Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejszínes karalábé krémleves

Tejszínes karalábé krémleves
Tejszínes karalábé krémleves
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A töltött karalábé készítésekor megmaradt a karalábé belseje. Nagyon ízlett nekem Kiki brokkoli krémlevese, gondoltam, egy kicsit lopok az ötletéből, és magamévá teszem egy karalábé-krémleves erejéig (remélem, nem haragszik majd). Mondanom sem kell, nagyon finom lett :).

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Egy kis levesgyönggyel vagy pirított kenyérkockával kínáljuk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A karalábét megpucoljuk, és felkockázzuk (én most a töltött karalábénál megmaradt "karalábébelet" használtam fel). A vajat egy lábosban felolvasztjuk, a karalábét hozzáadjuk, és egy kicsit megpirítjuk.
  2. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje a karalábét, hozzáadjuk a leveskockákat, ízlés szerint borsozzuk, és addig főzzük, amíg meg nem puhul.
  3. Ha megpuhult, félrehúzzuk a tűzről, és botmixerrel össszeturmixoljuk.
  4. Ha nincs már benne egész darab, visszatesszük felforraljuk. Egy kevés tejszínben csomómentesre keverjük a keményítőt, és ezután hozzáöntjük a maradék tejszínt is. A forró levesből hozzámerünk egy kicsit, és beleöntjük a forrásban lévő levesbe, egyet rottyantunk rajta (persze szigorú keverés mellett), és már kész is!

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 18 252
elküldve: 3
receptkönyvben: 169
elkészítve: 12/15
Facebookon megjelent: -

szakács

Krityó

Mióta szakács: 2010.02.24.
29 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
kalória: alacsony
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szezon: tavasz
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
adag: 4 főre
fogás: leves

egyéb elnevezések

tejszínes krémleves karalábéból, tejszínes karalábé krémleves

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

167
karalábé 2 közepes db
leveskocka 2 db
vaj 3 dkg
főzőtejszín 2 dl
étkezési keményítő 0.5 evőkanál
bors 0 ízlés szerint
víz 1.5 l