Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szürkeharcsa steak grillezett zöldségekkel

Szürkeharcsa steak grillezett zöldségekkel
Szürkeharcsa steak grillezett zöldségekkel
30 perc / előkészület: 20 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Halnapokat tartottunk otthon, valami olyasmit szerettem volna magyar halból készíteni, ami kicsit eltér a megszokottól. Az eredményt, és a visszajelzéseket figyelembevéve úgy gondolom, sikerült....

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Gyors, könnyed vacsora, különösen akkor, ha már telítődtünk a nehéz ételektől.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A halszeleteket tisztítsuk meg (mossuk le az esetleges szennyeződéseket), majd sózzuk és borsozzuk. Hagyjuk állni kb. fél órát.
  2. A zöldségeket mossuk meg, majd vágjuk fel a következőképpen: a paprikákat négy felé hosszanti irányban (a magházat távolítsuk el), a cukkinit kb. 2 mm vastagságú szeletekre (szintén hosszanti irányban), a padlizsánt pedig kb. fél centi vastag szeletekre (karikákra).
  3. A fokhagymát tisztítást követően zúzzuk össze, a petrezselymet pedig vágjuk finomra.
  4. Grillezésre alkalmas serpenyőben (én bordázott öntöttvas serpenyőt használok erre a célra) süssük meg a zöldségeket. Ezekhez az edényekhez csak minimális zsíradékot használjunk sütésnél. Ha kész, tegyük egy tálra, majd egy csészében keverjük össze a zúzott fokhagyma felét, valamint a petrezselyem felét 1 dl szűz olívaolajjal, ízesítsük sóval és törött borssal. Ezt öntsük a zöldségekre, és jól keverjük össze. Hagyjuk állni, amíg elkészül a hal.
  5. Forró serpenyőben kevés olajon süssük meg a harcsaszeleteket, oldalanként 2-3 perc elegendő, majd tegyük sütőbe további 6 percre.
  6. Amíg a hal sül, egy kisebb serpenyőben olvasszuk fel a vajat (mindig adjunk hozzá egy kevés olajat is, hogy ne égjen meg), majd tegyük bele a fokhagyma és a petrezselyem másik felét. Pár perc erejéig forraljuk, majd vegyük le a tűzhelyről.
  7. Tálaláskor a halszeletet öntsük meg a vajszósszal, a grillezett zöldségeket pedig kínáljuk mellé. 


 

  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 11 709
elküldve: 6
receptkönyvben: 57
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Kornél

Mióta szakács: 2010.01.11.
166 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: halételek
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

harcsasteak grillezett zöldséggel, vajszószos harcsaszeletek zöldséggel

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

salumeria
Kornél / salumeria Sat, 2011-10-29 21:01

Kedves Sándor,

Először is köszi a gratulát.
Másrészről igazad van, valóban a törpeharcsának nincs túl sok köze a szürkéhez.
A törpeharcsa halászléhez az alapba tökéletes, illetve a nagyobb példányok rántva, vagy roston is elkészíthetők, de ez a recept nyilvánvalóan nem törpeharcsáról szól.

Sanyasef
Sanyasef Sat, 2011-10-29 17:45

Kedves Kornél!
El áll a szavam, két dologtól.
Az első: A recept remek, a számban érzem az étel ízét és ez valami csoda!
A második: azok akik úgymond szerkesztik a receptjeinket, orbitális hozzá nemértésről vagy hanyagságról tesznek tanúbizonyságot!!! A szürke harcsa NEM törpeharcsa!!! Több gondosságot kérek a NoSalty-tól!!!!
Üdv. Sándor

743
hal 70 dkg
kápia paprika 3 db
cukkini 2 közepes db
padlizsán 1 db
petrezselyem 1 csokor
fokhagyma 1 fej
teavaj 100 g
olívaolaj 1 dl
olívaolaj 1 dl
0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint