r
Nosalty Logó

Karajcsontleves grízgaluskával

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
NS
Karajcsontleves grízgaluskával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír

Leves

Grízgaluska

Összesen 166 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír

Leves

Grízgaluska

Összesen 997 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír

Leves

Grízgaluska

Összesen 22 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    6.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    658.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    140 mg
  • Nátrium
    399 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.2 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    489.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    141 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    73 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    106 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    76 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    420 micro
  • β-karotin
    1326 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1391 micro
Összesen 166 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    37.7 g

Zsír

  • Összesen
    38.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3951.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    422 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    245 mg
  • Foszfor
    838 mg
  • Nátrium
    2392 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    138.9 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    2939.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    846 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    438 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    637 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    456 micro
  • Kolin:
    321 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    2521 micro
  • β-karotin
    7954 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    8348 micro
Összesen 997 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    0.8 g

Zsír

  • Összesen
    0.9 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    88.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    19 mg
  • Nátrium
    53 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    56 micro
  • β-karotin
    178 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    186 micro
Összesen 22 kcal

Hozzávalók

Leves

Grízgaluska

Elkészítés

Leves

  1. Sós vízbe feltesszük egyben a karajcsontot.
  2. Amíg fő a csont, addig megpucoljuk a zöldségeket, levesbe valókat. A répákat, karalábét, zellert azonos nagyságúra felkockázzuk. A gombafejeket megtisztítjuk, kis cikkekre vágjuk. A kelbimbót megtisztítjuk, megmossuk. A zöldborsó fagyasztott.
  3. Amikor a csonton lévő hús kezd puhulni, hozzáadjuk a zöldségeket. Megfűszerezzük. Együtt főzzük meg a belevalókkal. Csendesen forraljuk a levest, fedő alatt.
  4. Amikor minden puha benne, kész!

Grízgaluska

  1. A grízgaluskát elkészítjük. Egy tálkába felverünk 1 db tojást, sót.
  2. Beleöntünk 3 cl napraforgó olajat.
  3. Hozzáadjuk a 4 evőkanál grízt. A galuska tésztája ne legyen túl kemény.
  4. Kiskanállal kiszaggatjuk forró, lobogó vízbe. Amikor megfőtt, szűrőkanállal kiszedjük.
  5. A leves mellé felszolgáljuk a grízgaluskát. (Külön tányéron a csontos húst is!:) )
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 25
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 1908
  • Feltöltés dátuma: 2017. március 05.

Ajánló

Aki szereti, önthet a tányérjába  5 cl, egy kis házi, befőtt paradicsomlevet. Nagyon jól ízesíti. 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Vasárnap csontos karajból készítettük a rántott húst. A csontról szépen levágtuk a húst , azért hagyva egy kicsit rajta . Ebből készült a leves. 

Hozzávalók

Leves

Grízgaluska

Címlapról ajánljuk

A retró sajtos tallér titkai: így lesz a legropogósabb és...

A sajtos tallér a magyar konyha egyik kedvelt ropogtatnivalója, amely generációkon át örökített hagyományokon alapul. Ez az egyszerű, mégis rendkívül ízletes snack szinte minden alkalomra illik: legyen szó családi összejövetelről, baráti találkozóról vagy egy egyszerű esti filmezésről. De hogyan vált ez a finomság a magyar háztartások alapvető elemévé, és miért olyan népszerű ma is?

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...