r
Nosalty Logó

Édes babos rétes

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Édes babos rétes
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 15% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 464 kcal
  • 15% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 3699 kcal
  • 15% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 200 kcal
  • 15% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.4 g

Zsír

  • Összesen
    10.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    671.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    253 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    99 mg
  • Foszfor
    193 mg
  • Nátrium
    105 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    71.5 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    91 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    207 micro
  • Kolin:
    89 mg
  • Retinol - A vitamin:
    87 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    92 micro
Összesen 464 kcal
  • 15% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    155.4 g

Zsír

  • Összesen
    82.8 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5374.4 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    103 mg
  • Kálcium
    2022 mg
  • Vas
    46 mg
  • Magnézium
    793 mg
  • Foszfor
    1542 mg
  • Nátrium
    839 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    572 g
  • Cukor
    222 mg
  • Élelmi rost
    64 mg

VÍZ

  • Összesen
    213.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    724 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    80 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1654 micro
  • Kolin:
    710 mg
  • Retinol - A vitamin:
    693 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    367 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    736 micro
Összesen 3699 kcal
  • 15% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    4.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    292.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    110 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.1 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    11.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    90 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 200 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A babot beáztatjuk egy éjszakára.
  2. Másnap leszűrjük, és a cukrozott tejben kb. 40 perc alatt puhára főzzük.
  3. A megfőtt babot pépessé törjük.
  4. Hozzáadjuk a citromot, a margarint, a baracklekvárt és a tojások sárgáját, majd alaposan összedolgozzuk őket.
  5. Óvatosan hozzákeverjük a masszához a kemény habbá vert tojásfehérjét is.
  6. Ezután elkezdjük megtölteni a két rudat: 3-3 olvasztott margarinnal megkent réteslapot fektetünk egymásra, a felső réteget már nem margarinozzuk, hanem zsemlemorzsával hintjük meg.
  7. A zsemlemorzsás rétegen egyenletesen szétoszlatjuk a babos masszát úgy, hogy a lapok szélén 5-5 cm-t kihagyunk.
  8. Feltekerjük a réteseket, a végüket behajtjuk, majd megsütjük őket.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x40
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 21
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 4759
  • Feltöltés dátuma: 2011. március 20.

Ajánló

Elsősorban vállalkozó szelleműeknek! :) Az édes babos tölteléktől viszont nem szabad megijedni, a bab teljesen semleges ízű benne, felveszi a citrom, a baracklekvár és a cukor ízét. Nem árt meg neki, ha már a fogyasztást megelőző napon elkészítjük, mert másnapra kellemesen összeérik az íze. Ebből a mennyiségből 2 rúd lesz, ez a rétes viszont sokkal laktatóbb mint akármelyik általam eddig fogyasztott fajta.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Annak ellenére, hogy nem túl széles körökben ismert ételről van szó, korábban már olvastam róla az interneten, a végső lökést az elkészítéséhez azonban csak a Vidék íze 2011 márciusi számában való hasonló recept megjelenése adta. Az édes babos rétes egyébként egy Sopron környéki magyar specialitás. Hiába, feleink találékonyak voltak! :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek