Nosalty Logó

Csokikrémes fondant torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Baba89
Csokikrémes fondant torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 3% Fehérje
  • 69% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A krémhez

A fondanthoz

Összesen 1810 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 69% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A krémhez

A fondanthoz

Összesen 9059 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 69% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A krémhez

A fondanthoz

Összesen 374 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 69% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    15.1 g

Zsír

  • Összesen
    60.8 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    304 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    928.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    182 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    104 mg
  • Foszfor
    403 mg
  • Nátrium
    200 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    317.3 g
  • Cukor
    286 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    383 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    48 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    183 mg
  • Retinol - A vitamin:
    377 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    81 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    308 micro
Összesen 1810 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 69% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    75.3 g

Zsír

  • Összesen
    304 g
  • Telített zsírsav
    144 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    103 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    39 g
  • Koleszterin
    1518 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4643.7 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    157 mg
  • Kálcium
    909 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    518 mg
  • Foszfor
    2013 mg
  • Nátrium
    1002 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1586.6 g
  • Cukor
    1432 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    331 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1917 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    35 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    198 micro
  • Kolin:
    914 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1883 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    403 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1539 micro
Összesen 9059 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 69% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    12.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    191.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    83 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    65.5 g
  • Cukor
    59 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    79 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    78 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 374 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A fondanthoz

Elkészítés

A tésztához

  1. Először elkészítjük a tortalapokat. Kimérünk 100 gcukrot, keverőtálba rakjuk, hozzáadjuk a tejet és az olajat. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a cukorhoz adjuk, a fehérjét pedig egy másik tálba, majd adunk hozzá pár csepp citromlevet és egy csipet sót. A kakaót átszitáljuk, hozzáadjuk a lisztet és a sütőport, összekeverjük.
  2. A tojáshabot felverjük, majd hozzáadjuk a 40 g cukrot, kemény habbá verjük.
  3. Az olajat, cukrot, tejet, tojássárgát szintén kicsit elkeverjük, majd hozzáadjuk a kakaós lisztet, jól elkeverjük mixerrel, majd utána kézi habverővel beleforgatjuk a habot is.
  4. Egy 25 cm-es tortaforma alját kibélelünk papírral, oldalát lekenjük valami zsiradékkal, majd 175 fokos sütőbe toljuk, kb. 25-30 percet sütjük. Tűpróbát végezzünk. Miután kihűlt, elvágjuk tetszőlegesen a tésztát, hogy a krémet közé rakhassuk.
  5. A krém elkészítése:
  6. Válasszunk egy olyan keverőtálat, amit vízgőz fölé is rakhatunk. Aláteszünk egy edényt, amiben 2-3 ujjnyi vastag víz van, amit felforralunk.
  7. A tálba kimérjük a cukrot, és rátörjük a tojásokat, mixerrel felhabosítjuk, majd a forró gőz felé rakjuk, ha már forr a víz, kb. 5 percig főzzük felette.
  8. A forró krémre szitáljuk a kakaóport, és öntsük bele az apró darabokra vágott étcsokit is, majd jól keverjük el.
  9. Szobahőmérsékletűre hűtjük, akár pár órára hűtőbe is tehetjük, hogy jól lehűljön. A lágy vajat rátesszük a krémre, majd mixerrel összekeverjük habosra, és már mehet is a piskótalapok közé.:)
  10. Fondant elkészítése:
  11. A zselatint a vízzel elkeverjük, és keverőtálba rakjuk, ami mehet vízgőz fölé (2-3 ujjnyi vastag víz egy edényben), és addig kevergetjük, amíg el nem olvad a zselatin.
  12. Ha felolvadt, mehet rá a méz és a margarin, ezt is kevergetjük, amíg el nem olvad.
  13. Ezt a zselatinos masszát hozzáadjuk az átszitált porcukorhoz feléhez(!) , először kanállal, majd ha nehéz, kézzel keverjük-gyúrjuk. Ha könnyebb egy gyúródeszkán, akkor azon gyúrjuk. Folyamatosan adagoljuk hozzá a porcukor másik felét (nem muszáj mindet), egészen addig, amíg lágy, gyúrható állagú nem lesz. Pihentethetjük, de én persze rögtön kinyújtottam, és a tortára tettem.
  14. A díszítést is a fontantból csináltam meg a torta tetejére. Csak a horgász figurát vettem boltban és a gumicukor békákat, a tó is fondant, kék ételfestékkel gyúrtam össze, ahogy a fenyőfa is csak zöld ételfestékkel készült. A nádat gyufából készítettem, folyékony étcsokiba mártottam a tetejét. Ráragasztani a figurákat úgy próbálkoztam, hogy a fondant mázat picit benedvesítettem.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 25
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 5420
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 07.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Baba89 4 recept

A tortát a párom 23. szülinapjára készítettem, az ötlet onnan jött, hogy imád horgászni, és a kedvencei a csokis finomságok :) Kicsit macerás megcsinálni, én is féltem tőle kezdő szakácsként, de végül nagy sikert arattam vele :) A fondant és a torta receptjét kiskukta blogjáról vettem.

Hozzászólások

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A fondanthoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek