r
Nosalty Logó

Soktejfölös rakott kel Diakától

diaka74
Soktejfölös rakott kel Diakától
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

615
Kalória
29g
Fehérje
54.5g
Szénhidrát
31.7g
Zsír
393.8g
Víz
116.1g
Koleszterin
6.5g
Élelmi rost
7.1g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 615 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 6158 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 112 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29 g

Zsír

  • Összesen
    31.7 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    116 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1307.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    166 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    87 mg
  • Foszfor
    401 mg
  • Nátrium
    614 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    54.5 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    393.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    197 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    51 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    111 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    250 micro
  • Kolin:
    107 mg
  • Retinol - A vitamin:
    114 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    983 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    127 micro
Összesen 615 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    290.5 g

Zsír

  • Összesen
    316.7 g
  • Telített zsírsav
    154 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    89 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    1161 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13073.8 g
  • Cink
    30 mg
  • Szelén
    321 mg
  • Kálcium
    1655 mg
  • Vas
    35 mg
  • Magnézium
    871 mg
  • Foszfor
    4015 mg
  • Nátrium
    6136 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    545.3 g
  • Cukor
    71 mg
  • Élelmi rost
    65 mg

Víz

  • Összesen
    3938.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1966 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    510 mg
  • D vitamin:
    180 micro
  • K vitamin:
    1115 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    9 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    83 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2505 micro
  • Kolin:
    1071 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1139 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9826 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1271 micro
Összesen 6158 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    5.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    236.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    111 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    9.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    71.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    177 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 112 kcal

Elkészítés

  1. A káposzták torzsáját kivágjuk, és sós, lobogó vízben félig megfőzzük. (Én úgy szoktam, hogy ahogy válik le a levél a káposztáról, úgy veszem ki folyamatosan, de akár egyesével is meg lehet főzni.)
  2. Közben a darált húsból csinálunk egy ízes pörköltet. A kókuszzsíron megpirítjuk a kockára vágott hagymát, hozzáadjuk a darált húst, fehéredésig pirítjuk, majd hozzáadjuk a fűszereket, pirospaprikát, sót és az ételízesítőt. Felöntjük kb. 2 dl vízzel, és fél óra alatt közepes lángon, fedő alatt megfőzzük.
  3. A kókuszzsíron a rizst fehéredésig pirítjuk, majd felöntjük 8 dl vízzel, és ízesítjük a leveskockával és egy kanál sóval. Alacsony lángon addig pároljuk, míg a víz el nem tűnik.
  4. Ha minden kész, jöhet a "rakodás" :) A tepsi aljába teszünk két sor kelkáposzta levelet, majd szűrőkanállal a darált hús felét, erre jön a rizs fele, majd 3 dl tejföl. Megint két réteg kel, a hús másik fele, illetve a rizs másik fele és megint 3 dl tejföl. Majd megint 2 réteg kel és a maradék 3 dl tejföl. A tetejét kicsit meghinthetjük pirospaprikával, csak a színe miatt.
  5. Előmelegített sütőben 200-220 fokon fél óra alatt szép pirosra sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 40 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 25x35x10

Nálunk a rakott dolgok nagyon sok tejföllel járnak :)

További receptek

Sütőtökös rizottó kacsamellel

Ősszel egyértelműen a sütőtök a sláger, így ezt most egy önmagában is lélekmelengető rizottóba csempésztük. Kacsamellett sütöttünk hozzá, de magában is vagy egy kis baconnel is ...

Vénusz

Brassói szűzpecsenye

A brassói aprópecsenye egy fantasztikus magyaros fogás, amiből vétek lenne kispórolni az étel lelkét, a fokhagymát. Szaftosabban vagy kissé szárazon is egyformán nagy kedvencünk.

Simon Gábor

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek