r
Nosalty Logó

Kisvakondos torta

Boszi
Kisvakondos torta
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tepsiben sült tésztához

A krémhez

A 26-os átmérőjű tortaformában készült tésztához

A díszítéshez

1312
Kalória
15.8g
Fehérje
180.9g
Szénhidrát
58.1g
Zsír
79.8g
Víz
135.7g
Koleszterin
3.1g
Élelmi rost
92.4g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tepsiben sült tésztához

A krémhez

A 26-os átmérőjű tortaformában készült tésztához

A díszítéshez

Összesen 1312 kcal
  • 5% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tepsiben sült tésztához

A krémhez

A 26-os átmérőjű tortaformában készült tésztához

A díszítéshez

Összesen 15705 kcal
  • 5% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tepsiben sült tésztához

A krémhez

A 26-os átmérőjű tortaformában készült tésztához

A díszítéshez

Összesen 268 kcal
  • 5% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.8 g

Zsír

  • Összesen
    58.1 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    136 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    657.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    166 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    254 mg
  • Nátrium
    166 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    180.9 g
  • Cukor
    92 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    79.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    536 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    55 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    119 mg
  • Retinol - A vitamin:
    506 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    358 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    200 micro
Összesen 1312 kcal
  • 5% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    190.1 g

Zsír

  • Összesen
    697.3 g
  • Telített zsírsav
    149 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    299 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    182 g
  • Koleszterin
    1628 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7887.2 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    308 mg
  • Kálcium
    1989 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    495 mg
  • Foszfor
    3054 mg
  • Nátrium
    1990 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    2171.4 g
  • Cukor
    1109 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

Víz

  • Összesen
    957.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6432 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    68 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    357 micro
  • K vitamin:
    663 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    342 micro
  • Kolin:
    1428 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6073 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    4296 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2396 micro
Összesen 15705 kcal
  • 5% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    12 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    135.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    53 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    37.4 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    16.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    111 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    105 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    74 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 268 kcal

Elkészítés

A tepsiben sült tésztához

  1. Tészta:
  2. Egy tepsit kikenünk, lisztezünk.
  3. Egy keverőtálba öntjük a margarint, robotgéppel belekeverjük a cukrokat és a sót, felolvadásig.
  4. A tojásokat egyenként hozzákeverjük.
  5. A lisztbe belekeverjük a sütőport és a margarinos keverékhez adjuk.
  6. Ha az állaga megkívánja, lehet 1-2 kanál tejet is beletenni.
  7. A tésztát elfelezzük, az egyik részbe belekeverjük a kakaót. Ha szükséges, 1 kanál tejet is tehetünk bele.
  8. A tepsibe beleöntjük először a világos tésztát, majd a kakaósat is kupaconként rátesszük.
  9. Az alaposan lecsepegtetett gyümölcsöt ráterítjük, és a 175 fokra előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük. Tűpróba!
  10. Krém:
  11. Elkészítjük a gyümölcslé, tej keverékével a pudingot, és hagyjuk hűlni.
  12. A margarint kikeverjük a cukrokkal, sóval majd a kihűlt pudinggal jól kikeverjük.
  13. A kihűlt tésztát egy megfelelő méretű tálcára tesszük, félbevágjuk, és megkenjük a krémmel. Kívülről is vékonyan megkenjük. Keveset hagyjunk a roletti "ragasztásához".
  14. 26-os átmérőjű tortalap és krém hozzá:
  15. A tortaformát kibéleljük sütőpapírral, és kicsit bekenjük.
  16. A hozzávalókat az előző tészta sorrendjében elkészítjük, és 170 fokon kb. 30 percig sütjük. Tűpróba! A formában hagyjuk kihűlni.
  17. A krémhez valókat az előző krém szerint elkészítjük.
  18. A kihűlt tésztát félbevágjuk, és megkenjük a krémmel, de maradjon kívülre is egy kevés.
  19. Mindkét tortát javasolt egy éjszakára a hűtőbe tenni.
  20. Összeállítás:
  21. Másnap a kerek tortából kivágunk egy akkorát, amekkorára a "dombot" szeretnénk. Ezen lesz a Kisvakond.
  22. A maradék tésztából szép formára igazítjuk a dombocskát, és a nekünk tetsző helyre tesszük, majd vékonyan bekenjük a maradék krémmel.
  23. A rolettiket kettétörve a nagyobb torta oldalára "ragasztjuk" végig.
  24. Marcipánból készítünk néhány "kertecskét" és virágokat, majd rátesszük. A figurákat is szépen elrendezzük.
  25. A kimaradt helyeket és az egész tortát beszórjuk a tortadarával.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 90 p
  • Főzés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 60 p
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 34x25

Az unokám 2 éves szülinapjára készítettem, mert imádja a Kisvakondot. Sokat gondolkodtam, hogy milyen is legyen, aztán megszületett az én "Vakis" tortám. A tésztája egy  Dunahullám recept alapján készült. Kicsit hosszú lett a recept, de igazából csak azért, mert próbáltam részletesen leírni. Egyébként nagyon egyszerű elkészíteni. A figurák sem nehezek, de én idő hiány miatt néhányat vettem most, ez az igazság.

További receptek

Óriás piskótatallér

Sokunk kedvenc piskótás-zselés-csokis édessége gigantikus formában kerülhet most asztalra: igen, ez itt egy óriás piskótatallér. 30 centiméteres átmérője nem az egyetlen ...

Lakos Benedek

Túró Rudi pitetorta

Nem túlzás azt állítani, hogy a Túró Rudi az egyik legkedveltebb hazai túrós édességünk. Ráadásul házilag is könnyen és olcsón elkészíthetjük! Ennek a legfőbb előnye az, hogy ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek