r
Nosalty Logó

Hamis marcipán

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Nassoló Naplopó
Hamis marcipán
adag
Főzés
perc
  • 3% Fehérje
  • 78% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A marcipánhoz

A gyúráshoz

Összesen 879 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 78% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A marcipánhoz

A gyúráshoz

Összesen 3513 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 78% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A marcipánhoz

A gyúráshoz

Összesen 386 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 78% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 6% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    26.3 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    161.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    64 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    155.9 g
  • Cukor
    97 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    12.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    214 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    210 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    49 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 879 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 78% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 6% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25 g

Zsír

  • Összesen
    105.4 g
  • Telített zsírsav
    64 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    269 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    646.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    74 mg
  • Kálcium
    180 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    258 mg
  • Nátrium
    80 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    623.8 g
  • Cukor
    389 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    855 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    839 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    198 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 3513 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 78% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 6% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.7 g

Zsír

  • Összesen
    11.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    71 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    28 mg
  • Nátrium
    9 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    68.5 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    5.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    94 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    92 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 386 Kcal

Hozzávalók

A marcipánhoz

A gyúráshoz

Elkészítés

A marcipánhoz

  1. A tejet a cukorral felforraljuk, majd alacsony hőmérsékleten pár percig gyöngyöztetjük.
  2. Apránként hozzáadjuk a kétféle liszt keverékét, sűrűre főzzük kb. 10 percig.
  3. Belerakjuk a margarint és az aromát, majd miután kihűlt, hűtőbe rakjuk. (Nekem elég volt 2-3 óra, és nagyon kemény anyag lett belőle, nem kellett egy éjszakát állnia.)
  4. Az eredeti receptnél azt írták, hogy a gyúráshoz szükség van a porcukros keményítőre, mert különben csak egy ragadós massza az egész. (Hát nekem nem így volt, így nem kellett, csak nagyon kevés keményítő, de akinek szüksége van rá, az használja bátran.)
  5. Alaposan átgyúrjuk, a kéz melegségétől nagyon szépen formálható kis gombócot kapunk, ami kb. 60 dkg (bár nem mértem le). Innen kezdve használhatjuk bármire.
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 10
  • 7 napos nézettség: 90
  • Össznézettség: 107609
  • Feltöltés dátuma: 2011. március 25.

Ajánló

Torták díszítése, színezése porszínezékkel, géllel. Én megpróbáltam vizes alapúval, keveset használva is lágyult a tészta, így annyira nem javaslom, csak nagyon végszükség esetén. Ételfestő gél vásárlása INNEN.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Hamis marcipán
Nassoló Naplopó 17 recept

Mostanában nézegettem szebbnél szebb tortákat a neten, és kedvet kaptam én is kreativitásomat kiélve a tortadíszítéshez. Ehhez olyan hamis marcipánra/fondantra volt szükségem, ami nem pillecukorból készül, mert azt nagyon macerásnak találtam. Így bukkantam ITT erre a receptre, és azt kell mondjam, tökéletes hamis marcipánt kaptam, ráadásul sokkal olcsóbban, mintha marcipánt vettem volna. Ez az adag szerintem bőven elég egy 24 cm átmérőjű torta bevonására és még a díszítésére is, bár erről nem tudok nyilatkozni, mert emeletes tortához csináltam először, és csak díszítést akartam a csokimázra. Ez a marcipánrózsa is az én művem, INNEN okosodtam ezügyben. Mindenkinek sok sikert az elkészítéséhez!

Hozzászólások

Éva-Anyóca

Kedves Suncika04! Nagyon ügyes vagy, és már régóta gondolkodtam én is ezen a marcipános ügyön, csak hát az ára....:-((( , siralmasan sok,sokk:-))) Nekem:-)) Szóval, a hamis marcipán receptjét megadtad, hol található és ez csúcs köszi:-)) Olvastam, tök jó, menni fog. A rózsa készítését is megnéztem, húúúú, hallod, annak az ürgének úgy a kezében van a dolog, én legalább fél órát kínlódnék eggyel, ? meg pikk-pakk megcsinálta,-megpróbálkozom vele, remélem sikerülni fog:-))) Tényleg nagyon sok csodás marcipános, és marcipán virágos díszítés? torták lettek felrakva, és az ember csak irigykedik, ? nem tud és miért nem tud csinálni,...hát nem lesz könny?,de megéri:-)) Köszi szépen. Szép napot! Éva-Anyóca

Nassoló Naplopó

Kedves Éva! Nem akkora ördöng?sség! Igazából a rózsát fondantból érdemes csinálni, de én marcipánból csináltam az els?t. A pasi a videón cukrász és egy olyan tortát készítettek, amin 1000 fehér rózsa van. Szóval muszáj volt, hogy a kezében legyen. És ha Te is gyakorlod, Neked is menni fog! Én is azért igyekeztem valami olcsóbb megoldást találni, mert nagyon drága a marcipán. Ennek az íze, állaga, színe megszólalásig hasonlít a marcipánra, úgyhogy használd egészséggel! :) Betty

Olaszné Anci

Kedves Suncika04! Hurrá! Szuper! Minden, ami csak díszítés érdekel! Köszi..Köszi...Üdv:O-né Anci

Nassoló Naplopó

Kedves Anci! Akkor figyelj, mert hamarosan jön a fondant receptje is! :) Betty

anyamaci 22

Kedves Suncika!Nagy örömömre szolgál,hogy végre hozzájutottam egy olyan szuper receptre,mint a tied!Köszike!

