Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kapros karalábéleves

Kapros karalábéleves
Kapros karalábéleves
50 perc / előkészület: 20 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a leves a véltetlen műve. Téli időszakban ugyanis mindig van a fűszeres szekrénykében szárított zöldnövényekből jó pár adag. A petrezselymes zacskó helyett a kaprot ragadtam meg és öntöttem nyakon a levest:-). Majd csak lesz valami alapo, nem szóltam a családnak a cseréről...Azóta így főzőm, mert a végeredmény pikáns, finom, laktató ebéd lett.

hozzávalók / 6 adag

A leveshez

A rántáshoz

A csipetkéhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zöldségeket megpucoljuk, a hagymát, petrezselymet, kaprot apróra, a karalábét és a krumplit kis kockára, a répákat karikára vágjuk.
  2. A hagymát kevés zsíradékon megdinszteljük, majd beletesszük a zöldséget és átpirítjuk, megszórjuk a petrezselyemmel, a kapor felével, ételízesítővel, és felöntjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje. Ízlés szerint sózzuk-borsozzuk.
  3. A tojásból, sóból és annyi lisztből, amennyit felvesz, kemény tésztát gyúrunk és a majdnem kész levesbe csipkedjük.
  4. Ha megfőtt a levesben minden, paprikás rántást készítünk, besűrítjük vele a levest, a maradék kaporral még megszórjuk, beletesszük a tejfölt és még egyet rottyantunk rajta.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 14 953
elküldve: 2
receptkönyvben: 112
elkészítve: 9/11
Facebookon megjelent: -

szakács

Kriszti

Mióta szakács: 2009.07.14.
24 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: leves
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

karalábéleves kaporral

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

susu56
susu56 Sat, 2016-01-23 13:42

Ezt már többször elkészitettem nagyon finom és különleges, nem a megszokott karalábé leves.

222
karalábé 2 közepes db
sárgarépa 2 db
fehérrépa 1 db
burgonya 2 db
vöröshagyma 1 közepes fej
kapor 0.25 csokor
petrezselyem 3 szál
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
ételízesítő 0 ízlés szerint
mangalica zsír 1.5 ek
tejföl 1 dl
víz 2.5 l
finomliszt 1 evőkanál
mangalica zsír 1 ek
tojás 1 db
finomliszt 4 púpozott ek
0 ízlés szerint