Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kecskesajt steak lilakáposztás toszkán lángoskákkal és narancsmártással Eke Angélától

Kecskesajt steak lilakáposztás toszkán lángoskákkal és narancsmártással Eke Angélától
Kecskesajt steak lilakáposztás toszkán lángoskákkal és narancsmártással Eke Angélától
60 perc / előkészület: 20 perc főzés: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Eke Agnéla színésznő brutál jó vega receptje, amit még olyanoknak is bátran elkészíthetsz, akik igazi húsevők.

hozzávalók / 4 adag

A lángoshoz

A lilakáposztás feltéthez

A mártáshoz

A kecskesajthoz

Sütőzsiradék

A lángoshoz

ajánlat

Ajánlom azoknak, akiknek elege van az unalmas vega kajákból!

Szólj hozzá!

elkészítés

A lángoshoz

  1. A tejet megmelegítjük, de csak, hogy épp langyos legyen. Beledobunk egy teáskanál cukrot és az instant élesztőt, majd kb. 10 perc alatt felfuttatjuk.
  2. Egy nagy tálba lisztet szitálunk, és sorban, minden alapanyagot hozzákeverünk, majd gyúrni kezdjük. Akkor vagyunk készen, ha egy ruganyos és ragacsos tésztát kaptunk.
  3. Letakarjuk, és meleg helyen kb. 30 percig kelesztjük.
  4. Kelesztés után a tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk, kb 1 cm vastagságúra, és pizzavágóval szabályos háromszögeket, vagy rombuszokat vágunk belőle. Olajat hevítünk egy serpenyőben, és a lángoskákat belehelyezzük. (Kb. 3-4 db-ot egyszerre.) Sülés közben egy kanál segítségével locsolgatjuk azzal az olajjal, amiben sül.

A lilakáposztás feltéthez

  1. A fél fej lila káposztát késes aprítóban felaprítjuk, vagy csak nagyon kicsi darabokra vágjuk. A vöröshagymát felkockázzuk.
  2. Egy serpenyőben olajat hevítünk, és megpirítjuk rajta a hagymát. Mikor megpirult, hozzádobjuk a lila káposztát. Hozzáadjuk a sót, cukrot és a köményt. Addig pirítjuk, míg a cukor kicsit rá nem karamellizálódik a káposztára. Ezután hozzáöntjük a bort, és közepes fokozaton puhára főzzük.

A mártáshoz

  1. Egy serpenyőben felolvasztjuk a vaj felét, majd hozzáöntjük az egy deci alaplevet. Kicsit összeforraljuk, ezután jöhet bele egy narancsnak a húsa. Szépen lehártyázva apró darabokra vágva. Mehet bele a rózsabors, és utána két narancsnak a levével öntsük fel.
  2. Az egészet forraljuk kicsit össze, majd apránként tegyük hozzá a maradék vajat. Érdemes kockákra vágni a hideg vajat, és kockánként hozzádobni a mártáshoz. Mikor már egy adag elolvadt, mehet bele a következő, és így tovább.

A kecskesajthoz

  1. A kecskesajtból érdemes olyat venni, ami szeletelve van, tehát kicsit keményebb, és jól bírja a sütést, esetleg éppen grillezéshez készítették. Annyi szeletet, darabot vegyünk, ahány főnek készítjük az ételt. Ez a verzió, most négy fővel számol, így négyszer 100 g kecskesajtra van szükség.
  2. Egy forró bordázott serpenyőt felhevítünk, és belehelyezzük a sajtot. Én korongokat vettem, remekül megsült. Mindkét oldalán pár perc alatt el is készül.
  3. Tálalásnál a lángoskákból 3-4 darabot tegyünk egy tányérra, és halmozzunk rá a lila káposztából. Csorgassunk rá egy kis mártást, majd helyezzük rá a kecskesajtot. A sajtra is csorgassunk a mártásból, majd kanalazzunk pár darab narancsvelőt és rózsaborsot is a tányérra. Jó étvágyat!
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 520
össznézettség: 1 205
elküldve: 0
receptkönyvben: 21
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
1157 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: születésnap, Anyák napja, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tapas
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

sült kecskesajt

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1348
finomliszt 50 dkg
tej 4 dl
instant élesztő 1 tasak
napraforgó olaj 1 ek
vörösborecet 1 ek
1 csipet
cukor 1 teáskanál
vöröskáposzta 0.5 db
barna cukor 4 ek
őrölt fűszerkömény 1 kávéskanál
1 csipet
napraforgó olaj 3 ek
vöröshagyma 1 közepes db
félszáraz fehérbor 1 dl
vaj 50 g
narancs 1 db
narancslé 2 narancsból nyert
alaplé 1 dl
rózsabors 1 ek
kecskesajt 400 g