r
Nosalty Logó

Kelt rétes többféle ízesítéssel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gabimami58
Kelt rétes többféle ízesítéssel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 11% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Tésztához

A tökös-kapros túrós töltelékhez

A tökös-mákos töltelékhez

A diós töltelékhez

Összesen 820 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Tésztához

A tökös-kapros túrós töltelékhez

A tökös-mákos töltelékhez

A diós töltelékhez

Összesen 9862 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Tésztához

A tökös-kapros túrós töltelékhez

A tökös-mákos töltelékhez

A diós töltelékhez

Összesen 273 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Cink

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.7 g

Zsír

  • Összesen
    32.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1474.2 g
  • Cink
    112 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    439 mg
  • Vas
    88 mg
  • Magnézium
    128 mg
  • Foszfor
    463 mg
  • Nátrium
    197 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    107.2 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    76.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    11 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    50 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    103 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    149 micro
Összesen 820 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Cink

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    308.6 g

Zsír

  • Összesen
    391.4 g
  • Telített zsírsav
    89 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    78 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    183 g
  • Koleszterin
    796 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    17690.6 g
  • Cink
    1341 mg
  • Szelén
    450 mg
  • Kálcium
    5262 mg
  • Vas
    1050 mg
  • Magnézium
    1537 mg
  • Foszfor
    5556 mg
  • Nátrium
    2363 mg
  • Réz
    59 mg
  • Mangán
    71 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1286.8 g
  • Cukor
    415 mg
  • Élelmi rost
    97 mg

VÍZ

  • Összesen
    922.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    437 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    75 mg
  • D vitamin:
    240 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    130 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    603 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1234 micro
  • Kolin:
    850 mg
  • Retinol - A vitamin:
    310 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    216 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1790 micro
Összesen 9862 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Cink

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    10.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    489.1 g
  • Cink
    37 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    145 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    154 mg
  • Nátrium
    65 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.6 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    17 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 273 Kcal

Hozzávalók

Tésztához

A tökös-kapros túrós töltelékhez

A tökös-mákos töltelékhez

A diós töltelékhez

Elkészítés

Tésztához

  1. A lisztet egy mély tálba öntjük, a közepébe mélyedést készítünk, majd belemorzsoljuk az élesztőt. Hozzáadjuk a cukrot, a sót, és a fele meleg tejet. 10 percet állni hagyjuk.
  2. Majd hozzáadjuk a 3 tojást, a zsírt, és a maradék tejet.
  3. Ezt jól összedolgozzuk úgy, hogy közepes keménységű tésztát kapjunk.
  4. Majd jól lisztezett gyúródeszkára borítjuk, és átgyúrjuk. 3 cipót formálunk belőle, és félretesszük, míg a töltelékeket elkészítjük.
  5. A töltelékekhez a túrót egy mélyebb tálba tesszük, hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, 4 szál apróra vágott kaprot. Ezt jól elkeverjük, majd mikor az első tésztát kinyújtottuk, a túrós töltelékkel megszórjuk, és úgy a gyalult tököt egyenletesen rászórjuk. Majd mint a kalácsot, szorosan felcsavarjuk, és enyhén zsírozott, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
  6. Majd a mákos töltelék készítése: a mákot, a cukrot és a vaníliás cukrot jól összekeverjük, és a második kinyújtott tésztára egyenletesen ráhintjük, erre a gyalult tököt tesszük, és ugyanúgy szorosan felcsavarjuk, majd a tepsibe tesszük.
  7. A diós töltelék készítése: a diót a cukorral összekeverjük, félretesszük, majd a harmadik tésztánkat is kinyújtjuk, és lekvárral megkenjük, erre a diót egyenletesen ráhintjük. Ugyanolyan szorosan felcsavarjuk, mint a többit, és tepsibe tesszük.
  8. Amikor mind a tepsiben van, 1 tojást kissé felverünk, és megkenjük a tésztánk tetejét vele.
  9. 15 percet hagyjuk kelni a tepsiben, majd villával a tetejét megszurkáljuk.
  10. Előmelegített sütőben egyszeri fordítással, 200 fokon 25 perc alatt készre sütjük.
  11. Amikor megsült, tűpróbát végzünk, hogy a belseje is megsült-e már, ha nem, még visszatoljuk 10 percre. Amikor elkészült, a tepsiben hagyjuk teljesen kihűlni, és hidegen szeleteljük fel. Nagyon finom, kiadós és laktató is.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 39x30
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 7418
  • Feltöltés dátuma: 2013. július 21.

Ajánló

Hétvégére, és főleg a gyermekes szülőknek, mert nagyon kiadós és finom is.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Kelt rétes többféle ízesítéssel
Gabimami58 139 recept

Most, hogy itt a friss tök szezonja, és még a kapor is frissen szedve, így változatossá tettem a kelt rétesem töltelékeit. A családomnak nagyon ízlett, főleg, hogy a frissen készített, kissé savanykás ringlószilva dzsemmel kentem meg, és dióval szórtam, és így egy pikáns ízt adott a kelt rétesemnek. A tökös-túrósnál újdonság volt nekik, hogy kaporral ízesítettem, és nem mazsola került bele. Nagyon ízlett, még aznap újra mindhárom töltelékeset el kellett készítenem.

Hozzászólások

Hozzávalók

Tésztához

A tökös-kapros túrós töltelékhez

A tökös-mákos töltelékhez

A diós töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Egy meglepő eszköz kell az igazán omlós linzerhez

Biztos sokan ismerjük azt a klasszikus túrós-kakaós linzert, aminek különlegessége a tészta reszelésében rejlik. Ez a fantasztikus technika adja a sütemény utánozhatatlan állagát, amit kóstolva felmerülhet bennünk a kérdés: miért nem használjuk ezt többször?