Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kelkáposzta-főzelék ahogy Évi néni készíti

Kelkáposzta-főzelék ahogy Évi néni készíti
Kelkáposzta-főzelék ahogy Évi néni készíti
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A főzelék sűrítést burgonyapehellyel egy főzőműsorban láttam, és annyira egyszerűnek találtam, hogy rögtön ki is próbáltam.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kelkáposztát levágjuk a torzsájáról, a levelek nagy ereit kivágjuk, és a leveleket keskeny csíkokra szeleteljük.
  2. Egy evőkanálnyi kacsazsíron megpirítjuk a reszelt fokhagymát, koriandert, köményt, paprikakrémet, majd hozzáadjuk a csíkokra vágott kelkáposztát, felengedjük az alaplével.
  3. Sózzuk, borsozzuk, szerecsendiót szórunk rá, és lefedve addig főzzük, míg puhulni kezdenek a levelek.
  4. Közben meghámozzuk a burgonyát, és kockára vágjuk. A félig megfőtt kellevelekhez adjuk, és puhára főzzük.
  5. Amikor a burgonya is megpuhult, a burgonyapehellyel besűrítjük a főzeléket.
  • költség: 300 Ft
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 6 483
elküldve: 0
receptkönyvben: 8
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1826 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
kategória: főzelékek
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

burgonyapehellyel sűrített főzelék, kelkáposzta főzelék, krumplipelyhes kelkáposzta főzelék

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

102
kelkáposzta 1 kg
burgonya 20 dkg
zöldség alaplé 0.8 l
fokhagyma 2 gerezd
őrölt fűszerkömény 1 teáskanál
bors 1 kávéskanál
koriandermag 1 kk
szerecsendió 1 csipet
1 teáskanál
paprikakrém 1 teáskanál
burgonyapehely 2.5 dkg
kacsazsír 1 ek