r
Nosalty Logó

Karamellás mogyorótorta túrókrémmel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Karamellás mogyorótorta túrókrémmel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A piskótához

A karamellöntethez

A túrókrémhez

Összesen 917 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A piskótához

A karamellöntethez

A túrókrémhez

Összesen 5499 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A piskótához

A karamellöntethez

A túrókrémhez

Összesen 264 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.5 g

Zsír

  • Összesen
    58.5 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    204 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1066.8 g
  • Cink
    218 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    203 mg
  • Vas
    168 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    328 mg
  • Nátrium
    85 mg
  • Réz
    9 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    78 g
  • Cukor
    64 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    180.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    413 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    21 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    100 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    74 mg
  • Retinol - A vitamin:
    406 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    87 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    85 micro
Összesen 917 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    134.9 g

Zsír

  • Összesen
    350.9 g
  • Telített zsírsav
    194 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    106 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    1226 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6400.7 g
  • Cink
    1306 mg
  • Szelén
    81 mg
  • Kálcium
    1220 mg
  • Vas
    1005 mg
  • Magnézium
    211 mg
  • Foszfor
    1968 mg
  • Nátrium
    512 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    47 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    468 g
  • Cukor
    382 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    1081.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2480 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    174 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    126 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    602 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    152 micro
  • Kolin:
    445 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2436 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    523 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    512 micro
Összesen 5499 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    16.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    306.8 g
  • Cink
    63 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    48 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.4 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    119 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    29 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    117 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 264 Kcal

Hozzávalók

A piskótához

A karamellöntethez

A túrókrémhez

Elkészítés

A piskótához

  1. A két tojást a cukorral és a csipet sóval habosra keverjük, majd belekeverjük a joghurtot, a darált mogyorót, a felolvasztott vajat és végül a lisztet, amiben előtte elkevertük a sütőport és a szódabikarbónát - egy se nem folyós, de nem szilárd masszát kell kapnunk.
  2. Zsiradékkal kikenjük vagy sütőpapírral béleljük a tortaforma alját, és egyenletesen beletöltjük a tésztát. 180 °C-ra előmelegített sütőben 12 percig (tűpróbáig) sütjük.
  3. Közben elkészítjük a karamell öntetet. (Ezt mindenki szabadon a saját bevált receptje szerint készítheti, a lényeg, hogy a kihűlt szósz sűrű legyen.) Az alapanyagokat egy edényben közepes lángon összeforraljuk, kicsit kihűtjük.
  4. Miután kivettük a kész piskótát, kicsit hagyjuk hűlni, majd mikor langyos lesz, a még folyékony (még meleg, de már nem forró) karamell öntet felét lassan (és egyenletesen) ráöntjük a tésztára. Annyit, amennyit magába szív - így a piskóta is enyhén karamell ízű lesz.
  5. A túrókrémhez a tejszínt géppel kemény habbá verjük.
  6. Egy másik tálban áttörjük a túrót, majd hozzákeverjük a vaníliamagokat, a tejfölt és a citromhéjat, majd kevergetés közben hozzáadjuk a zselatint. (Én zselatinfixet használtam, lap, vagy másféle zselatin esetében nyilván annak megfelelően kell eljárni.) Ezután keverjük bele a cukrot és a vaníliás cukrot, majd végül beleforgatjuk a felvert tejszínt is.
  7. A túrókrémet rásimítjuk a mogyorós piskóta tetejére - fontos, hogy ilyenkor még ne szedjük le a tortaforma széléről a gyűrűt, mert a túrókrém a hűtés előtt még kicsit folyékony.
  8. Hogyha a karamell öntet már teljesen kihűlt és majdhogynem kenhető sűrűségű, a torta tetejére simítjuk utolsó rétegként vagy ha folyósabb, akkor mintát rajzolhatunk vele a tetejére.
  9. Felvágás és fogyasztás előtt a kész süteményt még legalább 3 órára a hűtőbe tesszük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 12 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 7
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1743
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A receptet a Nosalty és a Haas Natural receptversenyére találtam ki. A túrótorta volt mindig a kedvencem, ezért úgy gondoltam, hogy az alap karamell-tejszín párosítást a túróval egészítem ki. A piskótát is fel akartam dobni egy kicsit, már régóta szerettem volna kipróbálni a boltban látott darált mogyorót, innen jött a mogyorós piskóta ötlete. A vanília gondolatát pedig napokkal ezelőtt ültették el a fülemben, ezért gondoltam, hogy a szokásos citromos krém helyett most legyen vaníliás. Aki nem ragaszkodik a mogyoróhoz, ki is hagyhatja, vagy variálható, hogy darált diót, mandulát, stb. használunk helyette.

Hozzávalók

A piskótához

A karamellöntethez

A túrókrémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek