r
Nosalty Logó

Káposztás harcsa

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Gonoszka1
Káposztás harcsa
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 860 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 3435 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 115 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38 g

Zsír

  • Összesen
    55.3 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    163 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2264.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    257 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    130 mg
  • Foszfor
    611 mg
  • Nátrium
    1231 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.2 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    531.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    269 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    96 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    159 micro
  • Kolin:
    167 mg
  • Retinol - A vitamin:
    92 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    464 micro
Összesen 860 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    152 g

Zsír

  • Összesen
    221.3 g
  • Telített zsírsav
    72 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    88 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    37 g
  • Koleszterin
    652 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9056.3 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    94 mg
  • Kálcium
    1027 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    518 mg
  • Foszfor
    2446 mg
  • Nátrium
    4925 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    216.9 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

VÍZ

  • Összesen
    2126.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1076 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    22 micro
  • E vitamin:
    28 mg
  • C vitamin:
    384 mg
  • D vitamin:
    63 micro
  • K vitamin:
    114 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    31 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    635 micro
  • Kolin:
    667 mg
  • Retinol - A vitamin:
    366 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    131 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1855 micro
Összesen 3435 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    7.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    304.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    165 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 115 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A krumplit megpucoljuk, megmossuk, és karikára vágjuk. Sós vízben félpuhára főzzük. Ha már jó, akkor rögtön leöntjük a vizet róla, és hideg vizet engedünk rá, hogy lehűljön.
  2. A szalonnát kis kockákra vágjuk, a hagymát megtisztítjuk, és félkarikára vágjuk. A savanyú káposztát ha kell, átmossuk. A szalonnát lábosba tesszük, és kisütjük a zsírját, majd a megsült szalonna darabokat kiszedjük, és a zsír felét leöntjük. A fele adag zsíron (ami a lábasba maradt) megpároljuk a félkarika hagymaszeleteket, majd rátesszük a savanyú káposztát. Megszórjuk a csomborral, és ráöntünk egy bögre vizet. Megpároljuk fedő alatt.
  3. Amíg a káposzta párolódik, a halat megtisztítjuk, ha van benne szálka kiszedjük. Szeletekre vágjuk, besózzuk.
  4. Egy tálba tesszük a lisztet, és belekeverjük a pirospaprikát. Ebbe megforgatjuk a halszeleteket. Az olajat megforrósítjuk egy serpenyőben, és elősütjük benne a harcsaszeleteket.
  5. A kaprot megmossuk, és apróra vágjuk. Összekeverjük a tejföllel, megsózzuk.
  6. Most rakjuk össze egy tepsibe az ételünket. Először a félretett féladag szalonnazsírral kikenjük a tepsit. Erre csíkokban tesszük a hozzávalókat. Egy sor párolt káposzta, mellé az elősütött harcsa szeletek, egy sor krumpli, megint az elősütött harcsa szeletek, majd megint krumplisor, és a végén a párolt káposzta. (Persze ezt mindenki saját ízlése szerint teheti a tepsibe.) Ezután lekenjük a kapros tejföllel, és 180 fokra előmelegített sütőben kb 25 perc alatt megsütjük szép pirosra.
  7. Forrón tálaljuk a kiszedett, sült szalonna kockákkal megszórva ezt a nagyon finom, ízletes fogást.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 37x30
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 46
  • Tegnapi nézettség: 9
  • 7 napos nézettség: 20
  • Össznézettség: 7909
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Káposztás harcsa
Gonoszka1 428 recept

Már napok óta terveztem, hogy elkészítem ezt a fogást. Nem bántam meg, mert bár egy kicsit macerás, de nagyon finom étel. Mindenkinek csak ajánlani tudom! A sütési időnél a sütőben sütési időt, és a hal elősütési idejét is beírtam összeadva.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...