Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kavart almás másként

Kavart almás másként
Kavart almás másként
60 perc / előkészület: 20 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Már többször néztem az almás kavart sütemény recepteket, de valami miatt sosem készítettem el. Idén sok az almánk, és mivel nem volt permetezve, hamar rohadni kezd. Rászántam magam, és ma elkészítettem. Ami egyszerű, az is lehet nagyon finom! Ezután többször is elkészítem, mert nagyon finom lett, férjemnek nagyon ízlett, de nekem is!

hozzávalók / 8 adag

ajánlat

A lekvár nagyon jó ízt ad a süteménynek, a csokoládéval meg tökéletes lett, a színes cukorkával meg mutatósabb.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az almát megpucoljuk, lereszeljük, meglocsoljuk citromlével.
  2. A tojásokat a kristálycukorral habosra felverjük.
  3. A lisztben elkeverjük a sütőport, és a tojásokhoz vegyítjük, hozzáadjuk a fahéjat, a citrom reszelt héját és a reszelt almát.
  4. Kizsírozott, kilisztezett tepsibe öntjük, elsimítjuk, majd előmelegített sütőben megsütjük.
  5. Amikor megsült, forrón megkenjük lekvárral. A vajat felolvasztjuk, hozzáadjuk a kockára tördelt csokoládét, és levéve addig kevergetjük, míg elolvad, majd a piskótára simítjuk.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x26 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 333
elküldve: 0
receptkönyvben: 10
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

helena26

Mióta szakács: 2011.09.18.
458 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

almás sütemény, gyors almás-lekváros, csokis-almás süti

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

VToncsi
VToncsi Tue, 2015-10-27 13:32

Kedves Helena!
A liszt lemaradt, én legalábbis nem látom. Hasonló receptem nekem is van, de ahhoz nem kell meghámozni az almát, hanem héjastul reszelni. A baracklekvár meg a csokoládémáz a tetejére, jó ötlet.
Kedvelem a receptjeidet.
Legyen szép napod!
Toncsi

helena26
helena26 / helena26 Wed, 2015-10-28 23:25

Köszönöm,hogy figyelmeztettél kedves Toncsi, pótoltam. Ha nem kell meghámozni,csak reszelni ,akkor még gyorsabban elkészül a sütemény. Legközelebb úgy készítem el.
Örülök,hogy a receptjeim elnyerték a tetszésedet!
Kívánok minden jót, és jó sütést!
Helena

570
alma 45 dkg
tojás 4 db
cukor 25 dkg
fahéj 1 kávéskanál
sütőpor 1 csomag
citromlé 1 citromból nyert
citromhéj 1 citromból nyert
rétesliszt 35 dkg
csokoládé 20 dkg
vaj 10 dkg