r
Nosalty Logó

Szürkeharcsa steak grillezett zöldségekkel

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Kornél
Szürkeharcsa steak grillezett zöldségekkel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 739 kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 2955 kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 133 kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    25.3 g

Zsír

  • Összesen
    65.4 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    106 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    583.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    290 mg
  • Nátrium
    79 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.2 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    349.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    345 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    133 mg
  • D vitamin:
    130 micro
  • K vitamin:
    225 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    121 micro
  • Kolin:
    74 mg
  • Retinol - A vitamin:
    168 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    1935 micro
  • β-crypt
    362 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2718 micro
Összesen 739 kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    101.2 g

Zsír

  • Összesen
    261.7 g
  • Telített zsírsav
    77 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    150 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    425 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2334 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    186 mg
  • Kálcium
    343 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    308 mg
  • Foszfor
    1159 mg
  • Nátrium
    317 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    72.7 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    1398.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1379 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    35 mg
  • C vitamin:
    530 mg
  • D vitamin:
    521 micro
  • K vitamin:
    898 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    484 micro
  • Kolin:
    295 mg
  • Retinol - A vitamin:
    671 micro
  • α-karotin
    59 micro
  • β-karotin
    7738 micro
  • β-crypt
    1446 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10873 micro
Összesen 2955 kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    11.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    104.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    52 mg
  • Nátrium
    14 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    346 micro
  • β-crypt
    65 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    487 micro
Összesen 133 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A halszeleteket tisztítsuk meg (mossuk le az esetleges szennyeződéseket), majd sózzuk és borsozzuk. Hagyjuk állni kb. fél órát.
  2. A zöldségeket mossuk meg, majd vágjuk fel a következőképpen: a paprikákat négy felé hosszanti irányban (a magházat távolítsuk el), a cukkinit kb. 2 mm vastagságú szeletekre (szintén hosszanti irányban), a padlizsánt pedig kb. fél centi vastag szeletekre (karikákra).
  3. A fokhagymát tisztítást követően zúzzuk össze, a petrezselymet pedig vágjuk finomra.
  4. Grillezésre alkalmas serpenyőben (én bordázott öntöttvas serpenyőt használok erre a célra) süssük meg a zöldségeket. Ezekhez az edényekhez csak minimális zsíradékot használjunk sütésnél. Ha kész, tegyük egy tálra, majd egy csészében keverjük össze a zúzott fokhagyma felét, valamint a petrezselyem felét 1 dl szűz olívaolajjal, ízesítsük sóval és törött borssal. Ezt öntsük a zöldségekre, és jól keverjük össze. Hagyjuk állni, amíg elkészül a hal.
  5. Forró serpenyőben kevés olajon süssük meg a harcsaszeleteket, oldalanként 2-3 perc elegendő, majd tegyük sütőbe további 6 percre.
  6. Amíg a hal sül, egy kisebb serpenyőben olvasszuk fel a vajat (mindig adjunk hozzá egy kevés olajat is, hogy ne égjen meg), majd tegyük bele a fokhagyma és a petrezselyem másik felét. Pár perc erejéig forraljuk, majd vegyük le a tűzhelyről.
  7. Tálaláskor a halszeletet öntsük meg a vajszósszal, a grillezett zöldségeket pedig kínáljuk mellé.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 45
  • Tegnapi nézettség: 7
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 16294
  • Feltöltés dátuma: 2011. október 28.

Ajánló

Gyors, könnyed vacsora, különösen akkor, ha már telítődtünk a nehéz ételektől.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szürkeharcsa steak grillezett zöldségekkel
Kornél 167 recept

Halnapokat tartottunk otthon, valami olyasmit szerettem volna magyar halból készíteni, ami kicsit eltér a megszokottól. Az eredményt, és a visszajelzéseket figyelembevéve úgy gondolom, sikerült....

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek