Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Karfiolos bulgursaláta

Karfiolos bulgursaláta
Karfiolos bulgursaláta
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Azt szeretem a legjobban ebben a receptben, hogy még hidegen is isteni finom, így akár dobozba csomagolva, egy rohanós hétköznap ebédre is kiváló!

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Először a csirkemellet készítjük el: ehhez kevés olajat felhevítünk egy serpenyőben, majd hozzáadjuk a kockára vágott csirkemellet, és pár perc alatt aranybarnára pirítjuk, majd sózzuk-borsozzuk. Kiszedjük és félretesszük.
  2. Akár ugyanebben a serpenyőben folytathatjuk is: három evőkanál olajat felhevítünk, majd hozzáadjuk a curry port, a római köményt, a koriander és a pirospaprikát, valamint az apróra vágott vagy zúzott fokhagymát.
  3. 1-2 perc kavarás után hozzá is adhatjuk az apró rózsákra szedett karfiolt. Addig keverjük, amíg a fűszeres olaj jól be nem vonja, majd hozzáöntjük a kókuszkrémet, és elkeverjük.
  4. Lefedjük, és alacsony lángon 5-6 percig főzzük, amíg a félig meg nem puhul.
  5. Ekkor levesszük a tetőt, és kicsit feljebb vesszük a lángot, majd 7-8 perc alatt addig főzzük tovább, amíg a folyadék teljesen el nem párolog alóla.
  6. Ekkor hozzákeverjük az előzőleg megpirított csirkét, és félretesszük.
  7. A bulgurt kevés olajon átpirítjuk, majd felöntjük annyi vízzel, ami ellepi. Addig főzzük, amíg szinte az összes vizet be nem issza, ekkor lefedjük, lehúzzuk, és hagyjuk 10 percet párolódni, majd utána elkeverjük a karfiolos csirkével.
  8. Legvégül pedig friss petrezselyemmel, gránátalmamagokkal és szeletelt mandulával megszórva tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 4 128
elküldve: 1
receptkönyvben: 90
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Dávid

Mióta szakács: 2013.03.04.
336 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
konyhatitkok: gourmet
nehézség: könnyű
kategória: saláta
adag: 2 főre
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

csirkés bulgur karfiollal

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Wawa
Wawa / Wawa Tue, 2019-07-23 12:45

Nagyon köszönöm a receptet, a csirkemell kihagyásával tökéletes vegán saláta az eredmény, nagyon ízlett.

1045
napraforgó olaj 2 ek
csirkemell filé 400 g
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 3 ek
curry por 1.5 teáskanál
római kömény 1 teáskanál
koriandermag 1 teáskanál
fűszerpaprika 1 teáskanál
fokhagyma 2 gerezd
karfiol 1 kis db
kókuszkrém 150 ml
bulgur 150 g
petrezselyem 1 csokor
gránátalma 0.5 db
mandulapehely 3 ek
víz 2 dl