r
Nosalty Logó

Káposztás harcsafilé

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
SPAR
Káposztás harcsafilé
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 4% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 724 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 2895 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 117 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.1 g

Zsír

  • Összesen
    61.8 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    198 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1879.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    294 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    83 mg
  • Foszfor
    446 mg
  • Nátrium
    1032 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.3 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    503.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    429 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    60 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    123 micro
  • Kolin:
    124 mg
  • Retinol - A vitamin:
    248 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    64 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    375 micro
Összesen 724 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    108.3 g

Zsír

  • Összesen
    247.2 g
  • Telített zsírsav
    112 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    84 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    791 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7518.8 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    68 mg
  • Kálcium
    1174 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    332 mg
  • Foszfor
    1783 mg
  • Nátrium
    4127 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    69.4 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    2014.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1714 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    16 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    240 mg
  • D vitamin:
    45 micro
  • K vitamin:
    88 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    491 micro
  • Kolin:
    497 mg
  • Retinol - A vitamin:
    992 micro
  • α-karotin
    25 micro
  • β-karotin
    255 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1501 micro
Összesen 2895 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    10 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    304.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    167 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    81.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    69 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 117 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A szalonnát apró darabokra vágjuk, és egy lábasban kisütjük a zsírját, majd a pörcöket kihalásszuk.
  2. A kisült zsíron üvegesre pároljuk az apróra vágott hagymát, majd hozzáadjuk az aprított fokhagymát. A tűzről levéve megszórjuk 1-2 ek. fűszerpaprikával, elkeverjük, és kevés vízzel felöntjük, és visszatesszük a tűzre.
  3. A káposztát lecsepegtetjük, megmossuk, majd a paprikás alaphoz adjuk. Sózzuk-borsozzuk, hozzáadjuk a babérlevelet, 1 tk fűszerköményt és a kapor felét, jól elkeverjük, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, és lefedve puhára főzzük.
  4. Közben egy serpenyőben vajat olvasztunk, a harcsaszeletek mindkét oldalát sózzuk-borsozzuk, majd megpirítjuk a vajon.
  5. A káposztás keverék felét egy tepsibe tesszük, erre jönnek a harcsaszeletek, majd a káposztás keverék másik fele. 200 fokon kb. 15 perc alatt készre sütjük. Tejföllel és kaporszálakkal tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 67
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 2706
  • Feltöltés dátuma: 2018. december 17.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Igazi karácsonyi fogás, amit idén érdemes kipróbálnod.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Két pályaelhagyó nyitotta meg az egyik legmenőbb kávézót Budapesten –...

Kicsit túlhaladva a Klauzál téren, egy letisztult, világos belső terű, otthonos kávézó várja vendégeit, immár negyedik éve. A Görföl Emese és Mario Jimenez által nyitott Dorado nem az első volt a fővárosi specialty kávézók sorában, valószínűleg nem is az utolsó, de mindenképp azok közé tartozik, amelyek túlélték a koronavírusos időszak okozta nehézségeket, és akik ki tudtak alakítani egy olyan vendégkört maguk körül, amelyre nehéz időkben is számíthatnak. Kávétúra Spanyolországból indulva, Új-Zélandon át Budapestig.

Nosalty

További cikkek