r
Nosalty Logó

Karamellszósszal fedett csokoládés-céklás torta

Iluska
Karamellszósszal fedett csokoládés-céklás torta
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

842
Kalória
10.7g
Fehérje
100.4g
Szénhidrát
46.7g
Zsír
73.2g
Víz
128.4g
Koleszterin
7.1g
Élelmi rost
57.9g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Tészta

Karamellszósz

Összesen 842 kcal
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Tészta

Karamellszósz

Összesen 5052 kcal
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Tészta

Karamellszósz

Összesen 337 kcal
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    10.7 g

Zsír

  • Összesen
    46.7 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    128 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    504.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    88 mg
  • Foszfor
    247 mg
  • Nátrium
    74 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    100.4 g
  • Cukor
    58 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    73.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    269 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    91 mg
  • Retinol - A vitamin:
    258 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    133 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    188 micro
Összesen 842 kcal
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    64.1 g

Zsír

  • Összesen
    280 g
  • Telített zsírsav
    91 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    113 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    63 g
  • Koleszterin
    770 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3029.1 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    124 mg
  • Kálcium
    406 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    527 mg
  • Foszfor
    1481 mg
  • Nátrium
    445 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    602.6 g
  • Cukor
    347 mg
  • Élelmi rost
    43 mg

Víz

  • Összesen
    438.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1615 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    49 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    165 micro
  • K vitamin:
    116 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    347 micro
  • Kolin:
    547 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1548 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    797 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1126 micro
Összesen 5052 kcal
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    18.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    201.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    40.2 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    29.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    108 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    103 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 337 kcal

Elkészítés

Tészta

  1. A céklát pucolás után főzzük meg. Majd aprítógépben zúzzuk össze, vagy reszeljük le sajtreszelőn.
  2. A két fajta lisztet, sütőport, szódabikarbónát, kakaóport mérjük ki egy tálba.
  3. A tojásokat a cukrokkal, az olajjal jól kihabosítjuk. Vízgőz fölött felolvasztjuk a csokoládét, és ezt is hozzáöntjük a tojásos keverékhez.
  4. A száraz hozzávalókat is belevegyítjük, majd végül a céklát. Alaposan összekeverjük.
  5. Egy tortaforma alját sütőpapírral béleljünk ki, oldalát picit zsírozzuk. Beleöntjük a masszát. Előmelegített sütőbe tesszük, 200 C-fokon megsütjük. Tűpróbát végezzünk!
  6. Miután kihűlt, a karamellszósszal befedjük az egész torta tetejét.Tetszés szerint reszelt fehér csokoládéval, díszgyöngyökkel dekoráljuk. Szeleteljük és fogyasszuk. Jó étvágyat!!

Karamellszósz

  1. A cukrot egy tálban felolvasztjuk. Mikor megfelelőnek látjuk, hozzáadjuk a vajat, amivel folytonosan 1 percig keverni kezdjük.(ezzel a karamell már nem barnul tovább!)
  2. Amikor a cukrot olvasztani kezdjük, közben a tejszínt odatesszük melegedni. A vaj keverése után hozzáöntjük, az időközben melegített tejszínt.
  3. Visszatesszük a tűzre, és csendesen melegítjük, sűrítjük közben kavargatjuk.Mikor elég sűrű, akkor kész.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 p
  • Sütés ideje: 25 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Saját magamnak készítettem ezt a fenséges tortát, a karamellszósz és a csokoládé keveredése valami szenzációs ízvilág. A benne megbújó cékla pedig észrevehetetlenül megadja a szükséges nedvességet, amitől selymes lesz az egész desszert. Imádtam minden falatját!! :-)))

További receptek

Legegyszerűbb csokitorta

Szaftos és puha, mélyen kakaós ízű piskóta, valamint közé rétegelt karakteres, lágy csokikrém: igen, ez az a csokitorta, amiről mindig is álmodtál! Pofonegyszerű megsütni, a ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...