r
Nosalty Logó

Kelbimbós-karfiolos rakott

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Somikatus
Kelbimbós-karfiolos rakott
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 625 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 1872 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 113 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    20.2 g

Zsír

  • Összesen
    34.8 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1395.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    462 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    280 mg
  • Nátrium
    547 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.9 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    242.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    262 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    125 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    167 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    212 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    110 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    420 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1437 micro
Összesen 625 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    60.5 g

Zsír

  • Összesen
    104.4 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    202 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4186.1 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    79 mg
  • Kálcium
    1387 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    207 mg
  • Foszfor
    839 mg
  • Nátrium
    1642 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    170.7 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    727.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    786 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    374 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    501 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    637 micro
  • Kolin:
    146 mg
  • Retinol - A vitamin:
    330 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    1260 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4310 micro
Összesen 1872 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    6.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    251.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    83 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    50 mg
  • Nátrium
    99 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    76 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    259 micro
Összesen 113 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A karfiolt, a kelbimbót és a zacskós rizst (külön-külön) sós vízben puhára főzzük.
  2. A hagymát felkockázzuk, és 1 ek olajon pirítani kezdjük. Közben felkarikázzuk a virslit, majd a hagymához adjuk, megpirítjuk, és bazsalikommal, őrölt chilivel fűszerezzük.
  3. Kapormártást készítünk: 2 ek étolajon pirítjuk a lisztet, majd fokozatosan felöntjük tejjel, folyamatosan kevergetjük, hogy ne csomósodjon össze. Amikor szépen kikeverjük, hozzáadjuk az apróra vágott kaprot. Sóval, folyékony édesítővel ízesítjük, és kb 5 perc alatt sűrűre főzzük.
  4. Jénai edénybe öntjük a puha kelbimbót, majd fűszerezzük sóval, szerecsendióval, őrölt chilivel.
  5. A kelbimbóra öntjük a kapormártást, majd a mártásos rétegen elosztjuk a rizst.
  6. A rizses rétegen elosztjuk a hagymás virslikarikákat, majd a tetejére a puha karfiolt.
  7. Leöntjük tejföllel, és felaprított petrezselyemmel díszítjük, majd kb 30 perc alatt összesütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3016
  • Feltöltés dátuma: 2013. június 08.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Kelbimbós-karfiolos rakott
Somikatus 25 recept

A napokban olvasgattam a vércsoport diéta alapjait, és próbáltam olyan ételt összeállítani, amiben a B vércsoportúaknak ajánlott összetevők szerepelnek. Ezért került bele a rakottasba a szokásos darált hús helyett a pulykavirsli, és finomliszt helyett a zabliszt. A kelbimbó jellegzetes, kesernyés ízét az édeskés kapormártással próbáltam kompenzálni. A végeredmény igen ízletes lett!

Hozzászólások

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek