Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Harcsapaprikás csuszatésztával

Harcsapaprikás csuszatésztával
Harcsapaprikás csuszatésztával
40 perc / előkészület: 20 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az afrikai harcsa nagyon kedvelt halféleség a konyhámban, nagyon gyakran főzök belőle. Kellemes íze van, és filézve sokféle étel készíthető belőle.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat


Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A halfilét kockákra vágjuk, a szalonnát felaprítjuk, majd az apróra vágott hagymával és fokhagymával, aprított kápiával feltesszük pirítani egy lábasban. Ha már eléggé megdinsztelődött, meghintjük pirospaprikával, majd azonnal felöntjük kevés vízzel, nehogy odaégjen.
  2. Összeforraljuk, majd belerakjuk a halhúst. Sóval, kevés őrölt borssal, evőkanálnyi sűrített paradicsommal ízesítjük, és 15-20 percig főzzük.
  3. Közben kifőzzük a házi csuszatésztát, majd leszűrjük, kevés vajat teszünk rá, és félretesszük tálalásig meleg helyre.
  4. A halpaprikáshoz öntjük fehérbort a végén, és tejföllel besűrítjük. Azonnal tálaljuk a csuszatésztára halmozva. Díszítjük lilahagymával és piros kápiával.
  • költség: 1400 Ft
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 24 362
elküldve: 5
receptkönyvben: 124
elkészítve: 9/9
Facebookon megjelent: -

szakács

Zsuzsamama56

Mióta szakács: 2013.01.20.
310 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: halételek
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
mikor: ebéd
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

halpaprikás, harcsapörkölt csuszával

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

zsuzsamama56
Zsuzsamama56 / zsuzsamama56 Wed, 2014-03-05 17:34

Kedves Gabys!Én a Metroban vettem kg 1600 ft körüli árban kilóját,de nekem 1/2 kg elég volt kettönknek.Mindíg változik az ára.Most pld akcióban 1870 volt,de nem kaptam,mert korán érdeklődtem,viszont vidékről nem járok mindennap vásárolni.Nem értettem,miért nincs fotó?Töltöttem rögtön.Túrósan is tudom hogy készítik,de úgy nem szeretjük.

Gabys
Gabys / Gabys Wed, 2014-03-05 14:55

Kedves Zsuzsamama,
bár jelenleg a recepthez nincs kép valami oknál fogva, de boritékolom, hogy ez így ahogy van, ahogy leírtad nagyon finom. Bár ne lenne olyan iszonyat drága ez az afrikai hal....Egyszer ha van kedved, és persze merszed is..:) próbáld ki túróscsúszával tálalni. Isteni finom, Szegeden ettem elsőre csúszával. Ódzkodtam tőle, de tényleg különleges. Üdv:) Gabi

916
afrikai harcsa 50 dkg
kolozsvári szalonna 15 dkg
1 kávéskanál
vöröshagyma 1 közepes db
fokhagyma 1 gerezd
fűszerpaprika 1 teáskanál
sűrített paradicsom 5 dkg
kápia paprika 1 közepes db
fekete bors 1 csipet
félszáraz fehérbor 1 dl
tejföl 1 dl
csuszatészta 40 dkg
vaj 3 dkg
víz 1 dl