Hamis marcipán
- 3% Fehérje
- 78% Szénhidrát
- 13% Zsír
A marcipánhoz
-
25g tej14 kcal
-
88g cukor339 kcal
-
25g rétesliszt91 kcal
-
25g finomliszt91 kcal
-
31g vaj224 kcal
-
3g mandulaaroma0 kcal
A gyúráshoz
-
86 kcal
-
9g porcukor34 kcal
- 3% Fehérje
- 78% Szénhidrát
- 13% Zsír
A marcipánhoz
-
100g tej56 kcal
-
350g cukor1355 kcal
-
100g rétesliszt364 kcal
-
100g finomliszt364 kcal
-
125g vaj896 kcal
-
10g mandulaaroma0 kcal
A gyúráshoz
-
343 kcal
-
35g porcukor135 kcal
- 3% Fehérje
- 78% Szénhidrát
- 13% Zsír
A marcipánhoz
-
11g tej6 kcal
-
38.5g cukor149 kcal
-
11g rétesliszt40 kcal
-
11g finomliszt40 kcal
-
13.7g vaj98 kcal
-
1.1g mandulaaroma0 kcal
A gyúráshoz
-
9.9g kukoricakeményítő38 kcal
-
3.8g porcukor15 kcal
- 3% Fehérje
- 78% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 6% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.2 g
Zsír
-
Összesen 26.3 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 67 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 161.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 45 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 64 mg
-
Nátrium 20 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 155.9 g
-
Cukor 97 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 12.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 214 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 11 mg
-
Retinol - A vitamin: 210 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 49 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 9 micro
- 3% Fehérje
- 78% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 6% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 25 g
Zsír
-
Összesen 105.4 g
-
Telített zsírsav 64 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 29 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 269 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 646.5 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 74 mg
-
Kálcium 180 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 49 mg
-
Foszfor 258 mg
-
Nátrium 80 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 623.8 g
-
Cukor 389 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 51.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 855 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 56 micro
-
Kolin: 45 mg
-
Retinol - A vitamin: 839 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 198 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 36 micro
- 3% Fehérje
- 78% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 6% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.7 g
Zsír
-
Összesen 11.6 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 30 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 71 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 20 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 5 mg
-
Foszfor 28 mg
-
Nátrium 9 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 68.5 g
-
Cukor 43 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 5.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 94 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 92 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 22 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4 micro
Hozzávalók
A marcipánhoz
-
1 dl tej
-
350 g cukor
-
100 g rétesliszt
-
100 g finomliszt
-
10 ml mandulaaroma
A gyúráshoz
-
6 evőkanál kukoricakeményítő
-
5 ek porcukor
Elkészítés
A marcipánhoz
- A tejet a cukorral felforraljuk, majd alacsony hőmérsékleten pár percig gyöngyöztetjük.
- Apránként hozzáadjuk a kétféle liszt keverékét, sűrűre főzzük kb. 10 percig.
- Belerakjuk a margarint és az aromát, majd miután kihűlt, hűtőbe rakjuk. (Nekem elég volt 2-3 óra, és nagyon kemény anyag lett belőle, nem kellett egy éjszakát állnia.)
- Az eredeti receptnél azt írták, hogy a gyúráshoz szükség van a porcukros keményítőre, mert különben csak egy ragadós massza az egész. (Hát nekem nem így volt, így nem kellett, csak nagyon kevés keményítő, de akinek szüksége van rá, az használja bátran.)
- Alaposan átgyúrjuk, a kéz melegségétől nagyon szépen formálható kis gombócot kapunk, ami kb. 60 dkg (bár nem mértem le). Innen kezdve használhatjuk bármire.
- Receptkönyvben: 630
- Tegnapi nézettség: 10
- 7 napos nézettség: 103
- Össznézettség: 117979
- Feltöltés dátuma: 2011. március 25.
Ajánló
Torták díszítése, színezése porszínezékkel, géllel. Én megpróbáltam vizes alapúval, keveset használva is lágyult a tészta, így annyira nem javaslom, csak nagyon végszükség esetén. Ételfestő gél vásárlása INNEN.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Mostanában nézegettem szebbnél szebb tortákat a neten, és kedvet kaptam én is kreativitásomat kiélve a tortadíszítéshez. Ehhez olyan hamis marcipánra/fondantra volt szükségem, ami nem pillecukorból készül, mert azt nagyon macerásnak találtam. Így bukkantam ITT erre a receptre, és azt kell mondjam, tökéletes hamis marcipánt kaptam, ráadásul sokkal olcsóbban, mintha marcipánt vettem volna. Ez az adag szerintem bőven elég egy 24 cm átmérőjű torta bevonására és még a díszítésére is, bár erről nem tudok nyilatkozni, mert emeletes tortához csináltam először, és csak díszítést akartam a csokimázra. Ez a marcipánrózsa is az én művem, INNEN okosodtam ezügyben. Mindenkinek sok sikert az elkészítéséhez!