Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Karajcsontleves grízgaluskával

Karajcsontleves grízgaluskával
Karajcsontleves grízgaluskával
80 perc / előkészület: 20 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Vasárnap csontos karajból készítettük a rántott húst. A csontról szépen levágtuk a húst , azért hagyva egy kicsit rajta . Ebből készült a leves. 

hozzávalók / 6 adag

Leves

Grízgaluska

ajánlat

Aki szereti, önthet a tányérjába  5 cl, egy kis házi, befőtt paradicsomlevet. Nagyon jól ízesíti. 

Szólj hozzá!

elkészítés

Leves

  1. Sós vízbe feltesszük egyben a karajcsontot.
  2. Amíg fő a csont, addig megpucoljuk a zöldségeket, levesbe valókat. A répákat, karalábét, zellert azonos nagyságúra felkockázzuk. A gombafejeket megtisztítjuk, kis cikkekre vágjuk. A kelbimbót megtisztítjuk, megmossuk. A zöldborsó fagyasztott.
  3. Amikor a csonton lévő hús kezd puhulni, hozzáadjuk a zöldségeket. Megfűszerezzük. Együtt főzzük meg a belevalókkal. Csendesen forraljuk a levest, fedő alatt.
  4. Amikor minden puha benne, kész!

Grízgaluska

  1. A grízgaluskát elkészítjük. Egy tálkába felverünk 1 db tojást, sót.
  2. Beleöntünk 3 cl napraforgó olajat.
  3. Hozzáadjuk a 4 evőkanál grízt. A galuska tésztája ne legyen túl kemény.
  4. Kiskanállal kiszaggatjuk forró, lobogó vízbe. Amikor megfőtt, szűrőkanállal kiszedjük.
  5. A leves mellé felszolgáljuk a grízgaluskát. (Külön tányéron a csontos húst is!:) )
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 315
elküldve: 0
receptkönyvben: 13
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Tésztásfül

Mióta szakács: 2013.10.24.
111 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

Csontleves, vegyes zöldségleves

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

166
karajcsont 1 kg
sárgarépa 1 közepes db
fehérrépa 1 közepes db
karalábé 1 közepes db
zeller 0.5 közepes db
kelbimbó 25 dkg
gomba 3 közepes db
zöldborsó 15 dkg
karfiol 20 dkg
újhagyma 1 közepes db
fekete bors 0 ízlés szerint
1 kávéskanál
víz 2 l
tojás 1 db
1 késhegynyi
napraforgó olaj 30 ml
gluténmentes gríz 4 púpozott ek