Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Káposztás sertéssült cserépedényben

Káposztás sertéssült cserépedényben
Káposztás sertéssült cserépedényben
210 perc / előkészület: 30 perc sütés: 180 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Székelykáposztát szerettem volna főzni, de a családom lefinnyogta, és mivel minden volt hozzá, ezt próbáltam elkészíteni hirtelen ötletből vezérelve. A fűszereket keverékként a Húsvéti sokadalomban vettem a Várban  Cseréptálban sült fűszerkeverék elnevezéssel. A kísérlet bevált, nagyon finomra sikerült. Burgonyapürét csináltam mellé, ami jól harmonizált az ízekkel. Száraz fehérbort ajánlok hozzá.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az összetört fokhagymát összekeverjük kevés olajjal sóval és a fűszerekkel.
  2. A húst az előkészített fűszerkeverékkel jól bedörzsöljük, és 1-2 órát a hűtőben állni hagyjuk.
  3. A savanyú káposztát, ha szükséges átmossuk, és egy kicsit összevágjuk.
  4. A cserépedény aljára egy sor apró kockára vágott szalonnát és a tetejére karikára szeletelt hagymát teszünk, amelyre a káposzta kerül, és ezt ismételjük rétegesen. Egy kicsit széjjelhúzzuk a káposztát, és a közepére tesszük a befűszerezett húst.
  5. Légkeveréses sütőben 140 fokon kb. 120 percig sütjük. Utána a hőfokot 160 fokra emeljük, és még tovább sütjük 60 percig. Közben a húst megforgatjuk, hogy egyenletesen süljön.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • költség: 2000 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 725
elküldve: 9
receptkönyvben: 184
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Ágicámdrágám

Mióta szakács: 2011.11.27.
31 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: szüret, húsvét, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
konyhatechnológia: római tál receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel

egyéb elnevezések

káposztás sertéscomb, cserépedényben sült disznó, savanyú káposztás hús

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

933
sertéscomb 1.5 kg
savanyú káposzta 1 kg
füstölt szalonna 10 dkg
vöröshagyma 2 közepes fej
fokhagyma 4 gerezd
bazsalikom 0 ízlés szerint
köménymag 0 ízlés szerint
majoranna 0 ízlés szerint
zsálya 0 ízlés szerint
petrezselyem 0 ízlés szerint
tárkony 0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
babérlevél 0 ízlés szerint
ételízesítő 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
napraforgó olaj 1 ek