Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szent Johanna gimi csokitorta

Szent Johanna gimi csokitorta
Szent Johanna gimi csokitorta
90 perc / előkészület: 60 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Meglepetésnek készítettük ismerősünknek. Nagy sikere volt.

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A krémhez

A fondanthoz és a díszítéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjéből közepesen kemény habot verünk, amihez kanalanként adagoljuk a cukrot, míg kemény és fényes nem lesz. Ugyanígy darabonként adjuk hozzá a tojásfehérjét folyamatos keverés közben. A sütőporral elkevert lisztet is kanalanként adjuk hozzá, de most már spatulával keverve, hogy ne törjön össze a hab.
  2. Egy 16 cm-es átmérőjű kapcsos tortaforma alját kibéleljük sütőpapírral. A forma oldalát nem kenjük ki semmivel, mert akkor nem tud felemelkedni a tészta.
  3. Előmelegített 160 oC -os sütőben hőlégkeverésen fél óra alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e, addig nem nyitjuk ki a sütőajtót. Résre nyitott sütőajtónál hűtjük, míg langyos lesz, aztán kivehetjük.
  4. A tortát a formában hűtjük ki, majd az oldalát késsel meglazítva kivesszük a formából. Vízszintesen háromfelé vágjuk.
  5. A krémhez a tejszínt felmelegítjük, és a csokoládét felolvasztjuk benne, majd hűtőben dermedésig lehűtjük.
  6. A lehűlt csokis tejszínt habossá verjük robotgéppel, majd beleadagoljuk folyamatos keverés mellett a cukrot, a kakaót és a vajat. Ezt a krémet négy részre osztjuk. Egy-egy rész megy a lapok közé, egy a torta tetejére, egy pedig a torta oldalára egyenletesen elsimítva.
  7. A fondanthoz 1 ek vízzel a felaprított pillecukrot mikróban 1,5-2 perc alatt felolvasztjuk. Kókuszzsírral kikent keverőtálba töltjük, és kanalanként adagoljuk hozzá a porcukrot, miközben folyamatosan keverjük. A keverőszárat is kenjük be kókuszzsírral, mert a pillecukor nagyon ragad.
  8. Egy sík felületet (én szilikonlapon készítettem) behintünk kukoricakeményítővel, és a lágy cukros pillecukrot kókuszzsíros kézzel elkezdjük kívülről befelé hajtogatva gyúrni. A tetejét porcukorral szórjuk, míg már nem ragad, és nyújthatóvá válik. Kicsit hűtjük a hűtőben, majd kinyújtjuk kör alakúra, akkorára, mint a torta átmérője és a magassága kétszer.
  9. A kinyújtott fondant-ot a tortára terítjük, rásimítjuk, az alját pizzavágóval levágjuk.
  10. A marcipánokat is kinyújtjuk kb. 2 mm vékonyra, és az előre kemény papírból kivágott mintát ráfektetve szikével/snicerrel körbevágjuk. A kivágott mintát a torta tetejére fektetjük.
  11. A tortát fogyasztás előtt hideg helyen pihentetjük. Legjobb, ha egy éjszakát áll a hűtőben.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • költség: 2500 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 588
elküldve: 6
receptkönyvben: 15
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1826 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, Anyák napja
mikor: mindig, ebéd, uzsonna, vacsora
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

csokikrémes torta fondanttal, csokoládékrémes ünnepi torta, csokikrémes torta marcipán bevonattal

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

580
tojás 4 db
rétesliszt 4 púpozott ek
cukor 4 ek
sütőpor 0.5 tk
szódabikarbóna 1 késhegynyi
habtejszín 1.5 dl
étcsokoládé 15 dkg
vaj 10 dkg
vanília kivonat 1 teáskanál
cukrozatlan kakaópor 2 ek
gyümölcscukor 2 ek
pillecukor 15 dkg
porcukor 15 dkg
víz 1 ek
kukoricakeményítő 3 evőkanál
kókuszzsír 2 dkg
marcipán 10 dkg