r
Nosalty Logó

Baconbe göngyölt sajtos-aszalt szilvás harcsafelfújt

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gizi
Baconbe göngyölt sajtos-aszalt szilvás harcsafelfújt
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 13% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 1135 kcal
  • 13% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 4540 kcal
  • 13% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 228 kcal
  • 13% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    58.1 g

Zsír

  • Összesen
    75.7 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    344 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1900.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    56 mg
  • Kálcium
    150 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    85 mg
  • Foszfor
    630 mg
  • Nátrium
    972 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.1 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    261.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    265 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    67 micro
  • K vitamin:
    402 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    82 micro
  • Kolin:
    292 mg
  • Retinol - A vitamin:
    149 micro
  • α-karotin
    29 micro
  • β-karotin
    1347 micro
  • β-crypt
    52 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1576 micro
Összesen 1135 kcal
  • 13% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    232.4 g

Zsír

  • Összesen
    302.8 g
  • Telített zsírsav
    84 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    93 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    35 g
  • Koleszterin
    1377 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7601.2 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    223 mg
  • Kálcium
    601 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    340 mg
  • Foszfor
    2519 mg
  • Nátrium
    3888 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    224.3 g
  • Cukor
    87 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    1047 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1059 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    19 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    130 mg
  • D vitamin:
    268 micro
  • K vitamin:
    1609 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    33 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    328 micro
  • Kolin:
    1167 mg
  • Retinol - A vitamin:
    596 micro
  • α-karotin
    114 micro
  • β-karotin
    5387 micro
  • β-crypt
    206 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6304 micro
Összesen 4540 kcal
  • 13% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    11.7 g

Zsír

  • Összesen
    15.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    383.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    127 mg
  • Nátrium
    196 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.3 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    81 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    272 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    318 micro
Összesen 228 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A harcsafilét vágjuk fel kisebb kockákra, majd facsarjuk rá a citromlevet, ízlés szerint sózzuk, őröljünk rá színes borsot, és szórjuk meg a hal fűszerkeverékkel. Ezután óvatosan forgassuk össze, majd hagyjuk legalább egy fél órát állni, hogy az ízek átjárják.
  2. A kuglófformát béleljük ki a szeletelt baconnel úgy, hogy a belső, és a külső szélén is túllógjon. Egy tálba üssük bele a tojásokat, majd adjuk hozzá a tejfölt, az apróra vágott petrezselyemzöldet, a pirospaprikát, egy kevés sót, majd keverjük simára.
  3. Ezután adjuk hozzá a lisztet, és szintén keverjük simára a masszát, majd keverjük hozzá a reszelt sajtot is. A formában lévő baconre kanalazzuk rá a fele masszát, majd rakjuk rá az előzőleg befűszerezett harcsát, és az asztalt szilvát.
  4. Ezután kanalazzuk rá a maradék masszát, majd hajtogassuk rá a sütőforma két szélén túllógó bacont. Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten kb. 1 óra alatt, süssük szép pirosra. Ezután vegyük ki a sütőből, majd egy óvatos mozdulattal fordítsuk át egy sütőpapírral bélelt tepsire, és tegyük vissza még kb. 10 percre a sütőbe, hogy a felülre került bacon is szép pirosra süljön.
  5. Ameddig a felfújt sül, készítsünk hozzá ízlés szerint köretet. Tálalás előtt hagyjuk legalább fél órát hűlni, majd szeleteljük fel, és ízlés szerinti körettel kínáljuk.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 28
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 1026
  • Feltöltés dátuma: 2022. január 10.

Ajánló

Tipp: Én légkeveréses sütőben 150 fokon, 50 percig sütöttem, majd kivettem és hagytam egy kicsit hűlni. Ezután óvatosan átfordítottam a tálra amelyiken tálaltam, majd a konyhai kézi perzselőmmel, pár perc alatt, szép pirosra pirítottam a felülre kerülő bacont is.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek