r
Nosalty Logó

Karamellkrémmel töltött grillázzsal szórt torta

NS
Karamellkrémmel töltött grillázzsal szórt torta
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

krém

tészta

665
Kalória
14.7g
Fehérje
90.9g
Szénhidrát
27.2g
Zsír
25.7g
Víz
79.2g
Koleszterin
3g
Élelmi rost
36.9g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 17% Zsír

krém

tészta

Összesen 665 kcal
  • 9% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 17% Zsír

krém

tészta

Összesen 7965 kcal
  • 9% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 17% Zsír

krém

tészta

Összesen 291 kcal
  • 9% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.7 g

Zsír

  • Összesen
    27.2 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1311.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    398 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    509 mg
  • Nátrium
    319 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    90.9 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    25.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    121 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    70 mg
  • Retinol - A vitamin:
    119 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 665 kcal
  • 9% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    176 g

Zsír

  • Összesen
    325.8 g
  • Telített zsírsav
    118 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    67 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    115 g
  • Koleszterin
    950 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    15740.5 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    351 mg
  • Kálcium
    4781 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    614 mg
  • Foszfor
    6105 mg
  • Nátrium
    3834 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    13 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    1090.8 g
  • Cukor
    443 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

Víz

  • Összesen
    307.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1452 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    135 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    511 micro
  • Kolin:
    842 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1428 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    300 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    885 micro
Összesen 7965 kcal
  • 9% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    11.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    575.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    175 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    223 mg
  • Nátrium
    140 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    39.9 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    11.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 291 kcal

Elkészítés

krém

  1. Megfőzzük a tejjel a pudingot, és kihűtjük.
  2. Felverjük a tejszínt, majd a habfixálót is hozzákeverjük (kb. a harmadát meghagyjuk díszíteni).
  3. A kihűlt pudingot összekeverjük a karamellás sűrített tejjel, majd szépen óvatosan összedolgozzuk a tejszínhabbal.
  4. A cukrot odatesszük közepes lángon, majd ha már jó az állaga, akkor hozzáadjuk a diót, és együtt pörköljük a cukorral.
  5. A kész masszát vizes tányérra rakjuk, ha kihűlt, húsklopfolóval összetördeljük.

tészta

  1. A tészta hozzávalóit alaposan összedolgozzuk.
  2. A sütőt 200 fokra előmelegítjük, a tepsit kikenjük, lisztezzük.
  3. A tepsi méretétől függően 2 vagy 3 adag lesz ebből a mennyiségből (mivel nekem nagyon nagy a tepsim, így én kétfelé öntöttem, úgy sütöttem a lapokat, akinek kisebb tepsije van, az harmadolja).
  4. Tűpróbáig sütjük a lapokat, majd ha teljesen kihűlt, betöltjük a krémmel.
  5. Körbehúzzuk a tejszínhabbal, megszórjuk a grillázzsal, kidíszítjük a maradék krémmel vagy tejszínhabbal.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 p
  • Főzés ideje: 5 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Apósom 50. szülinapjára készült, nem sikerült a legszebben, de nagyon fini volt.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...