Nassoló Naplopó

Kedves Anyamaci! Nagyon szívesen, remélem tetszeni fog elkészítve is! :) Betty

Olaszné Anci

Kedves Suncika04! Igazán nagyon örülök! Köszike, üdvözöllek, szép estét! Anci

Törölt felhasználó

Kedves Suncika04! Szép és ügyes ez a hamis marcipán recept. két dolgot kérdeznék ezzel kapcsolatban. Egyik : Meddig lehet tárolni még h?t?ben is? Másik : hol szerzett be porszinezéket és kb mennyiért ?

Nassoló Naplopó

Kedves Zwack17! Az els? kérdésére sajnos nem tudok válaszolni, mert nálunk rögtön felhasználásra kerül, de gondolom pár napig zökken?mentesen tárolható h?t?ben. Én gél színez?t vettem, de a képen a rózsazsín rózsa piros T-bet?s áruházban is kapható 80 ft-os ételfestékkel lett színezve...nem ajánlom! Most vettem gél ételfestéket 8db-osat 4500 ft-ért a S?regi webshop-ból rendeltem és ma ki is próbáltam fondant-on, nagyon szép színek, merem ajánlani! Szerintem a hamis marcipán színezésére is alkalmas és ett?l nem fogja a massza elveszteni az állagát. Por éleszt?t nagyon nehéz kapni, arról nem is beszélve, hogy nagyon drága is! A minap találtam véletlenül az egyik aukciós oldalon ipari színezéket, aminek egy ev?kanálnyi mennyisége került iszonyat sokba. Igaz csak késhegyni kell a maszzába, habba és pikk-pakk beszínezi és lehet mondjuk tovább eláll, mint a gél. Ennek a szavatossági ideje 2013- ban jár le, de addig úgyis felhasználom! :) Remélem segítettem! Betty

Törölt felhasználó

Kedves Suncika! Nagyon örülök, hogy tetszik! Az oldalamon eddig is ez volt az egyik leglátogatottabb recept! :) Köszönöm, hogy megjelöltél forrásként! (Bár azért az egy picit bánt, hogy míg itt nagyon jó látogatottságot generált, az én oldalamra azért nem jutottak el ilyen sokan... :) ) És ha már itt, akkor egy link a blogomról, ahol hamis marcipánnal készült sütiket találtok összegy?jtve (végiggörgetve és lapozva, sok-sok torta és sütirecept található a felhasználásával, no meg egyéb más is, ha továbbnézel?dtök ;) ): http://ildinyo.blogspot.com/search/label/marcip%C3%A1n

Nassoló Naplopó

Drága Ildinyó! Köszi a receptet ezúton is és igyekszem az oldaladra terelni az embereket. :) Betty

Alexandra

Kedves Suncika04!! Kipróbáltam szombaton a hamis marcipánt!! Nagyon jó!! Könnyen formázható!! Könny? vele dolgozni!! Köszönöm a receptet hogy megosztottad az oldallal!!

Nassoló Naplopó

Kedves Szandra19! Végre egy vélemény, hogy másnak hogy tetszik elkészítve! :) Igazán szívb?l örülök, hogy tetszik a recept és a végeredmény! Az igazi köszönet Ildinyónak jár, nézz be az oldalára02 fentebb... Betty

Törölt felhasználó

Megcsináltam és isteni. Könny? elkészíteni, finom és nagyon hamar kész van. Nem beszélve arról, hogy egy kis fantáziával elképeszt? dolgokat lehet bel?le csinálni. A kislányom különösen örült neki. Ehet? gyurma címszóval nekilátott és Alkotott!! Csak ajánlani tudom!! Jó munkát! Dina

Törölt felhasználó

Megcsináltam és isteni. Könny? elkészíteni, finom és nagyon hamar kész van. Nem beszélve arról, hogy egy kis fantáziával elképeszt? dolgokat lehet bel?le csinálni. A kislányom különösen örült neki. Ehet? gyurma címszóval nekilátott és Alkotott!! Csak ajánlani tudom!! Jó munkát! Dina

Hozzávalók

A marcipánhoz

A gyúráshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek