r
Nosalty Logó

Kelt tésztában sült túrós virsli

Éva-Anyóca
Kelt tésztában sült túrós virsli
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

1052
Kalória
51.5g
Fehérje
105.6g
Szénhidrát
44.2g
Zsír
200.4g
Víz
197.3g
Koleszterin
3.9g
Élelmi rost
8.4g
Cukor
  • 13% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 1052 kcal
  • 13% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 8408 kcal
  • 13% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 235 kcal
  • 13% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    51.5 g

Zsír

  • Összesen
    44.2 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    197 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3727.4 g
  • Cink
    329 mg
  • Szelén
    71 mg
  • Kálcium
    430 mg
  • Vas
    254 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    655 mg
  • Nátrium
    1906 mg
  • Réz
    13 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    105.6 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    200.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    184 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    32 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    150 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    102 micro
  • Kolin:
    126 mg
  • Retinol - A vitamin:
    183 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    176 micro
Összesen 1052 kcal
  • 13% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    412.3 g

Zsír

  • Összesen
    353.7 g
  • Telített zsírsav
    157 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    102 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    1579 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    29819 g
  • Cink
    2628 mg
  • Szelén
    570 mg
  • Kálcium
    3443 mg
  • Vas
    2030 mg
  • Magnézium
    466 mg
  • Foszfor
    5242 mg
  • Nátrium
    15250 mg
  • Réz
    102 mg
  • Mangán
    87 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    845 g
  • Cukor
    67 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

Víz

  • Összesen
    1602.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1475 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    262 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    255 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1204 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    35 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    820 micro
  • Kolin:
    1010 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1463 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    119 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1411 micro
Összesen 8408 kcal
  • 13% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.6 g

Zsír

  • Összesen
    9.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    838 g
  • Cink
    74 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    97 mg
  • Vas
    57 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    147 mg
  • Nátrium
    429 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    23.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    45 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    34 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 235 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A langyos tejjel, a cukorral az élesztőt felfuttatjuk.
  2. Egy nagy tálban, az összes tészta alapanyagot beletéve - legvégén a felfutott élesztőt -, elkezdjük alaposan összedolgozni, jó simára, hólyagosra a tésztát, majd liszttel leszórva, konyharuhával lefedve, langyos helyen kb. 40 percig kelesztjük.
  3. A sütőt begyújtjuk, előmelegítjük.
  4. Egy tálban összedolgozzuk a töltelék hozzávalóit.
  5. Atésztát pihentetés után kivesszük, deszkán négyfele vesszük. A cipókat átgyúrjuk, és még hagyjuk 10 percet pihenni.
  6. A két tepsit kiolajozzuk - alját, oldalát is -, sütőpapírt teszünk bele.
  7. A cipókat lisztezett deszkán, téglalap alakúra nyújtjuk, a tölteléket úgy rakjuk rá a hosszabb oldalára, és feltekerjük, mint a beiglit. Mind a négyet elkészítjük, beletesszük a tepsibe, lekenjük a felvert tojással, és még pihen ni hagyjuk 10 percet.
  8. Betesszük a sütőbe, és kb. 6-8 perc után figyeljük az illatát és a színét. Ha kell, fordítsuk meg, még 5-6 perc, és kész kivehetjük.
  9. Tálaljuk melegen, de hidegen is egyaránt finom, nagyon szépen lehet mindkét módon szeletelni.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 p
  • Sütés ideje: 15 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x20x8

Szeretjük a kelt tésztát. Nem akartam édességet készíteni, ez egy leves utáni fogás volt. Finom és laktató. Sok túró maradt ki az ünnepekről, és ezt használtam fel. Úgy érzem, hogy sikeres volt a kombináció. Hidegen szeletelve szépen látszik a töltelék mintázata, és nagyon jól kiadja az ízét is. Elfogyott... Ennyi a történet.:-)

Nosalty stories

További receptek

Ünnepi bejgli

Az örök karácsonyi kérdés: házi legyen a bejgli vagy bolti? Aki kipróbálja ezt a receptet, hamar rájön majd, hogy a bejgli igenis otthon készítve a legfinomabb. Az elkészítésbe ...

Kristyán Fanni

Pihe-puha kelt túrós batyu

Túrós batyuból nemcsak egyféle létezik: vannak leveles és kelt tésztás, mazsolás és anélküli változatok is. A most bemutatott recept épp olyan, amilyet a nagymama is készített volna: ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...