adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű
Hozzávalók
Tészta
-
25 dkg cékla
-
15 dkg teljes kiőrlésű liszt
-
15 dkg finomliszt
-
1 teáskanál sütőpor
-
1 teáskanál szódabikarbóna
-
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
-
3 db tojás
-
7 ek cukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
10 dkg étcsokoládé
-
1 dl napraforgó olaj
Karamellszósz
-
20 dkg cukor
-
10 dkg margarin
-
2 dl habtejszín
842
Kalória
10.7g
Fehérje
100.4g
Szénhidrát
46.7g
Zsír
73.2g
Víz
128.4g
Koleszterin
7.1g
Élelmi rost
57.9g
Cukor
- 5% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 20% Zsír
Tészta
-
42g cékla12 kcal
-
83 kcal
-
25g finomliszt91 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0 kcal
-
8 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
12g cukor45 kcal
-
6 kcal
-
17g étcsokoládé91 kcal
-
14g napraforgó olaj125 kcal
Karamellszósz
-
33g cukor129 kcal
-
17g margarin120 kcal
-
33g habtejszín97 kcal
Összesen
842
kcal
- 5% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 20% Zsír
Tészta
-
250g cékla72 kcal
-
498 kcal
-
150g finomliszt546 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0 kcal
-
46 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
70g cukor271 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
100g étcsokoládé546 kcal
-
85g napraforgó olaj751 kcal
Karamellszósz
-
200g cukor774 kcal
-
100g margarin717 kcal
-
200g habtejszín584 kcal
Összesen
5052
kcal
- 5% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 20% Zsír
Tészta
-
16.7g cékla5 kcal
-
33 kcal
-
10g finomliszt36 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0 kcal
-
1.3g cukrozatlan kakaópor3 kcal
-
11g tojás14 kcal
-
4.7g cukor18 kcal
-
0.7g vaníliás cukor3 kcal
-
6.7g étcsokoládé36 kcal
-
5.7g napraforgó olaj50 kcal
Karamellszósz
-
13.3g cukor52 kcal
-
6.7g margarin48 kcal
-
13.3g habtejszín39 kcal
Összesen
337
kcal
- 5% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 32% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 10.7 g
Zsír
-
Összesen 46.7 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 128 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 504.8 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 21 mg
-
Kálcium 68 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 88 mg
-
Foszfor 247 mg
-
Nátrium 74 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrát
-
Összesen 100.4 g
-
Cukor 58 mg
-
Élelmi rost 7 mg
Víz
-
Összesen 73.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 269 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 28 micro
-
K vitamin: 19 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 58 micro
-
Kolin: 91 mg
-
Retinol - A vitamin: 258 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 133 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 188 micro
Összesen
842
kcal
- 5% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 32% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 64.1 g
Zsír
-
Összesen 280 g
-
Telített zsírsav 91 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 113 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 63 g
-
Koleszterin 770 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3029.1 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 124 mg
-
Kálcium 406 mg
-
Vas 22 mg
-
Magnézium 527 mg
-
Foszfor 1481 mg
-
Nátrium 445 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 9 mg
Szénhidrát
-
Összesen 602.6 g
-
Cukor 347 mg
-
Élelmi rost 43 mg
Víz
-
Összesen 438.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1615 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 49 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 165 micro
-
K vitamin: 116 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 347 micro
-
Kolin: 547 mg
-
Retinol - A vitamin: 1548 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 797 micro
-
β-crypt 14 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1126 micro
Összesen
5052
kcal
- 5% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 32% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 4.3 g
Zsír
-
Összesen 18.7 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 51 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 201.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 27 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 35 mg
-
Foszfor 99 mg
-
Nátrium 30 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrát
-
Összesen 40.2 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 3 mg
Víz
-
Összesen 29.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 108 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 23 micro
-
Kolin: 36 mg
-
Retinol - A vitamin: 103 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 53 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 75 micro
Összesen
337
kcal
Elkészítés
Tészta
- A céklát pucolás után főzzük meg. Majd aprítógépben zúzzuk össze, vagy reszeljük le sajtreszelőn.
- A két fajta lisztet, sütőport, szódabikarbónát, kakaóport mérjük ki egy tálba.
- A tojásokat a cukrokkal, az olajjal jól kihabosítjuk. Vízgőz fölött felolvasztjuk a csokoládét, és ezt is hozzáöntjük a tojásos keverékhez.
- A száraz hozzávalókat is belevegyítjük, majd végül a céklát. Alaposan összekeverjük.
- Egy tortaforma alját sütőpapírral béleljünk ki, oldalát picit zsírozzuk. Beleöntjük a masszát. Előmelegített sütőbe tesszük, 200 C-fokon megsütjük. Tűpróbát végezzünk!
- Miután kihűlt, a karamellszósszal befedjük az egész torta tetejét.Tetszés szerint reszelt fehér csokoládéval, díszgyöngyökkel dekoráljuk. Szeleteljük és fogyasszuk. Jó étvágyat!!
Karamellszósz
- A cukrot egy tálban felolvasztjuk. Mikor megfelelőnek látjuk, hozzáadjuk a vajat, amivel folytonosan 1 percig keverni kezdjük.(ezzel a karamell már nem barnul tovább!)
- Amikor a cukrot olvasztani kezdjük, közben a tejszínt odatesszük melegedni. A vaj keverése után hozzáöntjük, az időközben melegített tejszínt.
- Visszatesszük a tűzre, és csendesen melegítjük, sűrítjük közben kavargatjuk.Mikor elég sűrű, akkor kész.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 40 p
- Sütés ideje: 25 p
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
Saját magamnak készítettem ezt a fenséges tortát, a karamellszósz és a csokoládé keveredése valami szenzációs ízvilág. A benne megbújó cékla pedig észrevehetetlenül megadja a szükséges nedvességet, amitől selymes lesz az egész desszert. Imádtam minden falatját!! :-)))