Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csokikrémes fondant torta

Csokikrémes fondant torta
Csokikrémes fondant torta
90 perc / előkészület: 60 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A tortát a párom 23. szülinapjára készítettem, az ötlet onnan jött, hogy imád horgászni, és a kedvencei a csokis finomságok :) Kicsit macerás megcsinálni, én is féltem tőle kezdő szakácsként, de végül nagy sikert arattam vele :) A fondant és a torta receptjét kiskukta blogjáról vettem.

hozzávalók / 5 adag

A tésztához

A krémhez

A fondanthoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Először elkészítjük a tortalapokat. Kimérünk 100 g cukrot, keverőtálba rakjuk, hozzáadjuk a tejet és az olajat. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a cukorhoz adjuk, a fehérjét pedig egy másik tálba, majd adunk hozzá pár csepp citromlevet és egy csipet sót. A kakaót átszitáljuk, hozzáadjuk a lisztet és a sütőport, összekeverjük.
  2. A tojáshabot felverjük, majd hozzáadjuk a 40 g cukrot, kemény habbá verjük.
  3. Az olajat, cukrot, tejet, tojássárgát szintén kicsit elkeverjük, majd hozzáadjuk a kakaós lisztet, jól elkeverjük mixerrel, majd utána kézi habverővel beleforgatjuk a habot is.
  4. Egy 25 cm-es tortaforma alját kibélelünk papírral, oldalát lekenjük valami zsiradékkal, majd 175 fokos sütőbe toljuk, kb. 25-30 percet sütjük. Tűpróbát végezzünk. Miután kihűlt, elvágjuk tetszőlegesen a tésztát, hogy a krémet közé rakhassuk.

A krém elkészítése:

  1. Válasszunk egy olyan keverőtálat, amit vízgőz fölé is rakhatunk. Aláteszünk egy edényt, amiben 2-3 ujjnyi vastag víz van, amit felforralunk.
  2. A tálba kimérjük a cukrot, és rátörjük a tojásokat, mixerrel felhabosítjuk, majd a forró gőz felé rakjuk, ha már forr a víz, kb. 5 percig főzzük felette.
  3. A forró krémre szitáljuk a kakaóport, és öntsük bele az apró darabokra vágott étcsokit is, majd jól keverjük el.
  4. Szobahőmérsékletűre hűtjük, akár pár órára hűtőbe is tehetjük, hogy jól lehűljön. A lágy vajat rátesszük a krémre, majd mixerrel összekeverjük habosra, és már mehet is a piskótalapok közé.:)

Fondant elkészítése:

  1. A zselatint a vízzel elkeverjük, és keverőtálba rakjuk, ami mehet vízgőz fölé (2-3 ujjnyi vastag víz egy edényben), és addig kevergetjük, amíg el nem olvad a zselatin.
  2. Ha felolvadt, mehet rá a méz és a margarin, ezt is kevergetjük, amíg el nem olvad.
  3. Ezt a zselatinos masszát hozzáadjuk az átszitált porcukorhoz feléhez(!) , először kanállal, majd ha nehéz, kézzel keverjük-gyúrjuk. Ha könnyebb egy gyúródeszkán, akkor azon gyúrjuk. Folyamatosan adagoljuk hozzá a porcukor másik felét (nem muszáj mindet), egészen addig, amíg lágy, gyúrható állagú nem lesz. Pihentethetjük, de én persze rögtön kinyújtottam, és a tortára tettem.
  4. A díszítést is a fontantból csináltam meg a torta tetejére. Csak a horgász figurát vettem boltban és a gumicukor békákat, a tó is fondant, kék ételfestékkel gyúrtam össze, ahogy a fenyőfa is csak zöld ételfestékkel készült. A nádat gyufából készítettem, folyékony étcsokiba mártottam a tetejét. Ráragasztani a figurákat úgy próbálkoztam, hogy a fondant mázat picit benedvesítettem.
  • sütési hőfok: 175°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 25 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 200
elküldve: 4
receptkönyvben: 40
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Baba89

Mióta szakács: 2013.01.02.
4 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: torta
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 5 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

csokitorta, fondant torta, csokoládékrémes torta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1810
tojás 2 db
cukor 140 g
finomliszt 135 g
cukrozatlan kakaópor 40 g
tej 0.75 dl
napraforgó olaj 0.75 dl
sütőpor 0.5 csomag
tojás 4 db
cukor 200 g
cukrozatlan kakaópor 2 ek
étcsokoládé 10 dkg
konyak 10 ml
vaj 200 g
zselatin 1 ek
margarin 1 ek
méz 2 ek
porcukor 1 kg
víz 6 evőkanál