Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejben sült rántott hús

Tejben sült rántott hús
Tejben sült rántott hús
55 perc / előkészület: 15 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (14)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Még nagyon régen, egy munkahelyi kiküldetés alkalmával ismerkedtem meg az úriemberrel, aki ajánlotta ezt a receptet. Itthon meg is csináltam, és mit mondjak, isteni finom!

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húsokat megsózzuk, borsozzuk és bedörzsöljük az aprított fokhagymával.
  2. Bepanírozzuk a hússzeleteket (liszt, tojás, zsemlemorzsa).
  3. A tepsibe fektetjük őket egymás mellé, ráreszeljük a sajtot.
  4. Tejet öntünk rá, hogy ellepje a húsokat, majd 180 fokon sütjük kb. fél órán keresztül lefedve, majd a végén még 10 percet fedő nélkül.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 19 815
elküldve: 6
receptkönyvben: 564
elkészítve: 20/31
Facebookon megjelent: -

szakács

Zsuffa

Mióta szakács: 2011.12.12.
17 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
konyhatechnológia: rántott ételek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

tepsis karaj, rántott-sült karaj, sült karaj

Hozzászólások (14)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Enda
Enda Thu, 2012-07-19 17:59

Kedves Zsuffa,
elkészítettem. Jókora csalódás volt:( Még véletlenül sem sül össze szépen,- idézve Téged, szottyos lett, a tejet nem szívta fel, a panír a tejtől alul ázott maradt, nem sült meg, a hústól levált és az edény aljára ragadt. Maradok a hagyományos rántott húsnál fokhagymás tejföllel megkenve, sajttal megszórva. Mázli h a hétvégi vendégeim miatt ma teszteltem néhány szelet hússal. Beégtem volna.......

Zsuffa
Zsuffa / Zsuffa Sun, 2012-07-22 20:43

Kedves Enda!
Nagyon sajnálom, hogy nem sikerült. Nem tudom, hogy mi lehetett az oka. Talán a sütő, hogy másképp (nem) sült meg..

balintmonika
balintmonika Mon, 2012-06-18 16:20

A vasárnapi ebéd főfogásaként került az asztalra a nem mindennapi rántott hús.Annyi elég,hogy megnyaltuk mind a tíz ujjunkat?! Arról nem is beszélve,hogy nem kell feltétlenül arányban lenni a konyhában eltöltött időnek az étel ízével...

palice
palice / palice Mon, 2012-04-23 21:58

Sziasztok!
Tenyleg finom,kulonleges! :)
Ajanlom a kiprobalasra.
Udv,Alice.

Animorris
Animorris Fri, 2012-03-16 11:54

Áldom a szerencsémet,hogy rátaláltam /teljesen véletlenül/ erre az oldalra.Szerintem ez a világ legjobban szerkesztett oldala.Nagyon örülök!!!

Zsuzsa53
Zsuzsa53 Tue, 2012-02-28 13:10

Én is hasonlóan készitem ,annyi a külömbség ,hogy tejszínnel és csak félig lepi el a husit ,finom puha omlos lesz :)

timbor
timbor Mon, 2012-02-27 14:48

Zzsuffa!Ez jól hangzik, de nem lesz szottyos a tejtől?:)

Zsuffa
Zsuffa / Zsuffa Mon, 2012-02-27 15:16

Nem, szépen összesül. De azt azért ne várd, hogy olyan legyen, mint egy "hagyományos" rántott hús :)

401
sertés rövidkaraj 500 g
tojás 2 db
finomliszt 3 evőkanál
zsemlemorzsa 3 ek
trappista sajt 5 dkg
tej 3 dl
fokhagyma 1 gerezd
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint