Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pulled pork Petter konyhájából

Pulled pork Petter konyhájából
Pulled pork Petter konyhájából
450 perc / előkészület: 30 perc sütés: 420 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Már rég beterveztem, most születésnapi partimra meg is csináltam!

A fűszerezést több helyről szedtem össze, de igazából ízlés szerint variálható, vagy ami épp van otthon!

12 adagot adtam meg, mert az volt a maximum, de mi a 2,5 kg-os húsnak a felét ettük meg nyolcan! Na jó, a banda nagy része nem kimondottan nagyétkű! :D

hozzávalók / 12 adag

ajánlat

Bármihez, bármikor!

Sör helyett lehet alá önteni alaplevet vagy bort is, kihez mi áll közelebb!

Szendvicsbe, hidegen, melegen, salátákkal, tortillába tekerve........

Kimondottan jó, egy amolyan szedd magad bulira, mindenki össze állíthatja magának az étkét! :D

Nálam volt hozzá majonézes tojássaláta, majonézes lila káposzta, tejfölös párolt sárgarépa, tortilla......

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Keverjük össze a fűszereket, aztán jól dörzsöljük be vele a húst, jusson mindenhova. Én egy napra hűtőbe tettem, folpackba csavarva.
  2. Keressünk egy jó nagy tepsit vagy jénait, amiben kényelmesen elfér a hús, a hozzávalókkal együtt. Vágjuk össze a répát, hagymát, szárzellert (halványító), tegyük a tál aljába. Fektessük rá a húst, öntsük alá a sört.
  3. Ha van fedele a tálnak, lehetőleg minél jobban zárjon, esetleg plusz alufólia mehet köré, ha nincs fedele (nekem nem volt), Jól tekerjük be alufóliával. Én 3 rétegben betekertem, kereszt irányban. Lényeg, hogy teljesen le legyen zárva.
  4. Dobjuk be 140 fokra előmelegített sütőbe, és 7-8 órára felejtsük el. Addig lehet babrálni a hozzávalókkal.
  5. Mikor kivettük a sütőből, kicsomagolás után hagyhatjuk még állni egy 20-30 percet, aztán uccu neki, lehet is miszlikre tépni! :D Én külön tálba téptem szét, és mindenki magának locsolgatta a levével.
  • sütési hőfok: 140°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • költség: 4000 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 1 064
elküldve: 0
receptkönyvben: 15
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Petter

Mióta szakács: 2012.08.16.
13 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
mikor: mindig, ebéd, uzsonna, vacsora
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
receptverseny: Heinzegj kedvenc grill ételeddel!
kategória: húsételek
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
adag: 12 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

Pulled Pork Disznyó

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

522
sertéslapocka 2.5 kg
sárgarépa 3 közepes db
vöröshagyma 1 közepes db
halványító zeller 3 közepes szár
barna sör 3.5 dl
cayenne bors 1 ek
2 ek
római kömény 1 ek
cukor 2 ek
kakukkfű 1 ek
fokhagymapor 1 ek
chili 3 tk