Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Buciban sült camembert

Buciban sült camembert
Buciban sült camembert
15 perc / előkészület: 5 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyszerű, de nagyszerű!

hozzávalók / 1 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A fokhagymát felszeleteljük.
  2. A buci tetejét levágjuk, a belsejét kikaparjuk, öntünk bele fehérbort és olívaolajat, sózzuk, borsozzuk.
  3. Belehelyezzük a sajtot. A sajtba metszünk nyílásokat, s ebbe tesszük a fokhagyma szeleteket.
  4. Egy serpenyőben a bucit olívaolajon megpirítjuk.
  5. Jégsalátaleveleken tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 692
elküldve: 0
receptkönyvben: 98
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Hobbychef

Mióta szakács: 2013.06.27.
738 recept

receptjellemzők

konyha: francia
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
adag: 1 főre
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tapas
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
fogás: főétel

egyéb elnevezések

sült sajt, sült camembert sajt, buciban sült camembert sajt

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Filamér
Filamér Wed, 2014-06-25 10:05

Kétségeim voltak ugyan, de megpróbáltam serpenyőben megpirítani, a buci alja megpirult, a sajt teljesen kemény maradt, ahogy a buci belseje is. Végül beraktam a sütőbe, felülről sütésre (hogy az alja már ne égjen tovább), így tökéletes lett.

Hobbychef
Hobbychef / Hobbychef Tue, 2014-03-04 12:09

Olvasd el még egyszer a recept leírást. A sajt is megsül, mivel - mint az a 3. pontban írva van - "Belehelyezzük a sajtot". Tehát a sajt is megsül a bucival együtt.

Mellesleg a camambert-et, mint ahogy a legtöbb sajtot, többnyire nyersen esszük. Én a fokhagymát nyersen is szoktam enni. De az olaszok is nyersen dörzsölik a bruschetta-ra, , vagy egészben, esetleg aprított formában teszik a paradicsom, mozzarella salátára, De én teszek el fokhagymát olívaolaj-borecet keverékébe, s az is nyers.

balazsmeszaros
balazsmeszaros Sun, 2014-03-02 12:45

3x is olvastam a receptet, de nekem valami hiáyos. Hogyan fog a sajt átsülni, hogyha megpirítod a bucit olivaolajon? Merthát a nyers sajt nyers fokhagymával, nemépp a legtutibb... :)

497
zsemle 1 db
camembert sajt 9 dkg
fokhagyma 1 gerezd
0 ízlés szerint
fehér bors 1 csipet
fehérbor 0.5 dl
olívaolaj 1 teáskanál