r
Nosalty Logó

Káposztaleves csipkedett tésztával

NS
Káposztaleves csipkedett tésztával
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A leveshez

A csipkedett tésztához

340
Kalória
20.6g
Fehérje
21.3g
Szénhidrát
17g
Zsír
235.9g
Víz
105.8g
Koleszterin
4.2g
Élelmi rost
6.1g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A leveshez

A csipkedett tésztához

Összesen 340 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A leveshez

A csipkedett tésztához

Összesen 2035 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A leveshez

A csipkedett tésztához

Összesen 50 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.6 g

Zsír

  • Összesen
    17 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    106 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1674.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    122 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    282 mg
  • Nátrium
    1189 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    21.3 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    235.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    314 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    46 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    224 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    69 micro
  • Kolin:
    102 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    843 micro
  • β-karotin
    2690 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1105 micro
Összesen 340 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    123.5 g

Zsír

  • Összesen
    101.7 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    635 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10045.7 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    134 mg
  • Kálcium
    734 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    333 mg
  • Foszfor
    1690 mg
  • Nátrium
    7132 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    127.5 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

Víz

  • Összesen
    1415.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1886 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    276 mg
  • D vitamin:
    59 micro
  • K vitamin:
    1344 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    47 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    416 micro
  • Kolin:
    611 mg
  • Retinol - A vitamin:
    327 micro
  • α-karotin
    5058 micro
  • β-karotin
    16140 micro
  • β-crypt
    52 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    6631 micro
Összesen 2035 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    2.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    249.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    42 mg
  • Nátrium
    177 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    3.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    35.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    126 micro
  • β-karotin
    401 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    165 micro
Összesen 50 kcal

Elkészítés

A leveshez

  1. A kockára vágott szalonnát zsírjára pirítjuk, majd a szükséges zsír/olaj hozzáadása után hozzáadjuk az apró kockára vágott hagymát és az apróra vágott zellert. Ha a hagyma üvegesre pirult, hozzáadjuk a felkockázott csirkehúst, és lepirítjuk, ezután hozzáadjuk a finomra vágott káposztát és a felkarikázott sárgarépát, valamint a zöldfűszereket és a majorannát, és megborsozzuk.
  2. Miután a káposzta levet eresztett és kicsit megpirult, felöntjük csirke alaplével (vagy hozzáadunk egy leveskockát és annyi vizet, hogy épp ellepje), valamint a citromot félbevágva és kimagozva is beledobjuk.
  3. Amíg a leves fedő alatt, alacsony lángon fő (ez kb. 2 óra, amíg a káposzta vajpuha nem lesz), egy tojásból és annyi lisztből, amennyivel gyurma állagúra tudjuk gyúrni, friss tésztát készítünk, és lecsipkedjük, majd még egyszer lisztbe megforgatjuk (ez fogja a rántást adni a ragunak).
  4. Ha a káposzta puhára főtt, belekeverjük a tejfölt és a pirospaprikát, és hozzáadjuk a tésztát, amivel kb. 15 perc alatt készre főzzük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 150 p

Szép káposztát vásároltunk a kedvesemmel, gondoltam, főzök belőle valami finomat...

További receptek

Vaníliás almakrémleves

Attól még, hogy elmúlt a nyár, nem kell lemondanunk a gyümölcslevesekről. A téli időszakban is készíthetünk friss gyümölcsből, például almából, krémlevest, ami még zamatosabb ...

Nosalty

Sajtburgerleves

Elsősorban sajtburgerrajongók figyelmébe ajánljuk az alábbi receptet, ami a kedvelt street food ízeit gondolja újra levesformában - íme, a SAJTBURGERLEVES! Egy sűrű, laktató, raguszerű ...

Rosanics Petra

Almaleves

Ha szeretitek a gyümölcsből készült leveseket, akkor az őszi-téli időszak beköszöntével ez a tejszínes almaleves remek választás lehet, ha bő fél óra alatt készítenétek valami ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek