Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Káposztás harcsafilé

Káposztás harcsafilé
Káposztás harcsafilé
55 perc / előkészület: 20 perc főzés: 20 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Igazi karácsonyi fogás, amit idén érdemes kipróbálnod.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A szalonnát apró darabokra vágjuk, és egy lábasban kisütjük a zsírját, majd a pörcöket kihalásszuk.
  2. A kisült zsíron üvegesre pároljuk az apróra vágott hagymát, majd hozzáadjuk az aprított fokhagymát. A tűzről levéve megszórjuk 1-2 ek. fűszerpaprikával, elkeverjük, és kevés vízzel felöntjük, és visszatesszük a tűzre.
  3. A káposztát lecsepegtetjük, megmossuk, majd a paprikás alaphoz adjuk. Sózzuk-borsozzuk, hozzáadjuk a babérlevelet, 1 tk fűszerköményt és a kapor felét, jól elkeverjük, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, és lefedve puhára főzzük.
  4. Közben egy serpenyőben vajat olvasztunk, a harcsaszeletek mindkét oldalát sózzuk-borsozzuk, majd megpirítjuk a vajon.
  5. A káposztás keverék felét egy tepsibe tesszük, erre jönnek a harcsaszeletek, majd a káposztás keverék másik fele. 200 fokon kb. 15 perc alatt készre sütjük. Tejföllel és kaporszálakkal tálaljuk.
  • sütési hőfok: 200°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 118
elküldve: 1
receptkönyvben: 47
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

SPAR

Mióta szakács: 2018.03.07.
199 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: halételek
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

harcsa savanyú káposztával

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

718
savanyú káposzta 50 dkg
törpeharcsa 50 dkg
kolozsvári szalonna 10 dkg
fokhagyma 3 gerezd
vöröshagyma 1 db
kapor 1 csokor
tejföl 540 g
vaj 50 g
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
babérlevél 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
őrölt fűszerkömény 0 ízlés szerint
víz 5 dl