Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Harcsafilé baconbe tekerve gombás-pórés rizzsel

Harcsafilé baconbe tekerve gombás-pórés rizzsel
Harcsafilé baconbe tekerve gombás-pórés rizzsel
80 perc / előkészület: 30 perc főzés: 25 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Panírozva, grillezve, fóliában párolva, pörköltnek - most ez a variáció!  Jól harmonizált a hallal a bacon + a mangalica zsír aromája. Lehet persze olajat is használni a sütéshez, ez ízlés kérdése.

 

hozzávalók / 4 adag

Sült harcsafilé baconbe tekerve

Gombás-póréhagymás rizs

ajánlat

Egyszerű fejes saláta nagyon jól illik mellé.

Szólj hozzá!

elkészítés

Sült harcsafilé baconbe tekerve

  1. A filéket hideg víz alatt leöblítjük, majd papírtörlővel mindegyiket leitatjuk. Ezután besózzuk őket, és 1-2 órán át állni hagyjuk. Ajánlatos a sót szintén leitatni. Ekkor megborsozzuk, majd baconnel körbevonjuk a szeleteket, fogpiszkáló segítségével rögzítjük.
  2. A zsírt jól felhevítjük, és vigyázva, hogy a szeletek ne ragadjanak oda, a serpenyő aljára, (villával kicsit emelgessük) pirulásig mindkét oldalát elősütjük. Jénaiban, előmelegített sütőben 220 fokon, további 15-20 percen keresztül ropogósra sütjük.

Gombás-póréhagymás rizs

  1. A felforrósított zsíron fehéredésig, állandó kevergetés közben pirítjuk a rizst. Felöntjük a vízzel, sózzuk, és nagyon alacsony hőmérsékleten, puhára főzzük. Időnként ellenőrizzük: akkor kész, amikor a víz elpárolgott róla. Használhatunk természetesen zacskós rizst is, ott kisebb a rizikó.
  2. Míg készül a rizs, megtisztítjuk a megmosott zöldségeket, és felkarikázzuk őket. A petrezselymet ne vágjuk túl apróra.
  3. A zsírt egy nagy teflon serpenyőben felforrósítjuk, a pórét, a gombát belekeverjük, és roppanósra dinszteljük. Megsózzuk-borsozzuk. Az elkészült rizst hozzáadjuk a petrezselyemmel együtt, óvatosan összekeverjük.
  • sütési hőfok: 220°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x20x6 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 15 117
elküldve: 6
receptkönyvben: 70
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Marti48

Mióta szakács: 2013.05.28.
317 recept

receptjellemzők

szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: halételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
konyha: német
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

harcsafilé, baconös halfilé

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

543
afrikai harcsa 50 dkg
bacon 10 dkg
mangalica zsír 2 ek
0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint
basmati rizs 1 bögre
mangalica zsír 0.5 ek
gomba 25 dkg
póréhagyma 1 db
petrezselyem 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
víz 4 dl