r
Nosalty Logó

Bulgursaláta csirkével és dinnyével

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
SPAR
Bulgursaláta csirkével és dinnyével
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 801 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 3206 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 139 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    38.5 g

Zsír

  • Összesen
    43.9 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    124 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2240.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    296 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    166 mg
  • Foszfor
    575 mg
  • Nátrium
    1163 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    68.1 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    299.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    155 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    221 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    130 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    74 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    960 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    1178 micro
  • Lut-zea
    892 micro
Összesen 801 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    154.2 g

Zsír

  • Összesen
    175.8 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    77 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    496 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8962.3 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    115 mg
  • Kálcium
    1182 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    665 mg
  • Foszfor
    2298 mg
  • Nátrium
    4651 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    272.6 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    58 mg

VÍZ

  • Összesen
    1198.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    620 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    79 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    884 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    38 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    520 micro
  • Kolin:
    283 mg
  • Retinol - A vitamin:
    297 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    3839 micro
  • β-crypt
    142 micro
  • Likopin
    4713 micro
  • Lut-zea
    3566 micro
Összesen 3206 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    7.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    392.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    101 mg
  • Nátrium
    204 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    168 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    207 micro
  • Lut-zea
    156 micro
Összesen 139 Kcal

Elkészítés

  1. Két evőkanál olívaolajat egy kisebb edényben felhevítünk, majd hozzáadjuk a bulgurt, néhány perc alatt átpirítjuk, és fölöntjük a leveskockából készített alaplével, annyival, amennyi pont ellepi, majd addig főzzük, amíg az összes folyadékot be nem szívja.
  2. A maradék olívaolajat egy serpenyőben hevítsük fel, majd dobjuk rá a szeletelt fokhagymát, és pirítsuk meg. Ezután mehetnek hozzá a fűszerek, 1-2 perc pirítás, majd a vékonyra vágott sült hús.
  3. Jól összeforgatjuk, majd hozzáadjuk a bulgurt, egy gyors keverés, majd a lecsöpögtetett csicseriborsó következik.
  4. A végén pedig az aprított zöld fűszerek, dinnye, feta és durvára vágott mogyoró, amivel pirítani már nem kell, csak jól átforgatni.
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2045
  • Feltöltés dátuma: 2018. július 18.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Zseniális ízkombináció, amivel biztosan jól laksz!

Hozzászólások

Címlapról ajánljuk

Így szerepelt Veres István és csapata a Bocuse d'Or döntőjén...

Lezajlott a világ egyik legnívósabb gasztronómiai versenyének döntője. A magyar csapat, Veres István vezetésével kiváló munkát végzett Lyonban, és emberpróbáló helytállásukkal megmutatták a zsűrinek, hogy mi mindenre képesek, még ilyen nagy nyomás alatt is. Fantasztikus tálak és ételek kerültek ki a kezük alól, szívből gratulálunk nekik!

Nosalty

További cikkek

Egy meglepő eszköz kell az igazán omlós linzerhez

Biztos sokan ismerjük azt a klasszikus túrós-kakaós linzert, aminek különlegessége a tészta reszelésében rejlik. Ez a fantasztikus technika adja a sütemény utánozhatatlan állagát, amit kóstolva felmerülhet bennünk a kérdés: miért nem használjuk ezt többször?