Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kelkáposzta-főzelék Helga konyhájából

Kelkáposzta-főzelék Helga konyhájából
Kelkáposzta-főzelék Helga konyhájából
45 perc / előkészület: 15 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Rengeteg főzeléket fogyasztunk, és mikor húst készítek - jelen esetben pörköltet - mindig főzök mellé másnapra valami főzeléket is.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zsiradékot egy lábosban felforrósítjuk, belekeverjük a lisztet, világos rántást készítünk, hagyjuk kihűlni. 
  2. A kelkáposztát kisebb darabokra vágjuk, a krumplit megtisztítjuk, felkockázzuk, a fokhagymát szeleteljük.
  3. Egy fazékba tesszük, ráöntünk kb 6 dl vizet, hozzáadjuk az ételízesítőt, paprikakrémet. Puhára pároljuk.
  4. Belekeverjük a rántást, felforraljuk. Fűszerezzük borssal, és ami a lényeg! -jócskán majorannával!
  5. Tálalhatjuk üresen, de tehetünk rá feltétként pörköltet, sült húst vagy fasírozottat is.
  • elkészítettem: 200 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 11
össznézettség: 37 737
elküldve: 1
receptkönyvben: 89
elkészítve: 6/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Helga1

Mióta szakács: 2013.02.15.
150 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: főzelékek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

Plutyka, kelkáposzta főzelék majorannával, fokhagymás-majorannás kelkáposzta-főzelék

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

246
kelkáposzta 1 nagy db
fokhagyma 6 gerezd
burgonya 4 db
ételízesítő 0 ízlés szerint
paprikakrém 1 kávéskanál
fekete bors 0 ízlés szerint
majoranna 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 4 ek
finomliszt 3 evőkanál