r
Nosalty Logó

Sörös fűszeres malacsült

kripili
Sörös fűszeres malacsült
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A húshoz

A páchoz

441
Kalória
25.9g
Fehérje
3.9g
Szénhidrátok
33.3g
Zsír
160g
Víz
87.7g
Koleszterin
251.7mg
Rost
454.3mg
Cukor
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A húshoz

A páchoz

Összesen 441 kcal
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A húshoz

A páchoz

Összesen 3522 kcal
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A húshoz

A páchoz

Összesen 193 kcal
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.9 g

Zsír

  • Összesen
    33.3 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    88 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    463.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    285 mg
  • Nátrium
    95 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.9 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    160 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    99 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 441 kcal
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    207 g

Zsír

  • Összesen
    266.5 g
  • Telített zsírsav
    76 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    118 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    61 g
  • Koleszterin
    701 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3709.5 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    203 mg
  • Kálcium
    197 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    245 mg
  • Foszfor
    2280 mg
  • Nátrium
    758 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.2 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    1279.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    54 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    37 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    257 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    59 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    793 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 3522 kcal
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.4 g

Zsír

  • Összesen
    14.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    203.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    125 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.7 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    70.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 193 kcal

Elkészítés

A húshoz

  1. A malackát szépe megmossuk, és jó sok sóval bedörzsöljük mindkét oldalát. A bőrét ne, mert nem lesz ropogós.
  2. Az olajba belekeverjük a fűszereket, belenyomjuk a fokhagymát és a nagyobbra vágott hagymát, majdjól elkeverjük.
  3. A malacot egy nagyobb tálba tesszük, és bedörzsöljük az olajos páccal.
  4. 2-3 napra letakarva, a hűtőbe tesszük érni.
  5. A malackát beletesszük egy tepsibe, mellérakjuk a zsírt és a vizet, majd meglocsoljuk a sör felével.
  6. Alufóliával letakarjuk, és minimum lángon 4 órát pároljuk.
  7. Ha letelt a 4 óra, feltekerjük a gázt maxra,és mindekét oldalát gyönyörű pirosra sütjük, miközben locsolgatjuk a maradék sörrel, alufólia nem kell már ilyenkor. Belül, mint a vaj, kívül ropogós lesz.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 240 perc
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20

Szilveszterkor szoktam csinálni ezt a 2,5 kg-os malackát, de úgy megkívántuk, hogy szerdán gyorsan bepácoltam, és szombaton meg is sütöttem. Isteni finom és szétomlik, szinte nem is lehet vágni.

További receptek

Steak-taco

Ez a szuper, színes steak-taco gyorsan és egyszerűen elkészíthető, nagyon látványos és finom: igazi, szájban olvadó ízrobbanás. A steaket pácoljuk, szaftosra sütjük, majd melegített ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...