Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kelkáposzta főzelék 7. - joghurttal

Kelkáposzta főzelék 7. - joghurttal
Kelkáposzta főzelék 7. - joghurttal
55 perc / előkészület: 15 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nem mindenki szereti a tejfölt és a tejet a főzelékekben.
Hús nélkül ,kolbász nélkül, aki a natúr ízeket kedveli nekik ajánljuk.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A káposztát összevágjuk 2 cm-es csíkokra. Forrásban lévő vízbe (3 l) tesszük, sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük.
  2. 15 perc múlva belerakjuk az összevágott kumplit. Főzzük még  Kb. 10 percet.
  3. Elkészítjük sima liszttel és a zsiradékkal a rántást. Hozzákeverjük a fokhagymát és a pirospaprikát.
  4. Felöntjük vizzel, majd belekeverjük a tápióka lisztet is. Simára, csomómentesre keverjük. Egy merőkanál forró főzeléklevet is tegyünk hozzá, így csomómentes lesz a főzelék.
  5. Ráöntjük a főzelékre a habarást. Tovább főzzük még kb. 5 percet.
  6. Tálalásnál 1-2 ek joghurtot tegyünk rá.

  • költség: 500 Ft
  • elkészítettem: 200 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 15 646
elküldve: 1
receptkönyvben: 40
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Csaba Magdi

Mióta szakács: 2011.05.10.
50 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
kalória: alacsony
diéta: cukormentes, tojásmentes
kategória: főzelékek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

káposztafőzelék, joghurtos kelkáposzta főzelék

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Csaba Magdi
Csaba Magdi / Csaba Magdi Thu, 2011-12-22 21:41

Jogos a kérdés!
Mi Magyarok hozzászoktunk a liszttel való sűrítéshez.
A tápiókával és a keményítővel is szoktak sűríteni.
Főleg Ázsiaiak használják.
A csípős savanyú mártásuk stb. ezzel az egyszerű és egészséges megoldással készül.
Így a liszt mennyisége meg feleződik.Szeretem használni és persze nem viszem túlzásba a használatukat.
Egy kicsit ebből egy kicsit abból. Nekem jobban ízlik mint a tömény lisztes változat.
A liszt érzékenyek is használhatják.
Köszönöm a kérdést.
Üdvözletem. Magdi.

212
kelkáposzta 1 közepes fej
burgonya 10 db
durumliszt 2 ek
tápiókaliszt 2 evőkanál
fokhagyma 8 gerezd
őrölt fűszerkömény 4 kávéskanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
majoranna 2 kk
fűszerpaprika 2 kk
joghurt 150 g
napraforgó olaj 2 ek
víz 3 l