9 g

Zsír

  • Összesen
    130.3 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    59 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    42 g
  • Koleszterin
    276 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1221.5 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    74 mg
  • Kálcium
    217 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    520 mg
  • Nátrium
    342 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    163.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    136 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    46 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    37 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    257 mg
  • Retinol - A vitamin:
    135 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    175 micro
Összesen 1473 kcal
  • 12% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 35% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    183.8 g

Zsír

  • Összesen
    521.3 g
  • Telített zsírsav
    92 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    235 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    167 g
  • Koleszterin
    1103 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4886 g
  • Cink
    29 mg
  • Szelén
    295 mg
  • Kálcium
    870 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    223 mg
  • Foszfor
    2079 mg
  • Nátrium
    1366 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    122.3 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    652.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    545 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    29 micro
  • E vitamin:
    184 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    148 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    43 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    217 micro
  • Kolin:
    1029 mg
  • Retinol - A vitamin:
    539 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    64 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    701 micro
Összesen 5898 kcal
  • 12% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 35% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.3 g

Zsír

  • Összesen
    34.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    74 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    326.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    139 mg
  • Nátrium
    91 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.2 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    69 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 394 kcal

Hozzávalók

Húshoz

Panírhoz

Elkészítés

Húshoz

  1. A húst megdaráljuk, belekavarjuk a tojások sárgáját, a reszelt sajtot és a fűszereket. Ha sovány hússal dolgozunk, hozzáadjuk az olajat is.
  2. Amíg a panírt elkészítjük, a húst hűtőben pihentetjük.

Panírhoz

  1. Az egész tojást elkavarjuk a liszttel és annyi vízzel, hogy híg palacsintatésztát kapjunk, ezt is fűszerezzük ízlés szerint, és 10-15 percet pihentetjük, majd beleszórjuk a reszelt sajtot.
  2. Halmozott ek-nyi húst szaggatunk ki, tenyerünkben szétlapítjuk, lisztbe, palacsintatésztába, majd prézlibe forgatjuk. Nem bő olajban, fedő alatt, mind a két oldalát megsütjük. A végén 1-2 percet hagyjuk fedő nélkül.
  3. Bármilyen hozzáillő körettel és salátával tálaljuk.
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 321
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 21
  • Össznézettség: 47071
  • Feltöltés dátuma: 2013. július 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Darált rántott hús
Csiki Piroska 230 recept

Olyankor szoktam készíteni, amikor nem fiatal a hús, és mégis rántott húst kíván a család. A palacsintatészta a tojás spórlást szolgálja, így 1 tojással az egész húst lehet panírozni.

Hozzávalók

Húshoz

Panírhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!