Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejfölös karalábéleves

Tejfölös karalábéleves
Tejfölös karalábéleves
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Régebben találtam ezt a levest a neten, Mauer Béláné kedvenc receptjeként. Hamis tyúkhúslevesnek is említette. Ezt egy roboráló, gyógyulást segítő receptnek jellemezte. Valóban az. Ezt az adagot én változtatni szoktam, attól függően, hányan eszünk belőle. A leírt mennyiség kb. 1 literre jön ki. Joghurttal v. zsírszegény tejföllel még energiaszegényebb!

hozzávalók / 4 adag

A leveshez

A sűrítéshez

A levesbetéthez

ajánlat

Bármikor, amikor egy ligh-os levesre van szükséged. Ja, meg gyorsan!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Megforrósítjuk a vajat, a karalábét és a sárgarépát megfuttatjuk rajta. Felöntjük kb. 8 dl vízzel és ha nem idegenkedünk a leveskockától, belemorzsoljuk a vízbe, majd fedő alatt megfőzzük.
  2. Addig egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat és megpirítjuk a lisztet, majd beleszórjuk a petrezselymet. Hideg vízzel felöntjük és csomómentesre keverjük. A levest berántjuk, majd belekeverjük a tojássárgával elkevert tejfölt.
  3. Időközben elkészítjük a galuskát és nagyon aprókat beleszaggatunk a lassan fővő levesbe.
  4. Kicsit még rotyogtatjuk és kész.

  • költség: 450 Ft
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 45
össznézettség: 55 154
elküldve: 6
receptkönyvben: 155
elkészítve: 9/12
Facebookon megjelent: -

szakács

Boszi

Mióta szakács: 2012.02.16.
159 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

Hamis tyúkleves, karalábéleves, karalábéleves galuskával

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Meschie
Meschie Fri, 2013-05-03 12:56

Mmmm!
Megcsináltam egy fél adagot petrezselyem nélkül és egy egész kockával.
Nagyon nagyon finom lett!

Köszönöm szépen a receptet :)

Boszi13
Boszi / Boszi13 Mon, 2012-12-24 00:11

Kedves Éva-Anyóca! Nagyon örülök, hogy már a képről felismerhető vagyok. :) Mint már írtam, Tőled ez nagyon hízelgő, hiszen Te nagyon érted a sütés-főzés fortélyait!
Nagyon szépen köszönöm a jókívánságokat és én is hason ló szépet és jót kívánok az egész családnak!
Marcsi-Boszi

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sun, 2012-12-23 00:48

Már a képről éreztem, hogy a te finomságodat látom.:-O
Mentve, mert szeretjük az ilyen leveseket.:-O

Áldott, békés, boldog karácsonyt kívánok, kedves családoddal együtt! :-O
Hozzon az Új esztendő: békét, egészséget, boldogságot, szeretetet, megértést, és mindazt, amit még szeretnél! :-O
Éva-Anyóca

252
vaj 3 dkg
karalábé 2 db
sárgarépa 2 db
víz 8 dl
leveskocka 1 db
napraforgó olaj 1 ek
finomliszt 1 evőkanál
petrezselyem 1 csokor
víz 1 dl
tojássárgája 1 db
tejföl 1 dl
tojás 1 db
finomliszt 2.5 evőkanál