r
Nosalty Logó

Sushi-s tejberizs aszalt gyümölccsel és eperlekvárral

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Takiszaki
Sushi-s tejberizs aszalt gyümölccsel és eperlekvárral
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 8% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Tejberizs

Rétes

Összesen 750 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Tejberizs

Rétes

Összesen 2992 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Tejberizs

Rétes

Összesen 165 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    16.3 g

Zsír

  • Összesen
    16.2 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    653.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    352 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    102 mg
  • Nátrium
    151 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    129.4 g
  • Cukor
    60 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    176 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    152 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    84 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1101 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 750 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    65.1 g

Zsír

  • Összesen
    64.9 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2615.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    1408 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    127 mg
  • Foszfor
    407 mg
  • Nátrium
    604 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    517.5 g
  • Cukor
    240 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    132.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    702 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    609 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    336 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4405 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 2992 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    3.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    144.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    22 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.6 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    7.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    243 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 165 Kcal

Hozzávalók

Tejberizs

Rétes

Elkészítés

Tejberizs

  1. A tejet beleöntjük egy edénybe, és elkezdjük melegíteni, közepes lángon.
  2. Amikor kezd a teje gőzölögni, hozzáadjuk a rizst (én a kifejezetten tejberizs készítéséhez kapható gömbölyű fajtát használom).
  3. Épp hogy gőzölgő állapotában főzzük tovább, és közben hozzákeverjük a vaníliás cukrot, a csipet sót, illetve ízlés szerint édesítjük még akár mézzel is, a reszelt citromhéjat is hozzáadjuk.
  4. Kb. 35-40 perc elteltével, amikor a rizs felvette a tejet és kásás lesz, akkor lesz készen, de azért kóstoljuk meg, az sosem árt. :)
  5. Fontos, hogy kb. 1 dl-rel több tejjel dolgozzunk, mert még sülni is fog a rizsünk, és így nem lesz száraz.

Rétes

  1. Összesen 3 réteslap kell, mindegyiket kettévágjuk, mert a töltésnél túl nagy és vastag lenne az eredmény. Az 1 réteslapot kiterítjük egy sima felületre (tipp: feltekerhető bambusz alátét a tuti, vagy egy sütőpapír is segíthet, én az elsőt választottam), majd olvasztott vajjal megkenjük.
  2. A következő réteg réteslappal szintén így járunk el, illetve a harmadikkal is.
  3. Erre kb. 2 cm vastagon teszünk a kihűlt tejberizsből, majd kicsit rányomkodjuk.
  4. A tejberizs közepére, egy sorban teszünk a félbevágott aszalt gyümölcsből. Szorosan feltekerjük, majd megsütjük.
  5. Miután kicsit kihűlt, ujjnyi vastagságú szeletekre vágjuk, és eperlekvárral tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20x6
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 826
  • Feltöltés dátuma: 2015. október 12.

Ajánló

Ha egy kicsit fel akarjuk dobni a desszertünket, vagy uzsonna, vacsora helyett is tökéletes. Vagy akkor is szöszölhetünk vele, ha el akarunk valaki(ke)t kápráztatni.:)

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Sushi-s tejberizs aszalt gyümölccsel és eperlekvárral
Takiszaki 11 recept

Ma egy igazi megreformált étel elkészítésére buzdítalak Benneteket. Bár a neve már jelzi, hogy ez nem az ismert sushi ízt takarja, hanem egy édességet, ezért próbáljátok ki! Az alapötletet az adta, hogy az ősz beköszöntöttével szerettem volna a finoman illatozó tejberizst és a rétes egyvelegét egy ízcsokorba foglalni. Szerintem és a barátaim szerint is sikerült, így felkerült a kedvencek közé. :)

Hozzászólások

Csokoládé és rúzs

Szia Takiszaki! Én a múlt héten csináltam hasonlót egy vendégségbe :) Annyi volt a különbség, hogy szokás szerint én kis vízben kezdem f?zni a rizst, majd utána öntöm fel több tejjel, mint amennyire szükség van. 2dl habtejszínt is felvertem és azzal összekevertem miután kih?lt kissé. A végén pedig nem aszalt barackkal ízesítettem, hanem egy vastag sor meggyet raktam ki és úgy tekertem fel:) Nem folyt ki, viszont a belseje kicsit rózsaszín lett, de a társaságnak pont ez tetszett benne! :) Szerintem érdemes kipróbálni ha esetleg van otthon...

Takiszaki

Köszi a tippet, ki fogom próbálni! :)

Csokoládé és rúzs

Ha esetleg igen, remélem ízleni fog ;) Én nagyon édesszájú vagyok, szóval desszertek kipróbálása JÖHET:P Épp ezért, mivel van otthon aszalt s.barack, ez lesz a hétvégi kis plusz...

Hozzávalók

Tejberizs

Rétes

Címlapról ajánljuk

További cikkek