Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Harcsapaprikás túrós csuszával Málna konyhájából

Harcsapaprikás túrós csuszával Málna konyhájából
Harcsapaprikás túrós csuszával Málna konyhájából
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A fagyasztóban már egy ideje várakozott egy harcsa, eszembe jutott, és úgy döntöttem, halazzunk vacsorára :) Remélem nektek is tetszeni fog, és kipróbáljátok. Jó étvágyat kívánok hozzá :)

hozzávalók / 4 adag

Harcsapaprikás

Túrós csusza

Szólj hozzá!

elkészítés

Harcsapaprikás

  1. A hagymát apróra vágjuk, és olajon megdinszteljük.
  2. Hozzáadunk 1 zúzott fokhagymát, majd félretoljuk a tűzről, rászórjuk a pirospaprikát, sózzuk, borsozzuk, megkavarjuk, hozzáadjuk az apróra vágott paradicsomot, tv paprikát és az erős paprikát.
  3. Néhányszor átforgatjuk, visszarakjuk a tűzre, és felöntjük annyi vízzel, hogy épp ellepje. Felforraljuk, majd lassú lángon krémesre főzzük. Ha szükséges, pótolni kell a vizet!
  4. A harcsa szeleteket megsózzuk, és beleforgatjuk lisztbe. A füstölt szalonnát kisebb kockákra vágjuk, és kisütjük. A visszamaradt zsírban épphogy megfuttatjuk a harcsa szeleteket, csak hogy kérget kapjon.
  5. Ha a pörkölt alap kész, óvatosan belehelyezzük a harcsa szeleteket, én még egy kevés vizet öntöttem hozzá, mert szeretjük, ha sok a szaftja. Kb. 15 perc alatt megfő a harcsa.
  6. Kivesszük a szeleteket, a visszamaradt szószt tejföllel és liszttel behabarjuk, majd ebbe visszahelyezzük a harcsát, egyet rottyan, és kész is.

Túróscsusza

  1. A tésztát kifőzzük al dente, összekeverjük némi tejföllel, belemorzsoljuk a túrót, összeforgatjuk.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 4 515
elküldve: 3
receptkönyvben: 39
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Málna0502

Mióta szakács: 2014.10.17.
22 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: halételek
alkalom: karácsonyi receptek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

harcsapörkölt túrós csuszával, harcsapaprikás tejfölös-túrós tésztával, harcsapörkölt túrós tésztával

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

967
vöröshagyma 1 közepes db
napraforgó olaj 3 ek
fokhagyma 1 gerezd
füstölt pirospaprika 1 teáskanál
1 kávéskanál
bors 1 késhegynyi
paradicsom 1 közepes db
tv paprika 1 közepes db
hegyes erős paprika 0.5 közepes db
víz 5 dl
afrikai harcsa 50 dkg
finomliszt 5 dkg
tejföl 3 ek
füstölt szalonna 20 dkg
csuszatészta 250 g
tehéntúró 250 g
tejföl 2 ek