Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almás süti Katicától

Almás süti Katicától
Almás süti Katicától
50 perc / előkészület: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy igazán különleges, nem mindennapi almás pite. A neten találtam egy külföldi oldalon a receptet. Izgalommal vártam, hogy elkészüljön, és nem csalódtam.... nagyon finom lett, és kimondottan mutatós. Ebből a mennyiségből 24 db sütim lett.

hozzávalók / 12 adag

Tészta

Töltelék

  • 2 közepes db alma
  • 5 dkg cukor (alma- és ízlésfüggő)
  • 12 teáskanál fahéj (elosztva 24 felé, de ízlésfüggő)
Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. A puha vajat, a cukrot robotgéppel kihabosítjuk, majd hozzáadva a tojásokat, a vanília kivonatot, a citrom reszelt héját és a tejet tovább verjük, amíg a cukor teljesen elolvad.
  2. A lisztbe belekeverjük a sót, a sütőport, a szódabikarbónát, majd gyors mozdulatokkal a vajas masszába dolgozzuk, és sima tésztává gyúrjuk. A tésztát egy műanyag zacskóba csomagoljuk, és 1 óra hosszára a hűtőbe tesszük pihenni.
  3. Az idő leteltével a tésztát hat egyenlő részre osztjuk, majd minden részből kis gömböket formálunk. A gömböket egyenként kb. 22 cm átmérőjű körré nyújtjuk. Minden kört derelyevágóval 4 egyenlő részre vágunk. Minden cikket bevágunk 2-szer úgy, hogy nem vágjuk teljesen végig.
  4. A szabadon maradó részre ültetjük a reszelt almát, megszórjuk egy kevés cukorral, ha szükséges, és egy kevés fahéjjal. A tészta szélét 3/4 részben ráhajtjuk, majd ugyanígy a tészta másik felét is.
  5. Sütőpapírral ellátott sütőlemezre/tepsire sorakoztatjuk őket, és 180 C fokra előmelegített sütőben, 15-20 perc alatt készre sütjük. Rácsra szedve hagyjuk kihűlni, majd ízlés szerint porcukrozva szervírozzuk.

Töltelék

  1. Az almákat hámozás után lereszeljük, de nem cukrozzuk le.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 241
elküldve: 0
receptkönyvben: 9
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Katica

Mióta szakács: 2013.08.10.
169 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
alkalom: karácsonyi édességek
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

almás táska, fahéjas-almás sütemény

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Szeva50
Szeva / Szeva50 Tue, 2016-01-19 14:41

Tetszik a recept, de egy kicsit tovább gondoltam: a szétvert tojásból egy kicsit elvenni, hogy a tetejére is jusson. Aztán az alma alá kenni egy kis s.barack lekvárt, az almára pedig egy kis finomra darabolt diót. Ez lesz a turbó változat. (Ahogy öregszik az ember, úgy jön rá, hogy nem lehet letagadni a szülői géneket. Édesanyámnak nem tudtam úgy mutatni egy receptet, hogy ne turbózta volna.)

K_Atica01
Katica / K_Atica01 Wed, 2016-01-20 07:09

Köszönöm visszajelzésed. Igen, valóban jó elgondolás, amit írtál, nem rossz ötlet. Ki lehet próbálni. Nálunk is, annak idején Nagyikám is, Édesanyám is, hasonlóan gondolkodtak, és nem rosszul, mert mindig valami jó " sült " ki a végén belőle.:)

362
vaj 20 dkg
cukor 12 dkg
tojás 2 db
tej 1 dl
vanília kivonat 2 teáskanál
citromhéj 1 citromból nyert
finomliszt 50 dkg
sütőpor 1 teáskanál
szódabikarbóna 1 teáskanál
1 csipet
alma 2 közepes db
cukor 5 dkg
fahéj 12 teáskanál