Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kelbimbós-karfiolos rakott

Kelbimbós-karfiolos rakott
Kelbimbós-karfiolos rakott
55 perc / előkészület: 10 perc főzés: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A napokban olvasgattam a vércsoport diéta alapjait, és próbáltam olyan ételt összeállítani, amiben a B vércsoportúaknak ajánlott összetevők szerepelnek. Ezért került bele a rakottasba a szokásos darált hús helyett a pulykavirsli, és finomliszt helyett a zabliszt. A kelbimbó jellegzetes, kesernyés ízét az édeskés kapormártással próbáltam kompenzálni. A végeredmény igen ízletes lett!

hozzávalók / 3 adag

  • 30 dkg kelbimbó
  • 30 dkg karfiol
  • 2 ek liszt (diétázóknak zabliszt)
  • 4 dl tej
  • 3 ek olaj
  • folyékony édesítő
  • 1/2 csokor kapor
  • 1 fej hagyma
  • 1 cs zacskós rizs
  • 3 virsli
  • 1 kis tejföl
  • fűszerek: só, őrölt chili, szerecsendió. bazsalikom
  • petrezselyem
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A karfiolt, a kelbimbót és a zacskós rizst (külön-külön) sós vízben puhára főzzük.
  2. A hagymát felkockázzuk, és 1 ek olajon pirítani kezdjük. Közben felkarikázzuk a virslit, majd a hagymához adjuk, megpirítjuk, és bazsalikommal, őrölt chilivel fűszerezzük.
  3. Kapormártást készítünk: 2 ek étolajon pirítjuk a lisztet, majd fokozatosan felöntjük tejjel, folyamatosan kevergetjük, hogy ne csomósodjon össze. Amikor szépen kikeverjük, hozzáadjuk az apróra vágott kaprot. Sóval, folyékony édesítővel ízesítjük, és kb 5 perc alatt sűrűre főzzük.
  4. Jénai edénybe öntjük a puha kelbimbót, majd fűszerezzük sóval, szerecsendióval, őrölt chilivel.
  5. A kelbimbóra öntjük a kapormártást, majd a mártásos rétegen elosztjuk a rizst.
  6. A rizses rétegen elosztjuk a hagymás virslikarikákat, majd a tetejére a puha karfiolt.
  7. Leöntjük tejföllel, és felaprított petrezselyemmel díszítjük, majd kb 30 perc alatt összesütjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 2 646
elküldve: 0
receptkönyvben: 41
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Somikatus

Mióta szakács: 2013.04.28.
25 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

virslis rakott zöldség, rakott karfiolos kelbimbó, rakott zöldségek pulykavirslivel és kapormártással

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!