r
Nosalty Logó

Kelkáposztával és pörkölttel rakott penne

Harmathy Ildikó
Kelkáposztával és pörkölttel rakott penne
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

1026
Kalória
47.9g
Fehérje
59.5g
Szénhidrát
65.8g
Zsír
255.2g
Víz
268.1g
Koleszterin
4.5g
Élelmi rost
6.8g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 1026 kcal
  • 11% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 4100 kcal
  • 11% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 227 kcal
  • 11% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    47.9 g

Zsír

  • Összesen
    65.8 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    268 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1259.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    82 mg
  • Kálcium
    208 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    95 mg
  • Foszfor
    616 mg
  • Nátrium
    249 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    59.5 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    255.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    261 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    62 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    214 micro
  • Kolin:
    215 mg
  • Retinol - A vitamin:
    230 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    372 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    1151 micro
  • Lut-zea
    176 micro
Összesen 1026 kcal
  • 11% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    191.5 g

Zsír

  • Összesen
    263.2 g
  • Telített zsírsav
    104 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    98 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    41 g
  • Koleszterin
    1073 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5037.5 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    330 mg
  • Kálcium
    831 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    379 mg
  • Foszfor
    2463 mg
  • Nátrium
    997 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    238.1 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

Víz

  • Összesen
    1020.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1045 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    79 mg
  • D vitamin:
    249 micro
  • K vitamin:
    151 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    53 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    856 micro
  • Kolin:
    862 mg
  • Retinol - A vitamin:
    919 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    1489 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    4602 micro
  • Lut-zea
    703 micro
Összesen 4100 kcal
  • 11% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.6 g

Zsír

  • Összesen
    14.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    278.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    136 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    13.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    56.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    51 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    82 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    254 micro
  • Lut-zea
    39 micro
Összesen 227 kcal

Elkészítés

  1. A combot, a hagymát kockára vágjuk, a kelt laskára.
  2. Három edényt teszünk egyszerre a tűzhelyre: egy fazekat vízzel, amelyben a tésztát főzzük majd; egy lábast a vajjal, amelyben a kelt pároljuk, és egy másik lábast a mangalicazsírral, amelyben a pörköltet készítjük.
  3. A vajhoz azonnal adjuk a kelt, sózzuk és köménnyel szórjuk, kevés vizet adva, fedő alatt pároljuk.
  4. A zsíron üvegesre pároljuk a hagymát, pirítjuk a húskockát, kevés vizet adunk, a paprikakrémet és a paradicsomszószt, takarékra vesszük, fedő alatt puhára pároljuk a húst.
  5. A forró vízben kifőzzük a tésztát, szűrjük, hideg vízzel öblítjük.
  6. Jénai tálba öntjük az olajat, a tésztát, a pörköltet és a párolt kelt, összekeverjük.
  7. A tejfölt egy tálba öntjük, ráütjük a tojásokat, adjuk a lisztet, sózzuk, és jól összekeverjük.
  8. Adjuk hozzá még a lereszelt sajtot, azt is elkeverjük.
  9. A jénai tál tetejére öntjük a sajtos-tejfölös egyveleget, majd előmelegített sütőbe tesszük, és közepes lángon pirosra sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 30 p

Ez a recept is a pörkölt-kelkáposzta-tészta jó kis összhangjára épül, mint a keltorta. Nagyon finom!

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...