r
Nosalty Logó

Eperke torta Kiss Mónitól

Kiss Móni
Eperke torta Kiss Mónitól
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A felső piskótához

Az alsó piskótához

A vaníliás krémhez

Az epres krémhez

A díszítéshez

1113
Kalória
20.2g
Fehérje
123.4g
Szénhidrát
59.8g
Zsír
186.2g
Víz
450.1g
Koleszterin
1.9g
Élelmi rost
86.6g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A felső piskótához

Az alsó piskótához

A vaníliás krémhez

Az epres krémhez

A díszítéshez

Összesen 1113 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A felső piskótához

Az alsó piskótához

A vaníliás krémhez

Az epres krémhez

A díszítéshez

Összesen 13321 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A felső piskótához

Az alsó piskótához

A vaníliás krémhez

Az epres krémhez

A díszítéshez

Összesen 227 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.2 g

Zsír

  • Összesen
    59.8 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    450 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1297.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    382 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    453 mg
  • Nátrium
    398 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    123.4 g
  • Cukor
    87 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    186.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    568 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    88 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    65 micro
  • Kolin:
    252 mg
  • Retinol - A vitamin:
    559 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    109 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    401 micro
Összesen 1113 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    242.3 g

Zsír

  • Összesen
    717.5 g
  • Telített zsírsav
    417 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    211 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    39 g
  • Koleszterin
    5401 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    15568.2 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    380 mg
  • Kálcium
    4587 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    339 mg
  • Foszfor
    5431 mg
  • Nátrium
    4781 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    1480.4 g
  • Cukor
    1039 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

Víz

  • Összesen
    2234.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6817 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    11 micro
  • E vitamin:
    29 mg
  • C vitamin:
    268 mg
  • D vitamin:
    1053 micro
  • K vitamin:
    68 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    780 micro
  • Kolin:
    3023 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6711 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1306 micro
  • β-crypt
    83 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4814 micro
Összesen 13321 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    12.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    92 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    264.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    81 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    25.1 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    37.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    116 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    114 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    82 micro
Összesen 227 kcal

Elkészítés

A felső piskótához

  1. A piskótákat a szokásos módon elkészítjük. A sárgáját a cukorral ill. vaníliás cukorral kikeverjük habosra, a fehérjét kemény habbá verjük. A sárgába belekanalazzuk a sütőporos lisztet, és jól eldolgozzuk, majd hozzáadjuk lassan a fehérjehabot.
  2. Jól kidolgozzuk, majd az epres tortába beletesszük az ételfestéket, attól függően, hogy mennyire akarjuk pirosra.
  3. Majd mind a kettőt két részletben megsütjük.
  4. Elkészítjük a krémeket. A vaníliás pudingot megfőzzük, majd beletesszük a vajat és a felvert tojásokat, mikor kihűlt, akkor belekeverjük a felvert tejszínt és aromát.
  5. Az epres pudingokat is megfőzzük, majd itt is mikor még meleg, belekeverjük a vajat és a felvert tojásokat, mikor kihűlt, akkor pedig a felvert tejszínt és az előzőleg összeturmixolt eperkonzerveket. Majd legvégül hozzáadunk 2 cs zselatinfixet.
  6. A tortalapokat kettévágjuk, és a kisebbet a vaníliás krémmel, a nagyobbat az epres krémmel megtöltjük. Majd hagyjuk szilárdulni őket. Én egy éjszakára be szoktam tenni a hűtőbe.
  7. Másnap elkészítjük a cukormázat, megfestjük piros festékkel, egy részét pedig zölddel. A felső részre teljesen kinyújtjuk, ez a tetejére és kissé lelógatva jön, majd az aljára egy sávba. Az alsó tortára teljesen kinyújtjuk, és egy virág alakú formázóval formákat csinálunk, és rárakosgatjuk.
  8. A tortákat egymásra rakjuk úgy, hogy a felsőt nem a közepére, hanem kissé hátra, hogy legyen hely a díszeknek. Majd ami marad, eperformákat gyúrunk, a zöldből pedig leveleket. Cukormáz tollal a magokat ráfestjük a szemekre. Majd díszítjük a tortát. Jó étvágyat!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 17x17,24x24

Kislányom 2. születésnapjára készült, hát olyan nagy volt az öröm, hogy alig lehetett megállítani, hogy ne nyúljon legalább addig hozzá, amíg a gyertyák égnek rajta!

További receptek

Legegyszerűbb epertorta

Három gyönyörűen rózsaszín réteg, végtelen mennyiségű eper, retró hangulat: az alábbi torta mindezeket nyújtja az őt elkészítőknek. Süssük meg az eperszezon csúcsán, amikor a ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek