Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sörös fűszeres malacsült

Sörös fűszeres malacsült
Sörös fűszeres malacsült
320 perc / előkészület: 20 perc főzés: 240 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szilveszterkor szoktam csinálni ezt a 2,5 kg-os malackát, de úgy megkívántuk, hogy szerdán gyorsan bepácoltam, és szombaton meg is sütöttem. Isteni finom és szétomlik, szinte nem is lehet vágni.

hozzávalók / 8 adag

A húshoz

A páchoz

ajánlat

Éljen az októberfest és újévkor hatalmas siker egy kis lencsével és még szerencsét is hoz. :) 

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A malackát szépe megmossuk, és jó sok sóval bedörzsöljük mindkét oldalát. A bőrét ne, mert nem lesz ropogós.
  2. Az olajba belekeverjük a fűszereket, belenyomjuk a fokhagymát és a nagyobbra vágott hagymát, majd jól elkeverjük.
  3. A malacot egy nagyobb tálba tesszük, és bedörzsöljük az olajos páccal.
  4. 2-3 napra letakarva, a hűtőbe tesszük érni.
  5. A malackát beletesszük egy tepsibe, mellérakjuk a zsírt és a vizet, majd meglocsoljuk a sör felével.
  6. Alufóliával letakarjuk, és minimum lángon 4 órát pároljuk.
  7. Ha letelt a 4 óra, feltekerjük a gázt maxra,és mindekét oldalát gyönyörű pirosra sütjük, miközben locsolgatjuk a maradék sörrel, alufólia nem kell már ilyenkor. Belül, mint a vaj, kívül ropogós lesz.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x20 cm
  • elkészítettem: 13 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 15 634
elküldve: 5
receptkönyvben: 238
elkészítve: 15/23
Facebookon megjelent: -

szakács

kripili

Mióta szakács: 2012.10.02.
13 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
adag: 8 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

sörös malac, sörben pácolt sertéscombok

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

anett.d
anett.d Mon, 2013-12-30 17:40

Karácsonykor elkészítettem ezt a receptet és valóban nagyon finom. Annyit módosítok legközelebb rajta, hogy több fűszert használok majd rá mert bőven elbírja. De nagyon finom volt, bátra ajánlom másoknak is! Köszönöm

441
sertéscomb 1 kg
0 ízlés szerint
sertészsír 5 ek
víz 0.5 dl
sör 5 dl
vöröshagyma 1 db
fokhagyma 6 gerezd
kakukkfű 1 tk
rozmaring 1 tk
őrölt fűszerkömény 0.5 teáskanál
bors 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 1 dl