r
Nosalty Logó

Káposztás sertéssült cserépedényben

Ágicámdrágám
Káposztás sertéssült cserépedényben
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

933
Kalória
80.5g
Fehérje
15.4g
Szénhidrát
59.7g
Zsír
532.3g
Víz
258.8g
Koleszterin
8g
Élelmi rost
6.2g
Cukor
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 933 kcal
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 3728 kcal
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 134 kcal
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    80.5 g

Zsír

  • Összesen
    59.7 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    259 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3171.2 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    76 mg
  • Kálcium
    135 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    113 mg
  • Foszfor
    898 mg
  • Nátrium
    1935 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    15.4 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    532.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    68 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    68 micro
  • Kolin:
    290 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    740 micro
Összesen 933 kcal
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    322 g

Zsír

  • Összesen
    238.7 g
  • Telített zsírsav
    80 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    103 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    44 g
  • Koleszterin
    1035 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12685 g
  • Cink
    29 mg
  • Szelén
    305 mg
  • Kálcium
    541 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    452 mg
  • Foszfor
    3590 mg
  • Nátrium
    7738 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    61.7 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

Víz

  • Összesen
    2129.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    88 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    162 mg
  • D vitamin:
    270 micro
  • K vitamin:
    131 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    91 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    272 micro
  • Kolin:
    1160 mg
  • Retinol - A vitamin:
    78 micro
  • α-karotin
    50 micro
  • β-karotin
    82 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2958 micro
Összesen 3728 kcal
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.5 g

Zsír

  • Összesen
    8.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    453 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    128 mg
  • Nátrium
    276 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    2.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    76 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    106 micro
Összesen 134 kcal

Elkészítés

  1. Az összetört fokhagymát összekeverjük kevés olajjal sóval és a fűszerekkel.
  2. A húst az előkészített fűszerkeverékkel jól bedörzsöljük, és 1-2 órát a hűtőben állni hagyjuk.
  3. A savanyú káposztát, ha szükséges átmossuk, és egy kicsit összevágjuk.
  4. A cserépedény aljára egy sor apró kockára vágott szalonnát és a tetejére karikára szeletelt hagymát teszünk, amelyre a káposzta kerül, és ezt ismételjük rétegesen. Egy kicsit széjjelhúzzuk a káposztát, és a közepére tesszük a befűszerezett húst.
  5. Légkeveréses sütőben 140 fokon kb. 120 percig sütjük. Utána a hőfokot 160 fokra emeljük, és még tovább sütjük 60 percig. Közben a húst megforgatjuk, hogy egyenletesen süljön.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 180 p
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Székelykáposztát szerettem volna főzni, de a családom lefinnyogta, és mivel minden volt hozzá, ezt próbáltam elkészíteni hirtelen ötletből vezérelve. A fűszereket keverékként a Húsvéti sokadalomban vettem a Várban  Cseréptálban sült fűszerkeverék elnevezéssel. A kísérlet bevált, nagyon finomra sikerült. Burgonyapürét csináltam mellé, ami jól harmonizált az ízekkel. Száraz fehérbort ajánlok hozzá.

További receptek

Yakitori

Ha Japán ételeire gondolunk, legtöbben a sushit, a rament vagy a tempurát említjük. Pedig a mindennapok igazi hőse egy sokkal egyszerűbb fogás: a yakitori, vagyis a parázson sült ...

Hering András

Souvlaki

A souvlaki a görögök saslikja, azzal a lényegi különbséggel, hogy náluk csak hús kerül a nyársakra, azt viszont előtte illatos pácban érlelik. Hagyományosan sertésből készült ez a ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...