Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kisvakondos torta

Kisvakondos torta
Kisvakondos torta
170 perc / előkészület: 90 perc főzés: 20 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az unokám 2 éves szülinapjára készítettem, mert imádja a Kisvakondot. Sokat gondolkodtam, hogy milyen is legyen, aztán megszületett az én "Vakis" tortám. A tésztája egy  Dunahullám recept alapján készült.

Kicsit hosszú lett a recept, de igazából csak azért, mert próbáltam részletesen leírni. Egyébként nagyon egyszerű elkészíteni. A figurák sem nehezek, de én idő hiány miatt néhányat vettem most, ez az igazság.

hozzávalók / 12 adag

A tepsiben sült tésztához

A krémhez

A 26-os átmérőjű tortaformában készült tésztához

A krémhez

A díszítéshez

ajánlat

Gyerekeknek alkalomra.

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta:

  1. Egy tepsit kikenünk, lisztezünk.
  2. Egy keverőtálba öntjük a margarint, robotgéppel belekeverjük a cukrokat és a sót, felolvadásig.
  3. A tojásokat egyenként hozzákeverjük.
  4. A lisztbe belekeverjük a sütőport és a margarinos keverékhez adjuk.
  5. Ha az állaga megkívánja, lehet 1-2 kanál tejet is beletenni.
  6. A tésztát elfelezzük, az egyik részbe belekeverjük a kakaót. Ha szükséges, 1 kanál tejet is tehetünk bele.
  7. A tepsibe beleöntjük először a világos tésztát, majd a kakaósat is kupaconként rátesszük.
  8. Az alaposan lecsepegtetett gyümölcsöt ráterítjük, és a 175 fokra előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük. Tűpróba!

Krém:

  1. Elkészítjük a gyümölcslé, tej keverékével a pudingot, és hagyjuk hűlni.
  2. A margarint kikeverjük a cukrokkal, sóval majd a kihűlt pudinggal jól kikeverjük.
  3. A kihűlt tésztát egy megfelelő méretű tálcára tesszük, félbevágjuk, és megkenjük a krémmel. Kívülről is vékonyan megkenjük. Keveset hagyjunk a roletti "ragasztásához".

26-os átmérőjű tortalap és krém hozzá:

  1. A tortaformát kibéleljük sütőpapírral, és kicsit bekenjük.
  2. A hozzávalókat az előző tészta sorrendjében elkészítjük, és 170 fokon kb. 30 percig sütjük. Tűpróba! A formában hagyjuk kihűlni.
  3. A krémhez valókat az előző krém szerint elkészítjük.
  4. A kihűlt tésztát félbevágjuk, és megkenjük a krémmel, de maradjon kívülre is egy kevés.
  5. Mindkét tortát javasolt egy éjszakára a hűtőbe tenni.

Összeállítás:

  1. Másnap a kerek tortából kivágunk egy akkorát, amekkorára a "dombot" szeretnénk. Ezen lesz a Kisvakond.
  2. A maradék tésztából szép formára igazítjuk a dombocskát, és a nekünk tetsző helyre tesszük, majd vékonyan bekenjük a maradék krémmel.
  3. A rolettiket kettétörve a nagyobb torta oldalára "ragasztjuk" végig.
  4. Marcipánból készítünk néhány "kertecskét" és virágokat, majd rátesszük. A figurákat is szépen elrendezzük.
  5. A kimaradt helyeket és az egész tortát beszórjuk a tortadarával.
  • sütési hőfok: 175°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 34x25 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 288
elküldve: 1
receptkönyvben: 14
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Boszi

Mióta szakács: 2012.02.16.
159 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, vasárnapi ebéd
mikor: mindig, uzsonna
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: magas
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

gyermek formatorta, kisvakondos fantázia torta, szülinapi torta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1310
finomliszt 10 dkg
rétesliszt 10 dkg
porcukor 20 dkg
margarin 20 dkg
tojás 5 db
vaníliás cukor 2 csomag
sütőpor 0.5 csomag
cukrozatlan kakaópor 2 ek
1 csipet
cseresznyebefőtt 680 g
gyümölcslé 5 dl
vaníliás pudingpor 2 csomag
finomliszt 1 evőkanál
margarin 20 dkg
vaníliás cukor 2 csomag
porcukor 20 dkg
1 csipet
margarin 10 dkg
porcukor 20 dkg
tojás 4 db
1 csipet
finomliszt 25 dkg
tej 2 dl
sütőpor 0.5 csomag
meggybefőtt 680 g
cukrozatlan kakaópor 2 csapott ek
margarin 20 dkg
vaníliás pudingpor 1 csomag
tej 3.5 dl
vaníliás cukor 2 csomag
1 csipet
porcukor 25 dkg
marcipán 15 dkg
roletti 100 db
csokoládédara 100 g