r
Nosalty Logó

Harcsafilé baconbe tekerve gombás-pórés rizzsel

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Marti48
Harcsafilé baconbe tekerve gombás-pórés rizzsel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 7% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Sült harcsafilé baconbe tekerve

Gombás-póréhagymás rizs

Összesen 537 kcal
  • 7% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Sült harcsafilé baconbe tekerve

Gombás-póréhagymás rizs

Összesen 2150 kcal
  • 7% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Sült harcsafilé baconbe tekerve

Gombás-póréhagymás rizs

Összesen 126 kcal
  • 7% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.9 g

Zsír

  • Összesen
    26.6 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    94 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    842.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    404 mg
  • Nátrium
    322 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    291.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    152 micro
  • Kolin:
    110 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    220 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    418 micro
Összesen 537 kcal
  • 7% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    111.6 g

Zsír

  • Összesen
    106.5 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    377 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3371 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    115 mg
  • Kálcium
    123 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    204 mg
  • Foszfor
    1615 mg
  • Nátrium
    1289 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    178.7 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    1165.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    84 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    15 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    116 micro
  • K vitamin:
    52 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    32 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    610 micro
  • Kolin:
    442 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    880 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1672 micro
Összesen 2150 kcal
  • 7% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    6.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    199.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    7 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    76 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    52 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    99 micro
Összesen 126 kcal

Hozzávalók

Sült harcsafilé baconbe tekerve

Gombás-póréhagymás rizs

Elkészítés

Sült harcsafilé baconbe tekerve

  1. A filéket hideg víz alatt leöblítjük, majd papírtörlővel mindegyiket leitatjuk. Ezután besózzuk őket, és 1-2 órán át állni hagyjuk. Ajánlatos a sót szintén leitatni. Ekkor megborsozzuk, majd baconnel körbevonjuk a szeleteket, fogpiszkáló segítségével rögzítjük.
  2. A zsírt jól felhevítjük, és vigyázva, hogy a szeletek ne ragadjanak oda, a serpenyő aljára, (villával kicsit emelgessük) pirulásig mindkét oldalát elősütjük. Jénaiban, előmelegített sütőben 220 fokon, további 15-20 percen keresztül ropogósra sütjük.

Gombás-póréhagymás rizs

  1. A felforrósított zsíron fehéredésig, állandó kevergetés közben pirítjuk a rizst. Felöntjük a vízzel, sózzuk, és nagyon alacsony hőmérsékleten, puhára főzzük. Időnként ellenőrizzük: akkor kész, amikor a víz elpárolgott róla. Használhatunk természetesen zacskós rizst is, ott kisebb a rizikó.
  2. Míg készül a rizs, megtisztítjuk a megmosott zöldségeket, és felkarikázzuk őket. A petrezselymet ne vágjuk túl apróra.
  3. A zsírt egy nagy teflon serpenyőben felforrósítjuk, a pórét, a gombát belekeverjük, és roppanósra dinszteljük. Megsózzuk-borsozzuk. Az elkészült rizst hozzáadjuk a petrezselyemmel együtt, óvatosan összekeverjük.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20x6
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 145
  • Tegnapi nézettség: 18
  • 7 napos nézettség: 66
  • Össznézettség: 30454
  • Feltöltés dátuma: 2016. május 05.

Ajánló

Egyszerű fejes saláta nagyon jól illik mellé.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Harcsafilé baconbe tekerve gombás-pórés rizzsel
Marti48 317 recept

Panírozva, grillezve, fóliában párolva, pörköltnek - most ez a variáció!  Jól harmonizált a hallal a bacon + a mangalica zsír aromája. Lehet persze olajat is használni a sütéshez, ez ízlés kérdése.  

Hozzávalók

Sült harcsafilé baconbe tekerve

Gombás-póréhagymás rizs

Címlapról ajánljuk

„Ordibálhatsz, csak nem biztos, hogy ezt tolerálni fogják, és a...

Nem tervezte, hogy a szakácspályára lépjen, az újranyitást követően mégis az ő vezetésével kapott 2022-ben ismét Michelin-csillagot a Babel, amit tavaly is megtartottak. Szentesi Évával közös videósorozatuk, a Ki főzte? keretében már belekóstolt, milyen is egy kamerával farkasszemet nézni, de igazi mélyvíz volt számára a konyha után egy televíziós műsorban dolgozni. A Konyhafőnök új évadában a szintén Michelin-csillagos SALT séfjével, Tóth Szilárddal együtt csatlakozott a zsűrihez Kaszás Kornél, a Babel séfje. Vele beszélgettünk.

Szász Nóri

További cikkek

„Ordibálhatsz, csak nem biztos, hogy ezt tolerálni fogják, és a...

Nem tervezte, hogy a szakácspályára lépjen, az újranyitást követően mégis az ő vezetésével kapott 2022-ben ismét Michelin-csillagot a Babel, amit tavaly is megtartottak. Szentesi Évával közös videósorozatuk, a Ki főzte? keretében már belekóstolt, milyen is egy kamerával farkasszemet nézni, de igazi mélyvíz volt számára a konyha után egy televíziós műsorban dolgozni. A Konyhafőnök új évadában a szintén Michelin-csillagos SALT séfjével, Tóth Szilárddal együtt csatlakozott a zsűrihez Kaszás Kornél, a Babel séfje. Vele beszélgettünk.

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...