Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Káposztás harcsa

Káposztás harcsa
Káposztás harcsa
100 perc / előkészület: 30 perc főzés: 35 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Már napok óta terveztem, hogy elkészítem ezt a fogást. Nem bántam meg, mert bár egy kicsit macerás, de nagyon finom étel. Mindenkinek csak ajánlani tudom! A sütési időnél a sütőben sütési időt, és a hal elősütési idejét is beírtam összeadva.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A krumplit megpucoljuk, megmossuk, és karikára vágjuk. Sós vízben félpuhára főzzük. Ha már jó, akkor rögtön leöntjük a vizet róla, és hideg vizet engedünk rá, hogy lehűljön.
  2. A szalonnát kis kockákra vágjuk, a hagymát megtisztítjuk, és félkarikára vágjuk. A savanyú káposztát ha kell, átmossuk. A szalonnát lábosba tesszük, és kisütjük a zsírját, majd a megsült szalonna darabokat kiszedjük, és a zsír felét leöntjük. A fele adag zsíron (ami a lábasba maradt) megpároljuk a félkarika hagymaszeleteket, majd rátesszük a savanyú káposztát. Megszórjuk a csomborral, és ráöntünk egy bögre vizet. Megpároljuk fedő alatt.
  3. Amíg a káposzta párolódik, a halat megtisztítjuk, ha van benne szálka kiszedjük. Szeletekre vágjuk, besózzuk.
  4.  Egy tálba tesszük a lisztet, és belekeverjük a pirospaprikát. Ebbe megforgatjuk a halszeleteket. Az olajat megforrósítjuk egy serpenyőben, és elősütjük benne a harcsaszeleteket.
  5. A kaprot megmossuk, és apróra vágjuk. Összekeverjük a tejföllel, megsózzuk.
  6. Most rakjuk össze egy tepsibe az ételünket. Először a félretett féladag szalonnazsírral kikenjük a tepsit. Erre csíkokban tesszük a hozzávalókat. Egy sor párolt káposzta, mellé az elősütött harcsa szeletek, egy sor krumpli, megint az elősütött harcsa szeletek, majd megint krumplisor, és a végén a párolt káposzta. (Persze ezt mindenki saját ízlése szerint teheti a tepsibe.) Ezután lekenjük a kapros tejföllel, és 180 fokra előmelegített sütőben kb 25 perc alatt megsütjük szép pirosra.
  7.  Forrón tálaljuk a kiszedett, sült szalonna kockákkal megszórva ezt a nagyon finom, ízletes fogást.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 37x30 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 5 993
elküldve: 6
receptkönyvben: 43
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Gonoszka1

Mióta szakács: 2012.07.08.
428 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
kategória: halételek
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

savanyú káposztás harcsafilé, kapros-tejfölös harcsa káposztásan, káposztás harcsa tejfölösen

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

856
törpeharcsa 70 dkg
savanyú káposzta 60 dkg
burgonya 90 dkg
vöröshagyma 10 dkg
füstölt szalonna 10 dkg
finomliszt 5 dkg
fűszerpaprika 1 teáskanál
borsikafű 1 teáskanál
tejföl 3 dl
kapor 1 csokor
0 ízlés szerint
napraforgó olaj 6 ek