Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Katica torta 2.

Katica torta 2.
Katica torta 2.
25 perc / sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (18)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az édes kicsi kislányom 1 éves születésnapjára készítettem ezt a tortát, mert az első kis kedvence a katica lett, mindenhol kiszúrta, mindenhol felismerte. Mikor kitaláltam, elkezdtem a neten keresgélni, rengeteg verzió van, de a saját bevált bombajó torta receptemre hagyatkoztam, a díszítésben viszont sokat segített. Előre lerajzoltam, hogy fog kinézni, aztán csak a marcipánnal kellett ügyeskedni, amit életemben először nyújtottam. Nem nehéz, csak tudni kell, hogy porcukron, és nem liszten lehet szépen nyújtani. Aztán gondolkodtam, miből legyen a feje, a keksztekercs jutott elsőre eszembe. A lényeg, hogy a Kiscsillagom felismerte! Csináltam tartalék tortát is, hátha ez nem sikerül. Az első kis szülinapját 4 napig ünnepelte 6 tortával :) Gondoltam, mivel olyan sok ötletet veszek az oldalról, legyen ez az első receptem itt.

hozzávalók / 8 adag

A piskótatekercshez

A piskótatekercs krémjéhez

A bombához

A katica fejéhez

ajánlat

Az eredeti piskótatekercs krém: 15 dkg margarin, 10 dkg porcukor, 4 tojássárgája, 2 ek rum. De én nem szeretem a nyers tojásos dolgokat, így azon változtattam. Ha valakinek így tetszik, csinálja így. Ha nem jó edényt választottunk, tejszínnel, vagy krémmel ki lehet javítani félkörré a katica testét.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tortát két menetben készítjük el. Először piskótatekercset sütünk.
  2. A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük kicsi vízzel, majd hozzáadjuk a sütőporos lisztet, végül óvatosan a tojásfehérjéből felvert kemény habot. Szilikon sütőlapra kenjük, majd sütjük, még forrón feltekerjük egy konyharuhába.
  3. A pudingot a tejjel felfőzzük, majd ha kihűlt (!) az előre összekevert cukros rámával jól kikeverjük.
  4. Megtöltjük a tekercsünket, kicsit hűtöbe tesszük, hogy szépen lehessen szeletelni.
  5. A következő menet a bomba elkészítése. A tojássárgájákat habosra keverjük a cukorral, vaníliás cukorral, kakaóval és a fahéjjal.
  6. A tejet felforraljuk, beletördeljük a csokoládét, a megáztatott zselatint, majd állandó keverés mellett a tojásos masszához adjuk és gőz fölött besűrítjük. Végül óvatosan belekeverjük a kemény habbá vert tejszínt.
  7. Kibélelünk folpackkal egy félkör, katica test formájú tálat, majd a kb. 1 cm-esre szelt piskótatekercsekkel körbe rakjuk, jól meglocsoljuk a krémmel melegen (ne ijedjünk meg, elég híg), majd ismét piskóta, addig rétegezzük, amíg lehet.
  8. A tetejét folpackkal letakarjuk, hűtőbe tesszük másnapig. 
  9. Másnap a keksztekercs alapanyagait jól összegyúrjuk és fejet formálunk belőle.
  10. A bombát kiöntjük, majd a porcukron kinyújtott piros marcipánnal befedjük. A feketéből pöttyöket, és lábakat formálunk. A fejét is tetszés, és fantázia szerint bevonjuk marcipánnal, majd a testhez rakjuk, és kész a katica bomba!

  • sütési hőfok: 175°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 21 242
elküldve: 8
receptkönyvben: 226
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Tims

Mióta szakács: 2010.11.29.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap
szezon: bármikor
nehézség: közepes
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
kategória: torta
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 8 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

katica torta, bombajó torta

Hozzászólások (18)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

buki
buki Thu, 2014-04-10 14:46

Elkészítettem a kislányom 2. szülinapjára, nagy sikert arattam vele, isteni !!!!

