r
Nosalty Logó

Kelkáposztával és pörkölttel rakott penne

Harmathy Ildikó
Kelkáposztával és pörkölttel rakott penne
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

1026
Kalória
47.9g
Fehérje
59.5g
Szénhidrát
65.8g
Zsír
255.2g
Víz
268.1g
Koleszterin
4.5g
Élelmi rost
6.8g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 1026 kcal
  • 11% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 4100 kcal
  • 11% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 227 kcal
  • 11% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    47.9 g

Zsír

  • Összesen
    65.8 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    268 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1259.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    82 mg
  • Kálcium
    208 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    95 mg
  • Foszfor
    616 mg
  • Nátrium
    249 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    59.5 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    255.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    261 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    62 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    214 micro
  • Kolin:
    215 mg
  • Retinol - A vitamin:
    230 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    372 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    1151 micro
  • Lut-zea
    176 micro
Összesen 1026 kcal
  • 11% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    191.5 g

Zsír

  • Összesen
    263.2 g
  • Telített zsírsav
    104 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    98 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    41 g
  • Koleszterin
    1073 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5037.5 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    330 mg
  • Kálcium
    831 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    379 mg
  • Foszfor
    2463 mg
  • Nátrium
    997 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    238.1 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

Víz

  • Összesen
    1020.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1045 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    79 mg
  • D vitamin:
    249 micro
  • K vitamin:
    151 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    53 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    856 micro
  • Kolin:
    862 mg
  • Retinol - A vitamin:
    919 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    1489 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    4602 micro
  • Lut-zea
    703 micro
Összesen 4100 kcal
  • 11% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.6 g

Zsír

  • Összesen
    14.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    278.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    136 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    13.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    56.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    51 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    82 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    254 micro
  • Lut-zea
    39 micro
Összesen 227 kcal

Elkészítés

  1. A combot, a hagymát kockára vágjuk, a kelt laskára.
  2. Három edényt teszünk egyszerre a tűzhelyre: egy fazekat vízzel, amelyben a tésztát főzzük majd; egy lábast a vajjal, amelyben a kelt pároljuk, és egy másik lábast a mangalicazsírral, amelyben a pörköltet készítjük.
  3. A vajhoz azonnal adjuk a kelt, sózzuk és köménnyel szórjuk, kevés vizet adva, fedő alatt pároljuk.
  4. A zsíron üvegesre pároljuk a hagymát, pirítjuk a húskockát, kevés vizet adunk, a paprikakrémet és a paradicsomszószt, takarékra vesszük, fedő alatt puhára pároljuk a húst.
  5. A forró vízben kifőzzük a tésztát, szűrjük, hideg vízzel öblítjük.
  6. Jénai tálba öntjük az olajat, a tésztát, a pörköltet és a párolt kelt, összekeverjük.
  7. A tejfölt egy tálba öntjük, ráütjük a tojásokat, adjuk a lisztet, sózzuk, és jól összekeverjük.
  8. Adjuk hozzá még a lereszelt sajtot, azt is elkeverjük.
  9. A jénai tál tetejére öntjük a sajtos-tejfölös egyveleget, majd előmelegített sütőbe tesszük, és közepes lángon pirosra sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 30 p

Ez a recept is a pörkölt-kelkáposzta-tészta jó kis összhangjára épül, mint a keltorta. Nagyon finom!

További receptek

Brassói szűzpecsenye

A brassói aprópecsenye egy fantasztikus magyaros fogás, amiből vétek lenne kispórolni az étel lelkét, a fokhagymát. Szaftosabban vagy kissé szárazon is egyformán nagy kedvencünk.

Simon Gábor

Rakott újburgonya

Formabontó rakott krumpli az alábbi, mégis ugyanolyan komfortos és házias, mint az eredeti verzió. Használjunk hozzá zsenge újburgonyát, ízes kolbászt és tojást, a tálaláshoz pedig ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Nagy kávéfőzőteszt: úgy látszik, nem pénz kérdése, hogy jó kávéval...

Egy silány kávéfőző könnyen elronthatja a reggelt, míg egy jól működő gép szinte észrevétlenül végzi a dolgát. A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi összefogásban 145 kávéfőzőt tesztelt, és azt vizsgálta, mi számít igazán a hétköznapokban: az eszpresszó és a cappuccino minősége, a zajszint, a tisztíthatóság, az energiafogyasztás, valamint az a bizonyos első korty. A tesztből kiderült, melyik készülék lesz megbízható társunk, és melyik válik csupán felesleges dísztárggyá a konyhapulton.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...