Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gluténmentes karamelltorta

Gluténmentes karamelltorta
Gluténmentes karamelltorta
110 perc / előkészület: 20 perc főzés: 30 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Azoknak, akiknek a baklava is sós pálcika! :)

hozzávalók / 12 adag

Piskóta

Krém

Szólj hozzá!

elkészítés

Piskóta

  1. A tojássárgáját habosra keverjük.
  2. A tojásfehérjéből és a cukorból nem túl kemény habot verünk.
  3. A felvert sárgáját és a felvert fehérjét óvatosan összeforgatjuk. Apránként, óvatos mozdulatokkal belekeverjük a sütőporral elkevert lisztet, a vizet, a joghurtot.
  4. Tortaformába öntjük, majd 160 C-fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
  5. A piskótát egy éjszakát pihentetjük, így könnyebb vele bánni.

Krém

  1. Forraljuk fel a tejszínt (habtejszínt használjunk, ugyanis ezt később fel kell verjük).
  2. Egy nagy edényben, folytonos keverés mellett olvasszuk fel a cukrot. Majd ha teljesen kristálymentes, óvatosan (több részletben) öntsük hozzá a forró tejszínt. Ennél a pontnál nagyon kell vigyázni, mert a tejszín -a sokkal forróbb cukorhoz érve- rögtön ki akar majd futni. Ezért kell nagy edénybe feltenni, hogy ne tudjon kiszaladni.
  3. Ha simára kevertük, vegyük le a gázról, adjuk hozzá a fehér csokoládét, és keverjük simára.
  4. Ha langyosra hűlt, tegyük egy éjszakára a hűtőbe. Be fog sűrűsödni. Másnap habosítsuk ki, de először csak lassú fokozaton, majd végül keverjük át egy kicsit gyorsabban is, de csak rövid ideig. (Ha sokáig keverjük gyors fokozaton, kiikrásodik.)
  5. A kihűlt piskótát kétfelé vágjuk, és a kikevert karamellkrémmel betöltjük.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 508
elküldve: 1
receptkönyvben: 28
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

McSüti

Mióta szakács: 2014.04.07.
12 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, Anyák napja, buli receptek, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
diéta: gluténmentes
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

karamellkrémes torta gluténmentesen, tejszínes karamella torta, fehér csokoládés karamella torta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

669
kókuszliszt 160 g
cukor 160 g
tojás 8 db
víz 36 ek
joghurt 3 ek
sütőpor 1 csomag
cukor 300 g
habtejszín 1200 ml
fehér csokoládé 320 g