tims
Tims / tims Fri, 2011-01-14 14:05

Szia betty1983! Ne félj, sikerülni fog! Nekem is elsőre sikerült, nem olyan vészes az a marcipán! Én 2 pirosat raktam egymásra, és így elég volt. Vettem feketét, meg fehéret is. Külön kapható színenként, nem neked kell keverni. Én cukrász nagykerben vettem, ha jól emlékszem 10 dkg-os egy csomag, de majd megnézem neked. Majd írj, ha megcsináltad! Sok sikert!!! Üdv: Tims

betty1983
betty1983 Fri, 2011-01-14 12:56

Sziasztok!
Szeretném ezt a tortát megsütni, de kicsit félek tőle, hogy sikerülni fog-e. Érdekelne, hogy mennyi marcipánt vegyek, és hol? Mennyibe kerül? Külön színekben lehet kapni, vagy nekem kell színezni? Kérlek titeket, segítsetek! Előre is köszönöm mindenkinek!

nyamóka
nyamóka / nyamóka Wed, 2010-12-15 23:10

Köszönjük mi is a jókívánságot! :-) A katicánk anno csokitorta volt, most marcipános ananásztortával ünnepeltünk, fel is töltöttem, még várakozik, de hamarosan megnézheted. :-)
És igen, éljen a NoSalty! Én is nagyon szeretem! :-D Üdv: Éva

nyamóka
nyamóka / nyamóka Wed, 2010-12-15 15:47

Nagyon kis tündérbogár! :-)
Én is sütöttem egyszer katicatortát a lányomnak, ha jól emlékszem, talán a 6. szülinapjára, és imádta! :-) Mi már a 14-ediket ünnepeltük a vasárnap. :-) Gratuálunk az első recihez, és isten éltesse a kislányodat! :-) Üdvözöl: Éva

tims
Tims / tims Wed, 2010-12-15 21:34

Szia Éva!

Köszi, aranyos vagy! Imádom ezt az oldalt! Boldog szülinapot a nagylányodnak! Milyen tortát sütöttél?
Üdv
Tims

Bató Edit
Bató Edit Wed, 2010-12-15 13:18

Szia Tims!
Ez valami csodás, nagyon ügyes vagy! És boldog szülinapot a tündéri kislányodnak! További jó sütés-főzést! Üdv.Edit.

tims
Tims / tims Wed, 2010-12-15 14:48

Köszi Edit, aranyos vagy! Kedvet kaptam hozzá, hogy aktív tagja legyek a receptfeltöltési oldalról is az oldalnak :) A szülinapi üdvöt átadtam, az összeset!
Üdv
Tims

reguska
reguska Wed, 2010-12-15 07:16

Szia, nagyon szép a Katica!!!! El is mentem a receptkönyvembe. Boldog szülinapot a Kislányodnak!!!
Üdv: Regus

tims
Tims / tims Tue, 2010-12-14 22:12

Sziasztok!
Most ért meglepetésként, hogy megjelent a katica, és ennyi dicséretet! Annyira jól esik, úgy felvillanyozódtam, hogy nem fogok tudni elaludni :) Nagyon aranyosak vagytok! A szülinapi üdvözleteket átadom holnap, mert már alszik a kis Drágám. Köszönöm nektek, mindenkinek!
Üdv, jó éjt!
Tims

elif
Tekten Elif / elif Tue, 2010-12-14 21:50

Elsőre ilyet, ez igen! Csak annyit tudok írni: Így tovább! :) És nagyon boldog születésnapot így utólag a kishölgynek!

Anzsalej
Anzsalej Tue, 2010-12-14 17:03

Azta mindenit!!!! Le a kalappal előtted! Nagyon ügyes és rendkívül kreatív vagy! Csodásat alkottál!

1150
tojás 6 db
cukor 24 dkg
finomliszt 18 dkg
sütőpor 1 csomag
víz 60 ml
vaníliás pudingpor 1 csomag
tej 3 dl
margarin 20 dkg
porcukor 15 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
tojássárgája 5 db
cukor 12 dkg
vaníliás cukor 2 csomag
fahéj 1 kk
cukrozatlan kakaópor 2 púpozott ek
tej 2.5 dl
étcsokoládé 10 dkg
zselatin 15 g
habtejszín 2.5 dl
rum 1 teáskanál
keksz 10 dkg
cukrozatlan kakaópor 1 ek
tej 1 dl
margarin 4 dkg
porcukor 8 dkg
marcipán 30 dkg