Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szürke harcsa roston

Szürke harcsa roston
Szürke harcsa roston
15 perc / előkészület: 5 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (13)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A közhiedelemmel ellentétben nem a csirkamellfilé és nem a pulykamellfilé az ember egyik legősibb tápláléka, hanem a halak. Legyen az tengeri vagy édesvizi. A hal egészséges, tápláló és nagyon finom. Elkészítésének és feldolgozásának, tartósításának módja sok ezer. A Teremtő azért rakta bele a szálkákat, hogy a finomságért meg kelljen küzdenünk!!! Nosza!!!

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Sült burgonyával, párolt rizzsel vagy párolt zöldségekkel kínáljuk. Jó étvágyat kívánok!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A harcsaszeleteket sózzuk, borsozzuk, ½ órát állni hagyjuk a fűszerekben. 
  2. Zsemlemorzsába forgatjuk.
  3. Rostsütö serpenyőbe kevés olajat öntve készre sűtjük.
  • elkészítettem: 11 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 764
elküldve: 3
receptkönyvben: 40
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Marcsisef

Mióta szakács: 2011.07.23.
217 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: halételek
nehézség: könnyű
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

roston sült szürkeharcsa, harcsa roston, roston sült harcsa

Hozzászólások (13)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

boróka69
boróka69 Sat, 2014-09-13 20:47

Kedves Marcsisef!
A receptjellemzőknél megjegyezted,hogy gluténmentes,ez helyesbítésre szorul,ha zsemlemorzsába forgattad akkor az már glutént tartalmaz így nem lehet gluténmentes!

Marcsisef
Marcsisef / Marcsisef Sun, 2014-09-14 08:58

Kedves boróka69!
Igazad van, de a recept jellemzőkbe a szerkesztők sorolják be az ételt, én helyesbíteni nem tudok. Az észrevételed nekik címezd, hiszen nagyon sok ilyen hiba van.
További szép napot kívánok. Üdv. Marcsi

albert81
albert81 Sat, 2014-03-29 13:39

Mennyi ideig kell sütni? Van egy olyan recept, hogy lazac egyszerűen, azt már sokszor megcsináltam, ott szépen le van írva, hogy 4+2 perc. Itt mennyi az optimális?

Marcsisef
Marcsisef / Marcsisef Sat, 2014-03-29 18:25

Kedves albert81!
Köszönöm kérdésed. A sütési időre 10 percet írtam ami értelem szerűen egyik oldalon 5 perc és a megfordítás után újabb 5 perc sütést jelent.
Üdv: Marcsi

albert81
albert81 Sat, 2014-03-29 19:38

Nagyon finom lett, köszönjük a receptet. Annyit módosítottunk rajta, hogy vajban sütöttük, illetve csak az egyik oldalát zsemlemorzsáztuk meg. Megtuningoltuk még annyival, hogy egy félbevágott citromot kicsit meglángoltunk még utána - ezt egy másik receptnél láttam - és azt facsartuk rá.

Ogre
Ogre Sat, 2012-07-07 11:24

Kedves Marcsisef!

Helyesbítek, bundázott.
Olaj+zsemlemorzsa.NEM ROSTON!
Ha már olaj,akkor mennyi? Mert ha pár csepp, még elmegy a roston.De a leírás alapján akár liternyi is lehet és akkor már nem állja meg a helyét.Csak azért kérdeztem, mert nekem a roston kizár mindenféle bundát.Ami nem jelenti azt,hogy máshol is így van.
Üdvözlettel:Ogre

Marcsisef
Marcsisef / Marcsisef Sat, 2012-07-07 19:07

Kedves NoSalty.
Az alapanyagok között törpeharcsa van kiemelve. Illik tudni, hogy sem a SZÜRKE HARCSA, sem az AFRIKAI HARCSA NEM törpeharcsa!!!!!
Üdv.: Marcsisef

Marcsisef
Marcsisef / Marcsisef Sat, 2012-07-07 09:59

Kedves Ogre.
Találtál panírozásra utaló jeleket az elkészítésben? Ha nem akkor ROSTON!!!
Üdv.. Marcsi

Ogre
Ogre Fri, 2012-07-06 21:57

Kedves Marcsisef!
Most akkor roston, vagy rántva?

296
hal 1 kg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
zsemlemorzsa 10 dkg
napraforgó olaj 3 ek