r
Nosalty Logó

Tejfölös karalábéleves vajgaluskával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Czene Rita
Tejfölös karalábéleves vajgaluskával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 401 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 2001 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 108 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    10.7 g

Zsír

  • Összesen
    26.3 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    172 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    514.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    127 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    207 mg
  • Nátrium
    100 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.3 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    231.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    306 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    134 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    297 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    78 micro
  • Kolin:
    122 mg
  • Retinol - A vitamin:
    223 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    989 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1153 micro
Összesen 401 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    53.5 g

Zsír

  • Összesen
    131.6 g
  • Telített zsírsav
    73 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    858 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2571.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    99 mg
  • Kálcium
    637 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    277 mg
  • Foszfor
    1035 mg
  • Nátrium
    502 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    166.5 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

VÍZ

  • Összesen
    1155.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1530 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    672 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    1487 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    392 micro
  • Kolin:
    612 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1115 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4946 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5764 micro
Összesen 2001 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    2.9 g

Zsír

  • Összesen
    7.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    138.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    56 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    82 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    80 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    60 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    267 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    311 micro
Összesen 108 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A karalábékat kis hasábokra szeleteljük, melyet ráteszünk a megolvasztott vajra, sózzuk, borsozzuk. Miközben a karalábé párolódik, -amit néha kevergessünk meg-, a petrezselyemzöldet aprítsuk fel apróra. Lehet soknak tűnik a 3 csokor, de annyira jól passzol a karalábéhoz, hogy nem fogja elnyomni. (Ha valaki szeretne tenni a vajgaluskába is, tegyen félre belőle.) Szórjuk rá a karalábéra, és egy párszor keverjük át .
  2. Amikor már majdnem puha a karalábé, akkor szórjuk meg 2 csapott evőkanál liszttel, és ezzel is forgassuk át egy párszor, majd engedjük fel hideg vízzel. Közben készítsük el a vajgaluskát. Nagyon puha vajhoz tegyük hozzá a tojásokat és a sót, és ezzel jól keverjük el, majd jöhet hozzá a liszt és az aprított petrezselyemzöld. Sűrű galuska tészta állagúnak kell lennie.
  3. Ha már felforrt a levesünk, tegyünk bele egy kávéskanál cukrot, és ha még kell bele só, akkor azt is. Vizes kiskanállal szaggassuk a levesbe a vajgaluskát, majd még ezzel is főzzük cca. 5 percig. Ha már puha a karalábé és megfőtt a galuska is, akkor tegyük bele a tejfölt. Ennek adagolása is tetszőleges.
  • Receptkönyvben: 41
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 18
  • Össznézettség: 6638
  • Feltöltés dátuma: 2020. február 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tejfölös karalábéleves vajgaluskával
Czene Rita 5 recept

Ez a leves egyszerűségében nagyszerű. Gyorsan elkészíthető, mégis olyan különleges és finom. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek