r
Nosalty Logó

Karalábés céklakrémleves céklachipsszel

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
odorvera
Karalábés céklakrémleves céklachipsszel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 193 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 767 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 29 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    7.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1270.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    68 mg
  • Foszfor
    143 mg
  • Nátrium
    971 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.3 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    521.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    312 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    216 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    1240 micro
  • β-karotin
    3066 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2301 micro
  • Lut-zea
    92 micro
Összesen 193 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.6 g

Zsír

  • Összesen
    28.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5083 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    327 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    270 mg
  • Foszfor
    574 mg
  • Nátrium
    3885 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    121.2 g
  • Cukor
    69 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

VÍZ

  • Összesen
    2086.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1250 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    181 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    74 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    863 micro
  • Kolin:
    100 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    4961 micro
  • β-karotin
    12265 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    9206 micro
  • Lut-zea
    368 micro
Összesen 767 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.7 g

Zsír

  • Összesen
    1.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    187 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    21 mg
  • Nátrium
    143 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    76.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    183 micro
  • β-karotin
    451 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    339 micro
  • Lut-zea
    14 micro
Összesen 29 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zöldségeket megtisztítjuk, majd mosás után igyekezzünk megszárítani őket, vízben sokáig ne álljanak, hogy a vitaminok minél inkább bent maradjanak.
  2. 2 ek. olívaolajon pirítsuk meg az összes, közepesre kockázott zöldségünket. Érdemes hagyni, hogy picit karamellizálódjon, mert annál ízesebb lesz az étel, és elfelejthetjük a mesterséges ételízesítőket.
  3. Felöntjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje a zöldségeket, majd hozzáadjuk a fűszereket és a paradicsompürét.
  4. Ha az összes zöldségünk megfőtt, ezt a hagymán és a zelleren ellenőrizhetjük, akkor leturmixoljuk a levesünket. A sót és a sűrűséget még ezután ízlésünknek megfelelőre állítjuk.
  5. Egy fél céklát vékonyan felkarikázunk, olívaolajjal bekenjük, megsózzuk, és 200 C-on ropogósra sütjük. A chipsszel és pár csepp tejszínnel tálaljuk.
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 51
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2266
  • Feltöltés dátuma: 2018. január 13.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Karalábés céklakrémleves céklachipsszel
odorvera 10 recept

Annak is ajánlom, aki nem igazán szereti a karalábét és a céklát, mert valahogy a kettő együtt egy teljesen új ízt ad, és megszeretteti őket velünk. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A legfinomabb füstös kence a kenyeredre, az erdélyi zakuszka

Az erdélyi konyha egyik emblematikus fogása, itthon sok helyen ismert, de kevésbé elterjedt finomság, szemben a padlizsánkrémmel. Ez a csodálatos, krémes zakuszka, amelyet ilyenkor ősszel kell nagy mennyiségben készíteni, hogy aztán egész télen remek reggelik, vacsorák alapja, húsos és zöldséges ételek kísérője, tészták feltétje legyen.